DevOps en cloud computing: interview met Ian Moyse

DevOps en cloud computing: interview met Ian Moyse

Cloud computing-experts zijn vaak zeer gemoedelijk en kunnen niet wachten om u te vertellen hoe de cloud u gaat helpen. Ian Moyse, een gerenommeerd cloudexpert, viel ons een paar maanden geleden op vanwege zijn betrokkenheid bij veel grote IT-evenementen in het VK. Hij is ook een keynote spreker en veel van Ian’s presentaties zijn online te vinden. We waren geïnteresseerd in de veranderingen in cloud computing die Ian het afgelopen decennium heeft waargenomen; en terecht. Ian maakte deel uit van de cloudtransitie en bekeek het vanuit verschillende perspectieven, waaronder beveiliging van e-mailspam. “Spam stoppen is eenvoudig, ervoor zorgen dat u ook geen van de goede e-mail tegenhoudt, dat is het lastige deel.” Hier is ons volledige interview met Ian Moyse:

Hoe maak je gebruik van de cloud?

“Persoonlijk gebruik ik de cloud om verschillende redenen. Ik gebruik mobiele toegang tot gegevens en bestanden met een mix van Box.net, Dropbox en Microsoft Skydrive. Waarom niet, ik krijg veel meer gratis opslagruimte en geen ongemak; want het is allemaal eenvoudig en algemeen toegankelijk, ik gebruik e-mail in de cloud en heb er toegang tot meerdere apparaten, ik heb een privécloudopslag in huis met Pogoplug en ik gebruik Google Apps om persoonlijke documenten te delen wanneer dat nodig is. Vaak merk ik dat ik een systeem of applicatie zonder te beseffen dat het in de cloud is, of me zorgen maakt totdat ik stop en bedenk hoe ze dat doen. Het wordt een tweede natuur om gewoon te gebruiken wat werkt en je dagelijkse leven gemakkelijker te maken, en met zoveel software-as-a-service-aanbiedingen die onmiddellijk toegankelijk zijn via een invoer niveau freemium-model. Ik denk dat we een toename zullen zien in dit denkpatroon, gewoon doen, aangezien dit soort aanbod steeds meer overheerst. In het bedrijfsleven gebruiken we natuurlijk onze eigen cloud-CRM-werkboeken, onze e-mail is gehoste Exchange en we gebruiken Google Apps en Box.net op een dagelijkse basis. Het heeft ons in staat gesteld om snel te groeien en ons te concentreren op het werk dat voor ons ligt, en niet op het runnen van de infrastructuur voor ons eigen bedrijf en in de break/fix-modus terecht te komen. We werken veel efficiënter dan ik heb gezien in andere niet-clouded bedrijven, en we hebben zeker meer beschikbaarheid en een gemakkelijker leven als we mobiel zijn.”

Wat is uw mening over de grote cloudproviders? Dwz Amazon’s AWS, Windows Azure, anderen.

“Het feit dat we zulke grote leveranciers hebben die open cloudplatforms promoten en aanbieden die iedereen kan gebruiken, en er zo zwaar in investeren, toont aan waar de markt is en gaat. Amazon heeft het voortouw genomen en Microsoft volgt. , zien we de ander reageren. Dit is goed voor klanten die op deze platforms bouwen en voor de klanten aan wie ze cloudservices leveren, omdat dit zal zorgen voor meer betaalbare oplossingen en innovatie in onze branche, wat op zijn beurt activiteit, aankoop, omzet, en dus werkgelegenheid en andere voordelen. We zullen meer innovatie en nieuwe startups blijven zien die oplossingen aanbieden dankzij deze meer betaalbare en snellere platforms. Wie op zoek is naar oplossingen, moet er ook rekening mee houden dat er ook andere gelokaliseerde providers beschikbaar die effectief kunnen worden betrokken en hun keuze niet beperken tot alleen de grote cloudnamen. We hebben ook gezien dat de grotere namen onderweg problemen hebben met Microsoft Azure heeft storingen, waarvan een aantal veroorzaakt door verlopen beveiligingscertificaten bij Microsoft. Wat de grote namen doen, is de toon zetten en bewustzijn opbouwen, waardoor marktacceptatie en kansen voor meer dan alleen zichzelf worden gestimuleerd.”

Hoe heeft cloud computing het beveiligingslandschap van ondernemingen veranderd?

“Cloud heeft het strijdtoneel veranderd voor veel aspecten van beveiliging. Het heeft de verdedigers in staat gesteld veel meer macht en beveiligingsinformatie bij de hand te hebben en in realtime te vechten tegen het toegenomen volume en de snelheid van bedreigingen die van internet komen. Het heeft nieuwe methoden voor het detecteren van malware, zoals blijkt uit de benaderingen van FireEye en Webroot, en het heeft nieuwe leveranciers op de voorgrond gekocht. Met een enorme toename van mobiele apparaten en consumentisering, is de noodzaak om overal, altijd en elk apparaat te beschermen mogelijk gemaakt door cloudoplossingen en met de schoonheid van cloud komt het feit dat veel van deze cloudbeveiligingsoplossingen kunnen worden gebruikt en geboden door het midden- en kleinbedrijf, waardoor ze kunnen profiteren van dezelfde beschermingsniveaus als de zakelijke klant, tenslotte worden aangevallen door dezelfde bedreigingen.Vroeger waren veel op beveiliging gebaseerde producten per definitie te duur en te complex om te implementeren voor het gemiddelde bedrijf dus kregen deze kleinere bedrijven (waarvan het grootste deel van de markt uitmaakt) onvoldoende bescherming. Nu kunnen ze zich gemakkelijk in te schakelen, zeer nauwkeurige en beschermende cloudgebaseerde beveiliging veroorloven en gebruiken om hun bedrijfsmiddelen en werknemers te beschermen.”

Specifieke aanbevelingen als het gaat om beveiliging en servermonitoring in een cloudomgeving zoals Windows Azure? (Behalve Microsoft eraan te herinneren zijn SSL-certificaten op tijd te vernieuwen…)

“Ik denk dat het voor de leveranciers is om te beseffen dat het leveren van een cloudservice veel hogere verwachtingen heeft dan individuen van netwerkoplossingen, dat de verwachtingen van de klant hoger zijn, dat SLA’s hoger moeten zijn als een van de waardeproposities van de cloud en de mogelijkheid om te leveren aan deze eisen dat je zorgt voor een robuust, nauwkeurig en responsief monitoringsysteem. Als het fout gaat in de cloud en het effect is veel sneller en wijdverbreid dan op het netwerk. Als je het goed doet, is de beschikbaarheid, veerkracht, beveiliging en flexibiliteit veel groter. “

Opslag- en serververeisten kunnen exponentieel groeien naarmate bedrijven beginnen met het verzamelen van gegevens. Hoe voldoen servermonitoringtools aan deze eisen?

Natuurlijk, naarmate de implementatie van cloudservers groeit, groeit ook de industrie om hen heen voor nieuwe tools en benaderingen. Er is een schat aan servermonitoringtools beschikbaar met een groeiende marktruimte die meer functionaliteit en veerkracht oplevert voor een lagere prijs. Terwijl we historisch gezien een wending hadden verwacht naar de CA’s, BMC, NetIQ’s van deze wereld, is er nu een ruimere keuze aan nieuwere namen om te overwegen. Appdynamics bijvoorbeeld en Nimsoft (nu in eigendom van CA), Hiperic van VMware en oplossingen zoals Abiquo die niet alleen de beheertools leveren.”

Kun je ons vertellen over het meest interessante webschaalbaarheidsproject waaraan je hebt deelgenomen? (Aantal servers, data/verkeer dat wordt verwerkt, etc.)

“Ik denk dat de meest interessante en uitdagende ruimte van de cloud voor onvoorspelbaarheid e-mailbeveiliging was. Het stoppen van die gevreesde spam, Denial of Service-aanvallen en onvoorspelbare massamailing van en naar klanten. In het begin van de jaren 2000 was ik betrokken bij Blackspider, een baanbrekend technologiebedrijf (nu de basis van de door Websense gehoste beveiligingsplatforms) die een van de eerste Software as a Service-oplossingen voor e-mailfiltering hebben gebouwd. We moesten massa’s e-mailvolumes met onvoorspelbare volumes en pieken op een kosteneffectieve en zeer nauwkeurige manier verwerken. Het stoppen van spam is gemakkelijk, ervoor zorgen dat u ook geen van de goede e-mail tegenhoudt, dat is het lastige deel. Klanten eisten niet alleen het blokkeren van spam, phishing-e-mails en dergelijke, maar ook consistentie om de goede dingen nauwkeurig door te krijgen. De druk was altijd verder is het eenvoudig om van cloud te wisselen E-mailfilterservices vereisen slechts een wisseling van MX-records, zodat klanten echt relatief snel en gemakkelijk kunnen schakelen als een provider faalt hoge normen te houden. De markt voor kwaadaardige e-mail in die tijd was ook baanbrekend voor de aanvallers, dus we zagen veel meer veranderingen in hun gedrag en ontwikkelden nieuwe detectiebenaderingen naarmate de markt volwassener werd. Tegenwoordig is e-mailbeveiliging in de cloud vrij standaard, waarbij veel spelers op de markt zijn overgenomen door grotere leveranciers zoals Messagelabs in Symantec, Blackspider in Websense en meer recentelijk Isheriff in Total Defense en Maildistiller in Proofpoint. We zien ook dat de gehoste e-mailproviders het als een standaardservice opnemen (Google gebruikt hun overgenomen Postini en Microsoft hun verworven Frontbridge-services).”

Zijn er projecten die u wilt aansluiten, of trends waar u bijzonder enthousiast over bent?

“Cloud biedt ongelooflijke kansen voor innovators en hoewel er enkele grote merknamen domineren in de relevante markten, zoals platforms, beveiliging, e-mail en CRM, blijven er enorme kansen voor andere spelers. Neem bijvoorbeeld CRM waar Salesforce en Microsoft zijn twee grote merken met aanbiedingen, ze zijn niet voor iedereen geschikt en zijn vaak te complex en te duur voor het kleine tot middelgrote bedrijf. Bij Workbooks hebben we geïnnoveerd en we zien dat veel klanten ons verkiezen boven deze systemen en van hen overstappen naar ons , constateren dat we iets hebben geleverd dat zij niet hebben geleverd tegen veel lagere kosten. Cloud maakt meer gelijke concurrentie mogelijk en zal zorgen voor meer keuze voor klanten en lagere kosten, waardoor kleinere bedrijven zelf in staat zijn effectievere rekenkracht te gebruiken om hen in staat te stellen te concurreren effectiever in hun eigen markten.”

Hoe bewaakt uw team servers om ervoor te zorgen dat u een betrouwbare service aan uw klanten levert?

“We hebben externe serverbewaking voor alle componenten van onze service in meerdere datacenters, waardoor we fouten kunnen identificeren voordat ze van invloed zijn op klanten en waar nodig snel kunnen reageren op hardwarestoringen die iedereen kan overkomen, zelfs een cloudprovider. De sleutel is dat we hebben de veerkracht en hardheid in het systeem die de meeste klanten zich niet konden veroorloven om zelf te bouwen, en als een onderdeel faalt, wordt het overgezet naar een ander apparaat, waardoor we de tijd hebben om te reageren en te vervangen zonder dat klanten daar last van hebben. Dit is hoe we consequent hebben geleverd meer dan 99,9% beschikbaarheid, en in feite voor een lange periode 100% aan klanten geleverd, een prestatie waar maar weinigen op kunnen bogen met oplossingen voor netwerk-CRM en contactbeheer.We hebben onlangs veel klanten opgepikt die zijn overgestapt van deze legacy-systemen zoals Goldmine en ACT hadden te maken met hardwarestoringen en lokale storingen, waarvan er één al meer dan een week buiten dienst was terwijl hun provider hardware verving en opnieuw conf igureerde hun systeem om het weer up-to-date te krijgen.”

Wat zijn de uitdagingen waarmee u wordt geconfronteerd bij het opschalen van een paar cloudservers naar honderden servers? Wat is uw mening over deze uitdagingen?

“Als je de basis goed hebt gelegd en vanaf het begin van plan bent om op te schalen, zoals elke ervaren en goede cloudprovider zal hebben gedaan, dan is dit geen probleem. Helaas zijn er in de cloudruimte velen die de bouw van hun eerste gehoste oplossing en ‘weet niet wat ze niet weten’ en kan het zijn dat ze later opnieuw moeten ontwerpen of ontwerpen, wat echt moeilijk wordt als je eenmaal een bepaalde schaal hebt bereikt. Er zijn er veel die zich hier al in bevinden situatie als grotere cloudproviders en moeten blijven vasthouden aan hun fundament, waarbij een herstart een te complex, kostbaar en lang project vindt. Dit is het derde cloudsysteem dat onze oprichters in 14 jaar met succes hebben gebouwd. Een cloudprovider vinden die de inherente ervaring in hun kern heeft, is een grote aanwinst voor de keuze die klanten kunnen maken voor een lange levensduur.”

Ian Moyse, Sales Director bij Workbooks.com, een Cloud CRM-leverancier, heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector, hij zit in de raad van bestuur van Eurocloud UK en de Governance Board van het Cloud Industry Forum (CIF), stond bovenaan de lijst 25 van de wereldwijde SMB Nation 150 Channel Influencers-lijst in zowel 2012 als 2013 en door TalkinCloud genoemd als een van de 200 beste cloudkanaalexperts ter wereld in 2011.

Bron: Craig Ferril

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie