DIY-stappen om iPhone 6-schermonderdelen te wijzigen

DIY-stappen om iPhone 6-schermonderdelen te wijzigen

Als je geliefde iPhone 6-scherm enige vorm van fysieke schade heeft opgelopen en het scherm onherkenbaar is verbrijzeld, moet je geen tijd verspillen aan het vervangen ervan. Maar er zijn bepaalde dingen die in gedachten moeten worden gehouden terwijl u dat doet.

Als je ‘Apple Care’ al hebt gekocht, dan is de DIY-optie niets voor jou. Als u een zet doet om het scherm zelf te vervangen, worden de voorwaarden van de overeenkomst ongeldig en kunt u geen gebruik maken van de voordelen van ‘Apple Care’. Het maakt echter niet uit of uw iPhone 6 nog steeds onder de garantie valt of niet, omdat de garantie geen enkele vorm van fysieke of waterschade dekt.

Als u dergelijke factoren in overweging neemt, kunt u beslissen of u door moet gaan of niet. Zorg ervoor dat u een origineel Apple iPhone 6-scherm en vervangende hulpmiddelen voor de klus hebt gekocht. Hier worden enkele eenvoudige doe-het-zelf-stappen gegeven om u te begeleiden bij het vervangen van het scherm van iPhone 6.

• Start het proces door de onderste schroeven te verwijderen met een pentalobe-schroevendraaier. Als u deze schroeven verwijdert, wordt het scherm losser.

• Om het verbrijzelde scherm te verwijderen, kunt u een iSlack-apparaat gebruiken dat een zuignap is die voor dit doel is ontworpen. Bij de iSlack moet het scherm echter halverwege worden verwijderd en de rest pas worden verwijderd na het loskoppelen van de verschillende kabels en connectoren.

• Verwijder de printplaatconnectorplaat en de connectorkabels. Het proces gaat verder met het verwijderen van de oortelefoon, camera, nabijheidssensor, lichtsensor en microfoonflex-assemblage.

• Bij het verwijderen van dergelijke samenstellingen en connectoren moet u voorzichtig zijn, aangezien de meeste met lijm zijn vastgezet en door te veel kracht toe te passen, kunnen de componenten beschadigd raken.

• Focus op het verwijderen van de home-knop en de home-knop zelf. De knop is met een kleefmiddel vastgemaakt aan de flex-eenheid die in het scherm is geplaatst en u moet deze voorzichtig verwijderen om elke vorm van schade te voorkomen.

• Na het zorgvuldig verwijderen van al die onderdelen, vindt u de LCD-achterplaat die is verbonden met 7 kruiskopschroeven.

Wanneer u de oude LCD-achterplaat hebt verwijderd, kunt u het nieuwe scherm installeren en alle componenten zorgvuldig plaatsen in de exacte volgorde waarin ze zijn verwijderd. Het is beter als u het hele proces in een bepaalde volgorde noteert, zodat u bij het opnieuw installeren van alle componenten de opmerkingen kunt raadplegen en fouten kunt voorkomen.

Voor hulp of begeleiding kunt u ook een aantal video’s online bekijken om een ​​beter idee te krijgen van wat u moet doen als u de schermonderdelen van de iPhone vervangt. Het is een vrij eenvoudig proces, maar je moet tijdens het hele proces voorzichtig zijn. Het is raadzaam om het in één ononderbroken sessie te doen.

Bron: Fernando Ariza

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie