Je gloednieuwe iPhone in water geweekt? Het scherm kapot? Ervaar je een paar technische problemen? Wat je reden ook is, het wordt tijd dat je een iPhone-reparatiebedrijf nodig hebt dat kwaliteit levert en je telefoon in een vroeg tijdsbestek overhandigt.

Het is tegenwoordig moeilijk om willekeurige iPhone-reparateurs te vertrouwen, aangezien er de afgelopen jaren veel mobiele reparatieservices zijn opgedoken.

Hier zijn de paar belangrijkste praktijken die u zullen helpen de beste iPhone-, iPad- of iPod-reparatiebedrijven van derden te vinden.

1. Zoek het handvol aantal iPhone-reparateurs online

Dit is het meest voor de hand liggende, maar het eerste en belangrijkste ding om te doen. Je kunt deze reparatieservices proberen op Yelp of Google-bedrijven. Daarna, om hun geloofwaardigheid binnen de openbare forums en eerdere klantengroep te controleren, zoek ze op sociale media zoals Facebook of Twitter om erachter te komen wat mensen over hen zeggen.

2. Prijzen moeten duidelijk worden weergegeven

Het volgende dat u moet doen, is in de tariefgrafiek van deze bedrijven graven. Het is beter dat de bedrijven transparant zijn over hun tarieven of prijzen op openbare fora of sociale contacten of hun websites. De prijzen moeten redelijk zijn en afhankelijk van de locatie of markt waarin u zich bevindt. Over het algemeen bepalen deze bedrijven de prijzen op basis van de markt waarin ze actief zijn, het soort arbeid dat ze gebruiken en de ingebedde kwaliteitsonderdelen. Val niet voor de goedkope deals en sluit een compromis met de reparatie van de handset.

3. Gebruiken ze reserveonderdelen van hoge kwaliteit?

Een gerenommeerd iPhone-reparatiebedrijf zou geloven in het leveren van kwaliteitsservice door hoogwaardige scherm- of componentkabels in te zetten en zou hierover in hun proces spraakzaam zijn. U kunt altijd verschillende reparatiediensten vragen naar de echtheid van reserveonderdelen die ze gebruiken – door te vragen waar ze hun aankopen doen en de prijzen van de onderdelen te vergelijken zoals vermeld op de factuur.

4. De garantie verlenen

Een echt en gerenommeerd Apple-telefoonreparatiebedrijf zou ervoor zorgen dat zijn klanten langdurig tevreden zijn met de service en zou hen dus een garantieperiode verlengen van minimaal 90 dagen of misschien meer dan dat. U kunt de serviceproviders vragen of ze een dergelijke garantie verlengen of niet, aangezien u zeker niet het slachtoffer wilt worden van fouten, storingen en andere kwalen na de dure reparaties.

5. Vermoeden hoe lang de reparatie gaat duren

Een echt en authentiek mobiel reparatiebedrijf zou gemakkelijk kunnen voorspellen hoeveel tijd een bepaald apparaat met een aandoening nodig heeft om te herstellen. Als u de wachttijd niet kunt verdragen, selecteert u de reparatieservices die exact overeenkomen met de timing en de resultaten leveren zoals ze zijn overgebracht. Bedrijven nemen normaal gesproken uren van dezelfde dag of dagen in beslag, afhankelijk van de storingen, de besteltijd van reserveonderdelen en vele andere factoren.

Jij bent het die moet beslissen en wat huiswerk moet maken om de beste en uitzonderlijke iPhone-reparatiebedrijven in de buurt te vinden.

Bron: Shivam Mishra