Digitale valuta

Digitale valuta

cryptogeld

Cryptocurrency is een digitale valuta. Het wordt ook wel een virtuele valuta genoemd. Het is een digitaal actief dat zijn transacties afhandelt met behulp van cryptografie, cryptografie wordt ondoordringbaar gebruikt en bevestigt de transacties. In veel landen worden cryptocurrencies gebruikt als alternatieve valuta. Bitcoin werd in 2009 toegevoegd als de eerste gedecentraliseerde cryptocurrency. Daarna kwamen er veel verschillende cryptocurrencies op de markt. Deze staan ​​meestal bekend als Altcoins. Deze valuta’s gebruiken gedecentraliseerd beheer als tegenwicht tegen gecentraliseerd digitaal geld en centrale banksystemen.

Gedistribueerd beheer gebruikt de blockchain-transactiedatabase van Bitcoin als een betaald grootboek. Een coderingsapparaat genereert gedecentraliseerde cryptocurrency tegen een vooraf gedefinieerde prijs, die aan het publiek wordt gecommuniceerd. In gecentraliseerd bankieren en het Federal Reserve System beheren raden van bestuur of regeringen de toekenning van valuta door eenheden van contant geld af te drukken, en de uitwisseling wordt uitgevoerd met digitale bankboeken. In een gedecentraliseerde cryptocurrency kunnen bedrijven of overheden echter geen nieuwe entiteiten produceren of ondersteuning bieden aan verschillende bedrijven, banken of bedrijven die activa aanhouden.

Satoshi Nakamoto Group creëerde de onderliggende technische gadget voor gedecentraliseerde cryptocurrencies. In september 2017 werden bijna duizend cryptocurrencies gecreëerd, de meeste vergelijkbaar met Bitcoin. In cryptocurrency-systemen worden beveiliging, integriteit en grootboeken onderhouden met de hulp van een team van wederzijds verdachte partijen die bekend staan ​​als miners, waarbij het grote publiek wordt gevalideerd door het gebruik van hun computersystemen en tijdstempeltransacties worden bijgehouden door een specifiek tijdstempelschema. Mijnwerkers, om de veiligheid van een cryptocurrency-grootboek om economische redenen te behouden.

De meeste cryptocurrencies minimaliseren constant de productie van valuta, beperken de volledige hoeveelheid valuta in omloop en bootsen waardevolle metalen na. In tegenstelling tot gewone valuta, die worden aangehouden via valuta-instellingen, zoals het aanhouden van contanten in voorraad, zijn cryptocurrencies moeilijk te grijpen door wetshandhavers. Dit probleem wordt veroorzaakt door het gebruik van cryptografische technologieën. Wetshandhavers kregen met deze problemen te maken in de Silk Road-zaak, waarin de Bitcoin-voorraad van Ulbricht “versleuteld” was. Crypto-valuta’s zoals Bitcoin zijn pseudoniemen, hoewel add-ons zoals Zerocoin zijn gesuggereerd om authentieke anonimiteit te bieden.

Een onbekende persoon of mens gebruikte de titel Satoshi Nakamoto en voegde in 2009 Bitcoin toe, de eerste digitale valuta. SHA-256, een cryptografische hashfunctie, werd daarin gebruikt als werkschema. Namecoin zat vroeger in april 2011. Litecoin werd vroeger uitgebracht, in oktober 2011 was Scrypt de hash-functie erin. Cryptocurrency, Peercoin gebruikte de hybride als werkbewijs. IOTA gebruikte geen blockchain, het gebruikt de tangle. Gebouwd op een aangepaste blockchain, maakt The Divi Project moeiteloos kopen en verkopen tussen valuta’s uit de portemonnee mogelijk en de mogelijkheid om niet-openbaar identificeerbare informatie voor transacties te gebruiken. Daarna zijn er veel unieke cryptocurrencies gecreëerd, maar slechts enkele zijn succesvol geweest, omdat er geen technische innovaties waren.

De eerste bitcoin-geldautomaat werd op 20 februari 2014 in Texas, de VS, geïnstalleerd door de maker van Robocoin, Jordan Kelley. Deze geldautomaat was identiek aan bankautomaten, maar het bestudeerde de identificaties zoals paspoort of rijbewijs van de gebruiker met de hulp van scanners. Bijna 1574 bitcoin-geldautomaten waren in 2017 in verschillende landen gemonteerd en in 2017 waren er gemiddeld 3 geldautomaten per dag aangesloten.

De juridische status van cryptocurrencies verschilt sterk van land tot land en is nog steeds duurzaam in veel van hen. Hoewel sommige landen het gebruik en de handel ervan duidelijk hebben toegestaan, hebben andere het verboden. Bovendien hebben verschillende overheidsinstellingen bitcoins anders beperkt. In 2014 verbood China Central Bank de behandeling van bitcoins door financiële instellingen in China. In Rusland zijn cryptocurrencies echter legaal, hoewel het crimineel is om andere valuta te gebruiken om goederen te kopen, behalve de Russische roebel. De Amerikaanse Internal Revenue Service stond toe dat bitcoin onderworpen werd aan vermogenswinstbelasting, op 25 maart 2014 verduidelijkte deze uitspraak de wettigheid van bitcoin.

Bron: Ijaz Ahmad

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie