DLNA-overzicht (Digital Living Network Alliance) voor thuis en iPad

DLNA-overzicht (Digital Living Network Alliance) voor thuis en iPad

Als je door je huis kijkt, heb je waarschijnlijk veel apparaten gekocht voor plezier en entertainment. Van pc’s, tv’s, radio’s, stereo’s tot mobiele apparaten. Of u nu 2 of zelfs 10 apparaten bezit, u wilt dat ze compatibel zijn. DLNA (Digital Living Network Alliance) is een standaard die door fabrikanten van consumentenelektronica wordt gebruikt om apparaten in huis in staat te stellen inhoud te delen via het thuisnetwerk van een persoon. DLNA-gecertificeerde producten zijn gemaakt om samen te werken, ook al zijn ze door verschillende bedrijven gebouwd. DLNA-certificering zorgt ervoor dat een apparaat is getest en bewezen compatibel is met verschillende CE-, pc- en mobiele apparaten die zijn ontworpen volgens de DLNA-interoperabiliteitsrichtlijnen. Helaas ondersteunt de iPad native DLNA niet. De oplossing is de aanschaf van een DLNA-app waarmee uw iPad kan communiceren met de rest van uw consumentenelektronica. Met een DLNA ipad-app kun je video’s en muziek op je iPad bekijken en beluisteren en vice versa. Houd er rekening mee dat je alleen formaten op je iPad kunt afspelen die de iPad ondersteunt.

Ongeacht het product of wie het produceert. Met een DLNA-gecertificeerd apparaat kunt u:

Films verzenden en weergeven

Films zoeken en afspelen

Muziek zoeken, verzenden en afspelen

Foto’s uploaden

Download muziek

Foto’s verzenden en afdrukken

DLNA-overzicht

Momenteel zijn er meer dan 23 bevorderende leden en talloze deelnemende leden. Tot de meest bekende promotende leden behoren Cisco Systems, Broadcom, Comcast, Hewlett-Packard, IBM, Intel, LG Electronics, Microsoft, Motorola, Nokia, Panasonic, Samsung, Sony en Toshiba. Een volledige lijst is hier te vinden: http://www.dlna.org/about_us/roster/

Je DLNA-netwerk opzetten in twee stappen.

1) Stel eenvoudig een bekabelde of draadloze thuisverbinding in. DLNA werkt op een IP-adres zoals uw huidige draadloze printer of ander draadloos apparaat.

2) Koop alleen DLNA-compatibele producten. Een lijst met compatibele producten vindt u hier: http://www.dlna.org/digital_living/possibilities/

Als u geïnteresseerd bent om uw iPad DLNA-compatibel te maken, vindt u hieronder een lijst met geteste iPad-apps. We zullen meer beoordelingen toevoegen en de lijst uitbreiden naarmate de apps gemakkelijker beschikbaar komen.

iPad DLNA-apps:

1) Plugplayer.com.

Bron: John Noel

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie