DITM-opties verhandelen en aandelen kopen voor de helft van de prijs

DITM-opties verhandelen en aandelen kopen voor de helft van de prijs

Het verhandelen van DITM-opties (Deep-in-the-Money) is een van de beste swing-handelsstrategieën die er zijn. Door gebruik te maken van de hoge Delta van een optiecontract, kunt u effectief aandelen verhandelen voor slechts de helft van het risico dat u zou lopen bij normale swinghandel. Als u de rechten op dezelfde hoeveelheid aandelen voor de helft van de prijs kunt kopen, maar toch dezelfde winst kunt maken, verdubbelt u in feite uw rendement op uw investering.

Dit is een geweldige strategie voor diegenen die nog steeds een beetje bang zijn om opties te kopen, maar dol zijn op de uitdaging van swing trading-aandelen, en wat hefboomwerking willen krijgen op een transactie en het algehele risico en de investeringskosten willen verminderen. De reden dat het zo’n lonende strategie kan zijn, is dat het niet alleen de hefboomwerking op een aandelenhandel verdubbelt, maar het effect van tijdsverval op de waarde van de optie wordt geminimaliseerd. Swing-transacties hebben meestal een looptijd van drie tot tien dagen, en als u een DITM-optie voor deze korte periode verhandelt, heeft het tijdsverloop geen significante invloed op de prijs van de optie.

Hoe handel je in DITM-opties?

Ten eerste: kies uw voorraad.U kunt ofwel een van uw favoriete aandelen gebruiken, of u kunt een scan uitvoeren op ‘kant-en-klare’ aandelen die perfect zijn voor DITM-opties. Ik vind dat Stockfetcher de beste gratis bron is om deze aandelen te vinden, en ik heb voor dit doel enkele scans ingesteld.

Ten tweede: technische analyse.U moet de volgende stappen uitvoeren om een ​​goede swingtrade te identificeren die geschikt is voor een DITM-optiehandel:

  • Trendanalyse. Bepaal de trend van zowel de markt als uw voorraad. Probeer geen oproepen te kopen in een dalende markt!
  • Swing-analyse. Zoek aandelen die tot aan de onderkant van de trendband zijn gedaald. Dit zijn aandelen die tussen de 10ma en 30ema worden verhandeld.
  • Bevestiging zwaaien. Bevestig de swing met Candlestick Patterns. Controleer de RSI en VIX om er zeker van te zijn dat een omkering van de swing niet op handen is.

Ten derde: kies uw optie en koop deze!

  • Trek een optietabel omhoog met de DELTA van de optie. Uw brokersoftware zou deze functie moeten hebben. Ofwel dat of gebruik een optiecalculator, waarvoor u de volatiliteit van de opties moet kennen. Kies een optie met een DELTA van 100 of dichtbij.
  • Optie waarde. Koop geen overgewaardeerde opties! U zult zien hoe uw handelswaarde wegvloeit. U zult hiervoor software moeten gebruiken – ik raad Volcone Analyzer Pro hiervoor ten zeerste aan (het enige stukje van deze methode dat niet gratis is!).

Ten vierde: stel ONMIDDELLIJK uw stop-loss- en winstdoelstelling in!

Denk eraan, dit is geen gokken! Uw swinganalyse, en bevestigd door een blik op de ondersteunings- en weerstandsniveaus, zal u hierbij helpen.

  • Stop-loss – Als u normaal gesproken een stop-loss van 4% instelt voor uw aandelen, stel dan een stop-loss in van ongeveer 8-10% voor uw optie.
  • Winstdoelstelling – stel een winstdoelstelling in op basis van de schommeling van het onderliggende aandeel. Voeg gewoon de dollarwaarde van uw verwachte winst toe aan de optieprijs, of gebruik de optiecalculator om het uit te rekenen. Of gebruik een trailing stop – wat je favoriete methode ook is. Verkoop de optie zodra u uw winstdoel hebt bereikt – wacht niet tot de vervaldatum, anders verliest u 100% van uw investering! Plan om de transactie binnen 10 dagen of zo te beëindigen – als deze tegen die tijd niet is verplaatst, zou de dynamiek van de swinganalyse zijn veranderd en loopt uw ​​transactie gevaar.

Bron: Rob Forbes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie