Denken als een miljonair: de 3 financiële soorten mensen in de wereld

Denken als een miljonair: de 3 financiële soorten mensen in de wereld

Er zijn 3 soorten mensen op deze wereld als het om financiën gaat. Zij zijn de Perpetually Brake Persoon, de Welgestelde Persoon en de Zeer Rijke Persoon.

De Perpetually Brake Person heeft nooit geld en leeft uiteindelijk van salaris tot salaris. Dit is soms te wijten aan economische tegenspoed, maar deze mensen bestaan ​​in elke loonschaal, aangezien de Perpetually Brake Person zijn inkomen altijd onmiddellijk na ontvangst uitgeeft, en hoeveel inkomen minder belangrijk is dan hoe snel ze het uitgeven. Dit is meestal op consumptiegoederen zoals kleding, elektronica en andere items die een bankrekening snel kunnen legen. Een ander aspect van de Perpetually Brake Person is dat ze verbazingwekkend goed zijn in het weggeven van hun toekomstige rijkdom door leningen te krijgen voor dingen die ze niet nodig hebben of zelfs niet kunnen betalen, zoals nieuwe auto’s, verbouwingsprojecten en vakanties en uitjes.

The Well-Off Person is de volgende stap omhoog en doet het financieel veel beter dan de Perpetually Brake Person, omdat ze weten hoe ze hun geld moeten beheren door het te sparen voor noodgevallen en grote aankopen. Ze hebben ook goede kredietscores omdat ze hun rekeningen op tijd betalen en weten hoe ze verantwoord leningen kunnen afsluiten. Hierdoor kunnen ze langzaam rijkdom opbouwen en het grootste deel van hun leven goed leven. Omdat de welgestelde persoon echter meestal afhankelijk is van zijn baan, kunnen ze in grote moeilijkheden verkeren als ze worden ontslagen, gewond raken en niet kunnen werken, of als ze andere kostbare gebeurtenissen hebben waardoor hun spaargeld opdroogt. Dit komt vooral door het feit dat ze bang zijn om in iets anders te investeren dan in zekere dingen.

De zeer vermogende persoon daarentegen weet hoe hij zijn geld moet beheren door een noodfonds te hebben, heeft een hoge kredietscore door zijn rekeningen op tijd te betalen en weet hoe hij verantwoorde leningen moet afsluiten, net als een welgestelde persoon. Het enige verschil is dat zeer rijke mensen weten hoe ze hun geld voor hen kunnen laten werken, met of zonder hen. Ze begrijpen deze 3 principes van geld.

Opdrachtgever één: Je kunt niet alles zelf doen.

Bij het creëren van rijkdom is het belangrijkste principe dat u ter harte moet nemen, te begrijpen dat u niet alles zelf kunt doen. Daarom is het belangrijk om te weten dat u veel van het werk aan andere mensen moet delegeren als u geld creëert met uw geld. Zeker bij het aannemen van mensen. In onroerend goed huurt u bijvoorbeeld aannemers in om uw fix n’ flips te doen en huurt u een property manager in om uw buy-n-holds te beheren. Je doet dit omdat zelfs als je weet hoe je het moet doen, het voor jou geen zin heeft. Waarom focussen op slechts één of twee panden als u er tien voor u kunt laten werken door de juiste mensen aan het roer te hebben. In aandelen, waarom zou u leren hoe de markt werkt en uzelf aansluiten als er mensen zijn die u kunt inhuren om het 24/7 voor u te doen. Geniet in plaats daarvan.

Principe twee: je moet berekende risico’s nemen.

Principal Two betekent simpelweg dat je geld moet riskeren om geld te verdienen. Als je niets riskeert, kun je ook niets maken. Dit is het toppunt van beleggen en wat veel mensen ervan weerhoudt het te doen. Omdat ze zich meer zorgen maken over het verlies van honderd dollar aan een slechte investering en liever honderd dollar uitgeven aan iets waardeloos dat ze niet nodig hebben. Dit maakt veel beleggers bang om de trekker over te halen bij het beleggen en vallen voor de misvatting van de perfecte deal. Waar ze zelfs de beste deals zullen afwijzen omdat ze denken dat er een betere aan de horizon zal zijn. De enige manier om deze angst om uw investering te verliezen te overwinnen, is door het concept van verzonken kosten te belichamen. Verzonken kosten zijn kosten die u in een onderneming hebt verzonken en die nooit zullen renderen en die u nooit meer terugkrijgt. Het idee achter verzonken kosten is dat hoewel ze voor altijd verloren gaan, dit geen invloed mag hebben op uw beslissing om de investering stop te zetten. Als het niet gaat werken, gaat het ook niet werken en je moet van tevoren accepteren dat de uitgegeven fondsen een berekend risico waren en dat het verlies ervan naar verwachting zou gebeuren als het niet zou lukken. Door verzonken kosten te accepteren, kunt u voorkomen dat u goed geld naar slecht geld gooit.

Principe drie: Als je het niet begrijpt, investeer er dan niet in.

Te veel mensen raken in de hype van iets. Ze luisteren naar te veel experts op dit gebied. Te veel experts op het nieuws. Te veel “experts” in hun familie en vrienden. En ze merken dat ze al hun geld in iets steken waar ze geen verstand van hebben. Dit kan zijn van ingewikkelde bedrijven, producten die ze gebruiken maar geen verstand hebben van hun businessmodel, en andere financiële instrumenten die moeilijk uit te leggen zijn, laat staan ​​te begrijpen. Dit is de reden waarom veel beleggers zich moeten houden aan wat ze weten. Als het aandelen zijn, blijf dan bij aandelen. Als het onroerend goed is, blijf dan bij onroerend goed. Als het een bedrijf of bedrijf is dat u door en door kent, blijf er dan door en door bij. Het idee is dat u een investering moet begrijpen, hoe deze werkt en hoe deze kan groeien in de wereld waarin we leven voordat u erin investeert. Dit houdt in dat je het onderwerp moet onderzoeken, het verleden en heden moet kennen, en de belangrijkste dingen die het kunnen beïnvloeden. De enige manier om ervoor te zorgen dat u niet genaaid wordt, is door op zijn minst een basiskennis te hebben van waarin u investeert.

Gevolgtrekking:

Als u weet wat voor financieel type u bent, weet u vanaf hier waar u heen moet. Weten of u te veel geld uitgeeft en uw budget kapot maakt, betekent dat u financiële discipline moet creëren. Als u defensief met uw geld omgaat, maar meer lijkt te willen, moet u gaan nadenken over hoe u meer berekende risico’s kunt nemen. Als u rijk bent, moet u betere investeringen bedenken om een ​​hoger rendement te behalen, zodat u zelfs meer kunt doen dan u ooit had durven dromen.

Bron: Lucas M Thomas

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie