Denkt u aan beleggen? Denk op de Bitcoin-manier

Denkt u aan beleggen? Denk op de Bitcoin-manier

Wat is Bitcoin?

Als je hier bent, heb je gehoord van Bitcoin. Het is het afgelopen jaar een van de meest frequente nieuwskoppen geweest – als een plan om snel rijk te worden, het einde van financiën, de geboorte van echt internationale valuta, als het einde van de wereld, of als een technologie die is verbeterd de wereld. Maar wat is Bitcoin?

Kortom, je zou kunnen zeggen dat Bitcoin het eerste gedecentraliseerde geldsysteem is dat wordt gebruikt voor online transacties, maar het zal waarschijnlijk nuttig zijn om wat dieper te graven.

We weten in het algemeen allemaal wat ‘geld’ is en waarvoor het wordt gebruikt. Het belangrijkste probleem dat zich voordeed bij het gebruik van geld vóór Bitcoin, is dat het wordt gecentraliseerd en gecontroleerd door een enkele entiteit – het gecentraliseerde banksysteem. Bitcoin is in 2008/2009 uitgevonden door een onbekende maker die onder het pseudoniem ‘Satoshi Nakamoto’ gaat om decentralisatie naar geld op wereldwijde schaal te brengen. Het idee is dat de valuta zonder problemen of kosten over internationale lijnen kan worden verhandeld, de checks and balances over de hele wereld zouden worden verdeeld (in plaats van alleen op de grootboeken van particuliere bedrijven of regeringen), en dat geld democratischer en voor iedereen even toegankelijk.

Hoe is Bitcoin ontstaan?

Het concept van Bitcoin, en cryptocurrency in het algemeen, is in 2009 gestart door Satoshi, een onbekende onderzoeker. De reden voor zijn uitvinding was het oplossen van de kwestie van centralisatie in het gebruik van geld dat afhankelijk was van banken en computers, een probleem waar veel computerwetenschappers niet blij mee waren. Het bereiken van decentralisatie is sinds de late jaren 90 geprobeerd zonder succes, dus toen Satoshi in 2008 een paper publiceerde die een oplossing bood, werd het overweldigend verwelkomd. Tegenwoordig is Bitcoin een bekende valuta geworden voor internetgebruikers en heeft het geleid tot duizenden ‘altcoins’ (niet-Bitcoin cryptocurrencies).

Hoe wordt Bitcoin gemaakt?

Bitcoin wordt gemaakt via een proces dat mining wordt genoemd. Net zoals papiergeld wordt gemaakt door te drukken en goud uit de grond wordt gedolven, wordt Bitcoin gecreëerd door ‘mining’. Mining omvat het oplossen van complexe wiskundige problemen met betrekking tot blokken met behulp van computers en deze toevoegen aan een grootboek. Toen het begon, was een eenvoudige CPU (zoals die in je thuiscomputer) alles wat je nodig had om te minen, maar de moeilijkheidsgraad is aanzienlijk toegenomen en nu heb je gespecialiseerde hardware nodig, inclusief high-end Graphics Processing Unit (GPU’s), om Bitcoin extraheren.

Hoe investeer ik?

Eerst moet je een account openen bij een handelsplatform en een portemonnee aanmaken; u kunt enkele voorbeelden vinden door op Google te zoeken naar ‘Bitcoin-handelsplatform’ – ze hebben over het algemeen namen met betrekking tot ‘munt’ of ‘markt’. Nadat u lid bent geworden van een van deze platforms, klikt u op de activa en vervolgens op crypto om uw gewenste valuta te kiezen. Er zijn veel indicatoren op elk platform die vrij belangrijk zijn, en u moet ze zeker observeren voordat u investeert.

Gewoon kopen en vasthouden

Hoewel mijnbouw de zekerste en in zekere zin de eenvoudigste manier is om Bitcoin te verdienen, komt er te veel drukte bij kijken en de kosten van elektriciteit en gespecialiseerde computerhardware maken het voor de meesten van ons ontoegankelijk. Om dit alles te voorkomen, maakt u het uzelf gemakkelijk, voert u direct het bedrag in dat u van uw bank wilt hebben en klikt u op ‘kopen’, leunt u achterover en kijkt u toe hoe uw investering toeneemt met de prijswijziging. Dit wordt ruilen genoemd en vindt op veel plaatsen plaats. uitwisselingsplatforms die vandaag beschikbaar zijn, met de mogelijkheid om te handelen tussen veel verschillende fiat-valuta’s (USD, AUD, GBP, enz.) en verschillende cryptomunten (Bitcoin, Ethereum, Litecoin, enz.).

Bitcoin verhandelen

Als u bekend bent met aandelen, obligaties of Forex-beurzen, dan zult u cryptohandel gemakkelijk begrijpen. Er zijn Bitcoin-makelaars zoals e-social trading, FXTM markets.com en vele andere waaruit u kunt kiezen. De platforms bieden u Bitcoin-fiat- of fiat-Bitcoin-valutaparen, bijvoorbeeld BTC-USD betekent het verhandelen van Bitcoins voor Amerikaanse dollars. Houd de prijsveranderingen in de gaten om het perfecte paar te vinden op basis van prijsveranderingen; de platforms bieden onder andere prijsindicatoren om u goede handelstips te geven.

Bitcoin als aandelen

Er zijn ook organisaties opgericht waarmee u aandelen kunt kopen in bedrijven die in Bitcoin investeren – deze bedrijven handelen heen en weer en u investeert er gewoon in en wacht op uw maandelijkse voordelen. Deze bedrijven bundelen eenvoudigweg digitaal geld van verschillende investeerders en investeren namens hen.

Waarom zou u in Bitcoin investeren?

Zoals u kunt zien, vereist beleggen in Bitcoin dat u enige basiskennis van de valuta heeft, zoals hierboven uitgelegd. Zoals bij alle beleggingen, brengt het risico’s met zich mee! De vraag om wel of niet te beleggen hangt volledig af van het individu. Als ik echter advies zou geven, zou ik adviseren om in Bitcoin te investeren met een reden dat Bitcoin blijft groeien – hoewel er een significante periode van hoogconjunctuur is geweest, is het zeer waarschijnlijk dat Cryptocurrencies als geheel zullen blijven groeien waardestijging in de komende 10 jaar. Bitcoin is de grootste en meest bekende van alle huidige cryptocurrencies, dus het is een goede plek om te beginnen en de veiligste gok op dit moment. Hoewel volatiel op de korte termijn, vermoed ik dat u zult merken dat Bitcoin-handel winstgevender is dan de meeste andere ondernemingen.

Bron: Zach Charge

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie