Draagbare technologie en apparaten winnen terrein in de thuiszorg

Draagbare technologie en apparaten winnen terrein in de thuiszorg

Patiënten en zorgverleners over de hele wereld zijn tot het besef gekomen dat alleen afhankelijk zijn van ziekenhuissystemen niet langer een haalbare optie is. Experts uit de sector zijn van mening dat voortdurende vooruitgang op het gebied van apparaten en diensten voor thuiszorg de huidige druk op het wereldwijde gezondheidszorgsysteem zal helpen verlichten.

Technologie is van cruciaal belang gebleken voor de thuiszorg. De huidige en toekomstige ontwikkelingen op het gebied van thuiszorgtechnologieën zijn niet alleen bedoeld voor effectieve ziektebestrijding, maar stimuleren en stellen mensen ook in staat om zelfstandig te leven.

Technologische interventies waren in het verleden complex en duur. De groeiende behoefte aan en vraag naar gemakkelijke en effectieve monitoring van patiënten op afstand, de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve technologieën en de beschikbaarheid van voldoende financiering hebben echter geleid tot een grotere toegankelijkheid van goedkope technologieën en apparaten.

De nieuwe en betaalbare gadgets voor in huis zijn niet alleen populair bij ouderen die thuis ouder willen worden. Het klantenbestand is snel uitgebreid met nieuwe patiëntengroepen, zoals chronisch zieken, kinderen en diabetici. Dit zal zeker de weg vrijmaken voor een betere toekomst voor zowel patiënten als zorgverleners.

Toenemend gebruik van biosensoren om de geriatrische gezondheid te bewaken

Als het gaat om thuiszorg voor ouderen, zijn er verschillende innovatieve technologieën en gadgets die naadloos zijn geïntegreerd in de sector van begeleid wonen of senioren, of in wat meer algemeen wordt aangeduid als geriatrische zorgdiensten. Sprekend vanuit een strikt medisch perspectief, omvatten recente technologieën voor het bewaken van de gezondheid van senioren bloeddrukmeters, zuurstoftherapie-apparaten, apparaten voor temperatuurbeheer van patiënten en hartbewakings- en hartritmebeheer (CRM)-apparaten.

Een artikel van NBC News werpt licht op de groeiende acceptatie van sensortechnologie in de VS, vooral voor senioren. Biosensoren zorgen voor een betere schatting van de metabolische toestand van een patiënt of individu op een afgelegen locatie en maken een constante monitoring mogelijk van die senioren die aan een aantal verschillende aandoeningen lijden maar ervoor kiezen om onafhankelijk te leven, buiten ziekenhuizen en verpleeghuizen. Het NBC-artikel bespreekt het gebruik van dergelijke geavanceerde sensoren om de loopsnelheid, hartslag en zelfs slaappatronen van een ouder echtpaar te volgen. Deze onopvallende technologie stuurt ook waarschuwingen in geval van nood, waardoor tijdige interventie van familieleden of zorgverleners mogelijk is. Net als verschillende bedrijven in medische apparatuur, onderzoeksorganisaties en medische universiteiten, heeft ElderTech, Missouri, het belang bestudeerd van in het milieu ingebedde sensornetwerken voor thuis en hun relevantie bij het detecteren van gezondheidsveranderingen bij oudere volwassenen.

Ontwikkeling van draagbare digitale apparaten om hartaandoeningen op afstand te volgen

Aangezien de industrie van medische hulpmiddelen een tektonische verschuiving ondergaat met de komst van telegeneeskunde, heeft ook de cardiologie de voordelen ervan ondervonden. De stijgende incidentie van cardiovasculaire aandoeningen en de daaruit voortvloeiende behoefte aan constante bewaking van poliklinische patiënten hebben geresulteerd in de vraag naar hartbewaking en hartritmebeheer (CRM). Thuiszorg is een toonaangevende eindgebruiker van deze apparaten, waarbij de vraag naar ECG- en hartmonitors, Holter-monitors, eventmonitors en ILR (implantable loop recorder) voortdurend toeneemt.

The New York Times interviewde de oprichters van Eko Devices en spreekt over de groeiende concurrentie in de telegeneeskundebusiness. Eko is een van de vele cardiovasculaire zorgbedrijven die hebben geprofiteerd van de thuiszorgsector.

In een recente ontwikkeling ontwikkelde het bedrijf een digitale stethoscoop die specifiek gericht is op hartpatiënten thuis. Dit innovatieve apparaat ter grootte van een handpalm, DUO genaamd, heeft het potentieel om de manier waarop hartpatiënten worden gecontroleerd te veranderen. Door elektrocardiogram of ECG en elektronische stethoscoop te combineren in slechts één apparaat, biedt DUO ongekend inzicht in hartfuncties. Dit omvat het volgen en snel beoordelen van hartritmes en geluiden om geavanceerde bedanalyse en, indien nodig, zorg op afstand mogelijk te maken.

Behoefte aan constante glucosemonitoring die de vraag naar diabetesapparaten stimuleert

Nu medische apparaten steeds meer met elkaar verbonden zijn dankzij de toenemende penetratie van internet, het toenemende gebruik van smartphones en een hele reeks andere medische apparaten, en de uitbreiding van ziekenhuisnetwerken, is het opsporen en behandelen van diabetes thuis niet alleen handig, maar ook effectief geworden. Tegenwoordig is er een breed scala aan diabetesapparaten beschikbaar, die snelle en nauwkeurige resultaten beloven. Gebruiksvriendelijke ontwerpen van de meeste apparaten en het toenemende bewustzijnsniveau onder de diabetische bevolking over de hele wereld hebben geresulteerd in een vrij enorme markt voor zelfcontroleapparaten voor thuisgebruik.

Een recent onderzoeksartikel gesponsord en beoordeeld door Avantes BV – een prominente innovator in de ontwikkeling en toepassing van miniatuurspectrometers, richt zich op de noodzaak van niet-invasieve diabetesdiagnose en -monitoring. Om diabetes op te sporen en te behandelen voordat het uit de hand loopt, is constante glucosemonitoring en -onderhoud van cruciaal belang, en voor de langste tijd waren bestaande diagnostische normen en therapieën enorm invasief. Bovendien was het buitengewoon moeilijk om deze ziekte buiten het ziekenhuis om te gaan. Geavanceerde medische detectietechnologieën hebben echter eenvoudige en niet-invasieve bloedglucosemonitoring en diabetestesten mogelijk gemaakt. De nieuwste innovaties hebben ook gezorgd voor handige en gebruiksvriendelijke apparaten voor zelftoediening van insuline.

Draagbare technologie is een van de meest prominente innovaties geweest om diabetici over de hele wereld te helpen en te versterken. Deze apparaten hebben diabetici in staat gesteld de leiding te nemen over hun eigen gezondheid buiten de kliniek van de dokter en de aandoening effectief te beheersen. Smartwatches hebben, interessant genoeg, een enorm potentieel getoond om na verloop van tijd naaldloze glucosemonitoring mogelijk te maken. Apple Inc. werkt naar verluidt aan de ontwikkeling van sensoren voor het bewaken van de bloedsuikerspiegel, een vooruitgang die apparaten zoals de Apple Watch zou kunnen veranderen in een middel om belangrijke vitale functies te bewaken. Het doel is om sensoren te ontwikkelen die niet-invasief en regelmatig bloedsuikerspiegels kunnen controleren om diabetici te helpen de aandoening vanuit het comfort van hun huis te behandelen.

Conclusie

Een artikel in The New York Times wierp onlangs licht op de krimpende gemeenschap van thuiszorgmedewerkers of persoonlijke verzorgers in de VS. Volgens Paul Osterman van de Sloan School of Management van het Massachusetts Institute of Technology, als het aantal werknemers op dit gebied van de thuiszorg blijft dalen, zal het land in 2040 worden geconfronteerd met een tekort van ongeveer 350.000 betaalde zorgverleners. Dit alarmerende feit maakt de ontwikkeling van geavanceerde apparatuur voor patiëntbewaking op afstand nog belangrijker.

Met deze behoefte in gedachten, zijn bedrijven op zoek naar technologieën die, in zekere zin, menselijke dienstverleners zullen vervangen door digitale thuiszorgassistenten. Om dit in perspectief te plaatsen, testen thuiszorgassistenten nu het Echo-platform van Amazon als assistent in de thuiszorg. Onderzoekers hopen dat de bijbehorende online-app steeds beter inspeelt op de behoeften van klanten, mantelzorgers te allen tijde op de hoogte zal houden en waarschuwingen, herinneringen en functies effectief zal stroomlijnen.

Deze kans zal zeker de interesse wekken van technische giganten zoals Google, Apple en Amazon, waardoor ze de kans krijgen om op te komen als pioniers in de thuiszorg.

Bron: Nishita Pereira

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie