Dit is waarom de Cryptocurrency Dash Bitcoin tot schande maakt

Dit is waarom de Cryptocurrency Dash Bitcoin tot schande maakt

Cryptocurrencies zijn op dit moment een rage.

Overal zie je koppen met indrukwekkende winsten van duizend procent voor “munten” zoals bitcoin. Maar wat geeft hen waarde? Wanneer heb je ooit bitcoin gebruikt?

De waarheid is dat het op dit moment niet praktisch is, voornamelijk vanwege de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​transactie te voltooien. Maar er zijn andere munten die naar voren komen als levensvatbare kandidaten om bitcoin op te volgen als de nr. 1 cryptocurrency.

Er valt veel te begrijpen over de fijne kneepjes van cryptocurrencies, maar dit artikel gaat meer over het vinden van een investeringsmogelijkheid dan over het uitleggen van de wetenschap erachter.

Een bubbel in Bitcoin?

Een ding dat belangrijk is om te weten, is het concept van ‘mijnbouw’. Dit is de basis van cryptocurrencies. Zo worden nieuwe bitcoins gemaakt.

Simpel gezegd: de ‘miner’ lost via speciale software een complex rekenprobleem op en wordt als resultaat beloond met nieuwe bitcoins. Vervolgens wordt de transactie opgeslagen in de blockchain en zijn die nieuwe bitcoins officieel in omloop.

Naarmate er meer bitcoins in omloop zijn, wordt het ontginnen ervan ingewikkelder, tijdrovender en minder winstgevend. Dus hoewel ongeveer 80% van de mogelijke bitcoins momenteel in omloop is, zal de laatste pas in 2140 worden gedolven.

Zoals de meeste mensen inmiddels weten, heeft bitcoin dit jaar een gigantische rally gezien. In feite is het het afgelopen jaar met ongeveer 1.200% gestegen, waardoor veel mensen denken dat het in een bubbel zit.

De totale waarde van bitcoins in omloop is nu meer dan $ 150 miljard. Als bitcoin een bedrijf was, zou het in de top 50 van grootste in de Verenigde Staten staan.

Persoonlijk geloof ik dat de enige reden waarom bitcoin zoveel waardevoller is dan welke andere cryptocurrency dan ook, is omdat het degene was die voor het eerst doorbrak naar de mainstream. Dat is echter nog steeds belangrijk. Het geeft op zijn minst andere muntontwikkelaars iets om te verbeteren.

Het goede ding is dat zelfs als je denkt dat je de boot met bitcoin hebt gemist, er genoeg andere cryptocurrencies zijn. Sommige zijn natuurlijk oplichting, maar andere hebben echt potentieel.

Een van degenen die volgens mij echt praktisch nut heeft, heet Dash.

Dash: digitaal geld

Ten eerste loopt Dash voorop op het gebied van gemak. Op dit moment duren bitcoin-transacties gemiddeld ongeveer 10 minuten tot een uur. Dash wil de primaire cryptocurrency worden die direct (in minder dan een seconde) tussen partijen kan worden overgedragen, waardoor het veel praktischer is als het gaat om online of in een winkel dingen kopen.

Een van de meest aansprekende kenmerken van Dash is dat 10% van de nieuw gedolven munten wordt gegeven aan de Dash DAO (gedecentraliseerde autonome organisatie). Simpel gezegd, de DAO is de schatkamer van Dash. Tegen de huidige prijs van meer dan $ 600 per munt, is dat $ 4 miljoen per maand die het kan gebruiken.

Het is belangrijk om te weten dat geen enkele andere munt dit soort continue financiering heeft. Met dit geld kan de Dash DAO de valuta ontwikkelen en op de markt brengen.

Ook kan iedereen een idee indienen voor een project om de waarde van Dash te vergroten. Vervolgens wordt over het project gestemd door duizenden Dash-ontwikkelaars. Een voorbeeld zou zijn om samen te werken met winkels om van Dash een levensvatbaar transactiemiddel voor hun goederen te maken.

Natuurlijk verdienen deze ontwikkelaars geld met Dash, dus alles wat de valuta ten goede komt en promoot, zal aanlokkelijk zijn.

Dit creëert een circulair effect, waarbij de valuta in prijs stijgt omdat deze beter wordt gefinancierd en op de markt wordt gebracht, dan verdient de DAO meer geld en kan hij Dash nog meer op de markt brengen.

Een doorbraak voor Dash

Tot nu toe kan Dash worden gebruikt in meer dan 300 fysieke winkels en meer dan 100 websites om goederen of diensten te kopen. Maar de doorbraak daarvoor zou van de marihuana-industrie kunnen komen.

Op dit moment mogen banken niets te maken hebben met marihuanatransacties; alles moet contant gebeuren. Verkopers kunnen niet eens geld van hun verkopen op een bank zetten.

Dit brengt niet alleen het risico met zich mee om beroofd te worden, maar deze bedrijven moeten ook betalen voor de opslag en het transport van contant geld. Dat loopt snel op.

Dash kunnen gebruiken zou enorm zijn voor deze leveranciers. Het zou ook geweldige dingen betekenen voor de prijs van Dash.

Het goede nieuws is dat er al vooruitgang is geboekt. In april werkte Dash samen met een digitaal betalingssysteem genaamd Alt Thirty Six, dat partnerschappen heeft met enkele van de toonaangevende softwarebedrijven voor bedrijfsbeheer in het land.

Deze softwarebedrijven volgen transacties voor honderden apotheken en bezorgdiensten. Dat betekent dat Dash-gebruikers al honderden manieren hebben om de valuta te gebruiken.

Sinds Dash op 11 oktober officieel een betaalmethode werd op Alt Thirty Six, is de prijs met 118% gestegen. Dat is pas over anderhalve maand.

Pas het begin

Met een marktkapitalisatie van slechts $ 4,8 miljard in vergelijking met de $ 156 miljard van bitcoin, geloof ik dat Dash nog steeds voldoende ruimte heeft om in de toekomst te klimmen.

De marihuana-industrie is nog maar het begin voor Dash, maar het is een geweldige. In 2016 bedroegen de legale verkopen ongeveer $ 7 miljard. Nog een geschatte $ 46 miljard werd verkocht op de zwarte markt.

En naarmate er meer winkels openen en marihuana legaal wordt in meer staten, zal dat aantal naar verwachting 23 miljard dollar bedragen in 2021 en 50 miljard dollar in 2026.

Nogmaals, dit is nog maar het begin voor Dash. De unieke onmiddellijke transactiefunctie maakt het een levensvatbaar alternatief voor contant geld, waardoor het een voorsprong heeft op andere cryptocurrencies zoals bitcoin.

Bron: Ian Dyer

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie