Drie redenen waarom geld de slechtste uitvinding aller tijden was

Drie redenen waarom geld de slechtste uitvinding aller tijden was

Wie heeft geld uitgevonden? Vraag het aan een willekeurig aantal mensen en ze konden je niet vertellen wie het was die geld heeft uitgevonden of waar het idee vandaan kwam. De geschiedenis heeft ons een aantal slechte ideeën gegeven, maar geld moet de slechtste zijn en hier zijn mijn top drie redenen waarom.

  1. Iets dat door de mens is uitgevonden, mag geen macht over hem hebben.

    Als ik heel goed nadenk en me een tijd zonder geld probeer voor te stellen, voordat het werd uitgevonden en dagelijks werd gebruikt, heb ik de neiging om me voor te stellen dat de wereld een heel andere plaats was. Mensen hadden hoogstwaarschijnlijk een ruilmaatschappij waarin goederen en diensten werden uitgewisseld en zo overleefde men. Als ik een bepaalde vaardigheid had, zeg maar jagen, en je had honger, dan kon je bij mij komen eten. Het idee zou zijn dat als jij vuur zou kunnen maken, en ik voor het eten zou kunnen zorgen, we onze vaardigheden of capaciteiten zouden kunnen uitwisselen en iedereen zou krijgen wat goed voor hen was. Ik neem aan, omwille van het argument, dat als iemand absoluut geen vaardigheden bezat, die persoon nog steeds mocht eten. Ik kan me niet voorstellen dat ik de hulpeloze ziel wat vlees zou lenen, alleen als het op de een of andere manier zou kunnen worden terugbetaald. Voordat hulpeloze ziel kon knipperen, zou hij me misschien vijf diners schuldig zijn en dan moet ik de incassobureaus sturen om zijn schulden in te vorderen. Geld geeft controle, zowel in positieve als negatieve controle. Hoewel het door de mens is gemaakt en in wezen slechts een stuk papier of een mengsel van goedkope metalen is, heeft geld macht en is het ook macht. Ik kan me voorstellen dat meneer Hulpeloze Ziel aan zijn vrouw uitlegt dat hij de jager niet kan terugbetalen en niet weet wat hij moet doen. Dus besluit Mr. Hunter om de familie Helpless Soul tot slaaf te maken totdat de schuld is terugbetaald. Het is ondoorgrondelijk voor mij dat zoveel mensen in mijn land en de wereld elke dag honger lijden. Degenen die het geld bezitten, hebben de macht om de behoeften te ontkennen van degenen die geen middelen hebben. Waar zijn de humanitairen gebleven? Ik heb een bedrijfseigenaar gezien die een dakloos en uitgehongerd persoon het huis uitschopte, en een half uur later een klagende klant te woord stond die schreeuwde dat zijn eten niet warm genoeg was. Geld heeft alleen de macht die we het geven. Als we ervoor kiezen om het te zien als slechts een middel om een ​​doel te bereiken, of gewoon een of ander dwaas papier waarvan we hebben gezegd dat we ons hele leven moeten gehoorzamen, dan kan men ons concentreren op wat er echt toe doet. Ik pleit niet voor het niet betalen van schulden of het afschuiven van verantwoordelijkheden. Dit is de wereld waarin we leven, en normen moeten worden gevolgd … totdat de wetten weer veranderen om te voldoen aan wat de politici willen op een bepaalde gril van een dag.

  2. Geld verschuift de focus van elkaar helpen naar willekeurige “waarde” van louter dingen.

    Waarom zou ik iets doen om iemand anders te helpen, tenzij zij het kunnen betalen? Als mijn hele focus in het leven ligt op het verkrijgen van materiële dingen, dan zou ik alleen door geld moeten worden gemotiveerd, of het verkrijgen ervan, om iets te doen. Wat is iets echt waard? Marketingbedrijven hebben waarde voor mij gedefinieerd sinds ik een kind was, en het werd in me geslagen tijdens reclameblokken van GI Joe. Wat is de waarde van alle dingen die je wilt in vergelijking met iets dat er echt toe doet? Stel je voor wat het waard is om nog een uur met een geliefde door te brengen voordat ze overlijden en voor altijd weg zijn. De moeite waard om je kinderen te leren dat er meer in het leven is dan geld en dingen verkrijgen. Het is de moeite waard om een ​​dakloze man te voeden en hem te helpen minstens één nacht te slapen waar zijn maag hem niet wakker houdt. De waarde van het uitreiken van een hand en het helpen van iemand anders in deze wereld is meer waard dan de grootste diamant, het zwaarste goud en de zuiverste olie. Nu ben ik de grootste hypocriet op dit gebied, omdat ik van dingen hou! Het is al zo lang in mij geprogrammeerd, het is moeilijk om het verlangen om dingen te verkrijgen van me af te schudden. Stel je een leven voor waarin mensen elkaar hielpen omdat het het juiste was om te doen, en niet alleen voor wat ze ervoor terug konden krijgen. Het argument is dat dingen niet zomaar gratis kunnen zijn. Je moet iets betalen om iets te krijgen. Hoe zou de wereld werken als iedereen gewoon alles gratis zou weggeven en iedereen gewoon alles had wat ze nodig hadden en niet langer slaaf hoefde te zijn van creditcardmaatschappijen of van een baan die ze niet leuk vinden? Hoe zouden we overleven? Mijn antwoord op die vragen is: beroemd! Ik zou vrij zijn om een ​​vak te leren waar anderen baat bij hebben en ik zou dat vermogen kunnen gebruiken om voor mijn gezin te zorgen en anderen te helpen. Ik heb mijn hele leven willen helpen door te doneren of te geven, maar had nooit de middelen. Ik heb hier en daar wat tijd gedoneerd, en niet zo veel als ik had moeten of willen, maar het was tenminste iets. Maar omdat ik van dingen houd, en die dingen hebben me geld gekost, moet ik doorgaan met mijn werk en dezelfde cyclus herhalen als mijn vader.

  3. Geld doet je afvragen of mensen echt om je geven, of alleen om je geld.

    Ik probeer me het einde van mijn leven voor te stellen, omringd door degenen die mijn reis met mij hebben gemaakt, die van me houden en voor me zorgen vanwege de verrijking die ik hen heb gegeven door mijn vriendschap en toewijding. In mijn laatste jaren genoot ik van mijn dagen met mijn vrouw en praatte ik met mijn volwassen kinderen en mijn kleinkinderen. Ik wil genieten van elke minuut van mijn leven tussen hier en daar. Ik wil voelen en liefhebben en genieten van alles wat er te bieden is. Ik heb families zien verwoesten, vechtend om het geld dat is achtergelaten nadat een geliefde is overleden. Sommige van die wrok koesteren ze voor de rest van hun leven. Ze verliezen een relatie en ook een geliefde, en het enige waar ze aan kunnen denken, is hoeveel geld ze zullen krijgen. Meer dan waarschijnlijk zal Mr. Entitlement, zoals we hem zullen noemen, de geliefde die verloren is gegaan niet eens missen. Hoeveel briljante individuen krijgen nooit de kans om te slagen vanwege gebrek aan middelen, en hoeveel elite krijgen gratis passen omdat hun stapel papier groter is dan die van jou. Geven de mensen die het dichtst bij u staan ​​om u of uw geld? Houdt de vriendin alleen van je vanwege wat je voor haar kunt kopen? Luisteren uw kinderen alleen naar u om iets te krijgen wat ze willen? Neem het geld weg, en zouden ze je in de steek laten? Wat een geweldig idee, dit geld.

Mijn antwoord op dit alles is dat ik geen antwoord heb. Mijn twee jaar oude dochter vroeg me naar geld en stopt graag geld in haar spaarvarken. Het zorgde ervoor dat ik begon na te denken over alle redenen waarom ik me zorgen maak over geld, en ruzie over geld, en boeken lees over geld. Er gaat niets boven de eerlijkheid van een kind, om je aan het denken te zetten.

Bron: Mitchell Pierce

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie