dHTML – Voordelen & Nadelen

dHTML – Voordelen & Nadelen

dHTML is slechts een browserfunctie die ervoor zorgt dat uw browser (webpagina) dynamisch is. dHTML is geen Javascript, hoewel het erop vertrouwt, maar Javascript dat in webpagina’s wordt gebruikt, is sterk afhankelijk van de vierde generatie browserfuncties. Kortom, hoewel het Javascript en HTML is, maar niet zo kan worden genoemd vanwege de afhankelijkheid van de browserfuncties. Alleen die browser van de 4e generatie staat toe dat webpagina’s dynamisch zijn.

Dus wat is dynamisch als we zeggen dHTML?

Met dynamisch bedoelden we te zeggen dat de webpagina de mogelijkheid heeft om zichzelf aan te passen aan bepaalde functies wanneer deze door gebruikers worden geactiveerd. Verandering kan zowel inhoud als lay-out zijn.

voordelen:-

1. Snel en zippy: – dHTML laadt inhoud on-fly. Uw hele pagina wordt niet geladen, maar alleen het inhoudsgedeelte dat moet worden gewijzigd, zodat u de cruciale tijd voor de gebruikers bespaart en de website een hippe uitstraling geeft.

2. Plug-ins, we hebben ze niet nodig: – dHTML gebruikt de meeste functies die al in de browsers aanwezig zijn, dus het is niet nodig om enige vorm van plug-ins te downloaden.

3. Geweldig nut: – De dynamische functies van dHTML helpen webontwerpers om webpagina’s te maken die er compact uitzien, snel downloaden, grafische effecten hebben, meer functionaliteit bieden en tegelijkertijd veel meer tekst of inhoud kunnen bevatten.

nadelen:-

1. Dure bewerkingstools: – hoewel dHTML geweldige functionaliteit biedt, zijn de editors die daarvoor op de markt beschikbaar zijn behoorlijk duur. Voorbeelden van dHTML-editors zijn Dreamweaver en Fusion.

2. Lange en complexe codering: – dHTML-codering is lang en complex. Alleen de deskundige Javascript- en HTML-programmeurs kunnen ze schrijven en bewerken met een goede mate van functionaliteit.

3. Browserondersteuningsproblemen: – dHTML heeft last van browserondersteuningsproblemen voor verschillende browsers. Een code die voor Netscape is geschreven, werkt bijvoorbeeld mogelijk niet in Internet Explorer en Vice-Versa. Het probleem ontstaat door de verschillende functies van browsers.

Conclusie:-

dHTML is een geweldig hulpprogramma dat een website kan hebben, hoewel het zich nog in de ontwikkelingsfase bevindt. U kunt altijd kleine dHTML-functies gebruiken om uw website-hulpprogramma te verbeteren en sneller te maken. We kunnen de komende tijd nog veel meer verwachten.

Bron: Rahul Goyal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie