Dilemma van een responsief multifunctioneel thema of een speciaal ontworpen niche Joomla-sjabloon

Dilemma van een responsief multifunctioneel thema of een speciaal ontworpen niche Joomla-sjabloon

Joomla is een van de meest gebruikte contentmanagementsystemen ter wereld; sinds de release in 2005 is het gedownload naar meer dan 50 miljoen apparaten. Het is gratis en open source, en er zijn veel gratis extensies beschikbaar voor gebruik. Technisch gezien is Joomla een content management systeem, wat inhoudt dat het de content op een website organiseert. Het eerste dat een gebruiker ziet bij het gebruik van een website, of de website nu is gemaakt met Joomla of een ander CMS, is de sjabloon, die het uiterlijk en de visuele lay-out van een website bepaalt, evenals de gebruikerservaring. De term “thema” verwijst niet alleen naar de sjabloon, maar ook naar al het andere op de website, zoals afbeeldingen en scripts.

Het gebruik van een Responsive Joomla-sjabloon kan u helpen het thema te maken dat uw website nodig heeft, of het nu een multifunctioneel thema is of een nichethema. Het is belangrijk om een ​​responsive thema te hebben, omdat er tegenwoordig zoveel apparaten zijn van waaruit mensen toegang kunnen krijgen tot uw website. Het internet is tegenwoordig altijd bij ons; het op onze grote tv’s en in onze zakken. Het hebben van een responsief thema betekent dat uw website hetzelfde zal zijn, of iemand er nu toegang toe heeft vanaf een computer, een tablet of een smartphone, afhankelijk van de behoefte van de klant. Het wordt correct weergegeven op al deze apparaten en bespaart u de moeite om een ​​nieuw thema te maken voor elk apparaat waarvan u wilt dat uw site zichtbaar is.

Het goede nieuws over multifunctionele thema’s is dat ze eenvoudig aan te passen zijn en niet echt meer kosten dan basisthema’s. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken; op sommige ervan kun je zelfs ontwerpinstellingen kopiëren en plakken van het ene deel van je site naar het andere, en sommige multifunctionele thema’s bieden zelfs onbeperkte zijbalken. Ondertussen is een nichethema een thema dat voor u op maat wordt gemaakt. Het voordeel hiervan is dat u het maatwerk niet zelf hoeft te doen; het is al gedaan volgens uw specificaties. Het nadeel is dat nichethema’s duurder zijn.

Als uw bedrijf veel verschillende thema’s moet maken, dan is een multifunctioneel thema uw beste keuze, vooral als u de tijd heeft om te investeren. Als je slechts één zeer professioneel ogende site nodig hebt, dan is een nichethema je beste keuze, vooral als je een beetje een technofoob bent.

Bron: Cameroon Watson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie