Digitale transformatie gaat over mensen, niet over technologie

Digitale transformatie gaat over mensen, niet over technologie

Volgens een artikel gepubliceerd in The Economist zal “de infusie van data-enabled services in steeds meer aspecten van het leven”, het meest duidelijke gevolg zijn van de aanhoudende Covid-19-pandemie. De verwachting is dat digitale transformatie in de toekomst, op zeer korte termijn, van groter belang zal zijn voor bedrijven.

Een onderzoek uit 2019 onder CEO’s, directeuren en sommige senior executives ontdekte dat hun grootste zorg het risico was van de digitale transformatie. 70% van hun initiatieven voor deze motie hebben de doelstellingen echter niet gehaald. Van maar liefst $ 1,3 biljoen uitgegeven aan de nieuwe inspanningen in 2019, werd helaas $ 900 miljard verspild.

Waarom?

In wezen mislukken digitale transformatieteams, ondanks de mogelijkheden voor groei en efficiëntiewinst, omdat mensen niet de mentaliteit hebben om te veranderen. Met gebrekkige organisatorische praktijken is het buitengewoon moeilijk om volledig te transformeren. Bovendien zou digitalisering de gebreken vergroten, alleen om het groter te laten lijken.

Wat is digitale transformatie?

Wanneer je een nieuw systeem in een organisatie brengt, ligt het voor de hand om een ​​beetje hyper te worden met de plannen voor implementatie, specificatie en telling.

Digitale verandering is tegenwoordig een van de meest kritieke processen, wat ervoor zorgt dat organisaties zowel relevant als winstgevend zijn in deze competitieve markt.

Het proces omvat het integreren van innovatieve technologieën en diensten in bestaande bedrijfspraktijken en het stroomlijnen van activiteiten. Het idee is om het eindproduct te verbeteren en meer waarde toe te voegen. Dit omvat het toevoegen van nieuwe tools en applicaties, het opslaan van gegevens, het vastleggen van informatie en veel nieuwe technieken.

Dat is natuurlijk het digitale aspect van de dingen. Maar als je even nadenkt, we hebben het over “transformatie”, wat inhoudt dat je innovatieve manieren introduceert om met het bestaande team samen te werken.

Lastig, toch!

Iedereen zou bereid zijn om een ​​nieuwe set digitale suites te kopen met de nieuwste tools, maar wie zou het runnen? De sleutel hier is om ervoor te zorgen dat het talent of de mensen aan boord en de bedrijfscultuur bereid zijn zich aan te passen. Een succesvolle transformatie is verandermanagement, en mensen kunnen het alleen waarmaken.

Uw team erbij betrekken

Elke verandering is moeilijk. Als u grote veranderingen in uw organisatie wilt doorvoeren, moet u ervoor zorgen dat iedereen bij u is, en niet alleen uw leiderschapsteam. Ja, je kunt het team geen grote beslissingen laten nemen voor de organisatie, maar het betrekken van je team bij een proces kan betere resultaten opleveren.

Een onderzoek van McKinsey toonde aan dat terwijl 84% van de CEO’s zich toelegt op grote transformatieveranderingen, slechts ongeveer 45% van de eerstelijnsmedewerkers het daarmee eens is. Het is duidelijk dat het verbinden van de punten een primaire belemmering is om een ​​succesvolle strategie uit te voeren.

Er zijn veel manieren om dit te bereiken:

• Neem feedback van het team over de wijzigingen die je hebt doorgevoerd

• Houd uw team op de hoogte van de implementatiestrategie

• Stimuleer het team met interne marketing om nieuwe technologie te overtuigen bij het meest onwillige teamlid

Transformatie naar het digitale landschap kan potentieel gunstig zijn voor een organisatie, maar alleen als elk teamlid ermee instemt en de verandering accepteert. Zorg ervoor dat je een positief team voor digitale transformatie hebt dat begrijpt waarom het belangrijk is om nieuwe technologie en de voordelen ervan te gebruiken.

Investeer en train je team

Digitaal gaan zou hindernissen opleveren. Sommige teamleden zijn misschien niet zo technisch onderlegd als anderen. Je kunt ze echter niet achterlaten. Om ze op dat niveau te brengen, is veel training nodig om hen te helpen zich aan te passen aan de nieuwste technologie en tools.

Onthoud dat mensen ook verschillende manieren van leren hebben en dat snelheden kunnen verschillen. Sommige teamleden begrijpen het concept bijvoorbeeld in één demosessie, terwijl anderen misschien meerdere dagen training nodig hebben om de nieuwe technologie onder de knie te krijgen.

Experimenteer met gevarieerd trainingsmateriaal, zoals online cursussen en hands-on leren, en geef ze de flexibiliteit om te kiezen hoe ze willen leren.

Het kan enige tijd duren om te leren hoe nieuwe technologie te gebruiken voor betere resultaten, vooral voor teamleden die niet de natuurlijke neiging tot technologie hebben. Investeren in training is een zekere manier om deze transformatie te benutten.

Digital Transformation Framework verandert niet alles

Het kader voor digitale transformatie gaat er niet om alles in één keer te veranderen.

Wanneer u het bedrijf begint te transformeren, is het gemakkelijk om u te laten meeslepen. Het is echter van cruciaal belang om te weten welke technologieën moeten worden toegepast. U kunt overwegen degene die werknemers gemakkelijker te implementeren zouden vinden, en selectief zijn om de beste manier te kiezen.

Alles wat blinkt is niet beter. Wanneer je van plan bent om je bedrijfsprocessen digitaal te transformeren, is dat alleen maar om het werkproces te vereenvoudigen en je teamleden te faciliteren. Maak het dus niet ingewikkeld. Neem bij twijfel over de wijzigingen contact op met de eerstelijnsmedewerkers.

Als u bijvoorbeeld een nieuw platform voor online communicatie wilt adopteren, maar u kunt niet kiezen tussen Zoom, Teams en Slack, overleg dan met uw medewerkers en neem hun mening.

Verbreed uw visie

Heb geen kortzichtige visie als het gaat om een ​​grote transformatie. Digitale transformatiediensten zijn bedoeld om het leven eenvoudiger en beter te maken. Een succesvolle transformatiestrategie gaat over het introduceren van nieuwe veranderingen in het bedrijf om het efficiënter te maken en de werkdruk van medewerkers te verminderen.

Als zo’n digitale revolutie goed wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot verbeterde werkmethoden, meer waarde voor klanten en minder werkdruk voor het team. Als uw digitale verhuizing niet alle vakjes aanvinkt, is er iets mis.

Breng verandering van bovenaf

Het concept van verandering aan de basis is intuïtief. In werkelijkheid is de kans echter groter dat verandering plaatsvindt als deze van bovenaf wordt aangestuurd. Nogmaals, dat duidt niet op een hiërarchische of autocratische structuur of een cultuur die angst kweekt. Het impliceert simpelweg leiderschap, zowel transformationeel als transactioneel.

Als het om digitale verandering gaat, is de belangrijkste implicatie dat er geen grote verandering of zelfs een upgrade van de organisatie mogelijk is, tenzij je de topleiders selecteert en ontwikkelt om te beginnen. Het is heel duidelijk dat leiderschap, zowel goed als slecht, naar beneden stroomt om elk aspect van een organisatie te beïnvloeden. De belangrijkste factor die de effectiviteit van de transformatie van een organisatie bepaalt, is de CEO of de hoogste leider van een organisatie. Natuurlijk zijn industrie, cultuur, context, legacy, mensen en echte technologie van belang, net als andere bronnen.

Deze dingen lijken echter te veel op elkaar bij concurrenten, terwijl waarden, mentaliteit, integriteit en competentie van de meeste senior leiders de belangrijkste onderscheidende factor zijn. Vanzelfsprekend kan alles in een organisatie worden nagebootst, maar talent niet. Investeer dus in het beste talent voor meer impact, en dat is precies waar u de meeste waarde krijgt.

Laatste gedachten

Bij technologie gaat het erom veel meer te doen met minimale middelen, maar de regeling is alleen effectief als technologie wordt gecombineerd met de beste menselijke vaardigheden. Net als technologische ontwrichting die leidt tot automatisering en het elimineren van verouderde banen, heeft het meer banen gecreëerd. Juist daarom wordt innovatie ook wel ‘creatieve destructie’ genoemd. Elk creatief facet van innovatie hangt af van mensen. Dus door gebruik te maken van het aanpassingsvermogen van de mens om de beroepsbevolking bij te scholen en om te scholen, kunnen technologie en mensen tegelijkertijd worden verbeterd. Simpel gezegd: een briljante innovatie zou niet relevant zijn als we niet genoeg geschoolde arbeidskrachten hebben om het te implementeren, en de meest inspirerende menselijke geest zou het minst nuttig zijn als ze niet verbonden zijn met technologie. De belangrijkste implicatie is: als leiders willen investeren in nieuwe technologie, moeten ze overwegen te investeren in mensen die technologie nuttig maken.

Bron: Tanya Deb

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie