Echtscheiding Financiële planning: neem de controle over uw financiën

Echtscheiding Financiële planning: neem de controle over uw financiën

Kent u uw kredietscore of de details van uw socialezekerheidsrapport? Kunt u de akte van uw huis, hypotheek, levensverzekeringen, autotitel, autoverzekeringen, belastingaangiften van de afgelopen 5 jaar, makelaardij en bankafschriften van het afgelopen jaar vinden? Weet u wat uw echtgenoot verdient of hoeveel er jaarlijks in een 401k-plan gaat?

Scheiden is vaak een wake-up call als het gaat om erachter te komen wat u wel en niet weet over uw gezinsfinanciën.

Het beheren van uw financiën gaat niet over weten welke aandelen, obligaties of beleggingsfondsen u moet kopen. Het gaat erom te weten wat u bezit (activa); wat u verschuldigd bent (verplichtingen); wat er binnenkomt (inkomsten) en wat er uit gaat (kosten). Het gaat erom aandacht te schenken aan waar uw geld naartoe gaat en georganiseerd te worden.

Er zal u worden gevraagd om veel financiële papieren en documentatie te overleggen voor de rechtbank, uw advocaat of bemiddelaar en voor uw aanstaande ex-echtgenoot. Dus laten we beginnen:

Ruim een werkruimte op en verzamel al uw afschriften: bank, makelaardij, creditcards, enz. Andere benodigdheden om te verzamelen: papier, pen of potlood, 3-ringband, perforator, indexverdelers, markeerstift en gevoel voor humor.

Eerst gaan we uw nettowaarde in tabelvorm brengen (verschil van wat u bezit versus wat u verschuldigd bent): maak een lijst van alles wat u bezit: huis, auto, makelaarsrekeningen, levensverzekeringen, pensioenrekeningen en hun waarde (het internet kan help – probeer KBB.com en zillo.com). Maak vervolgens een lijst van alles wat u verschuldigd bent: hypotheek, autolening, creditcardschuld, schoolleningen en hun uitstaande saldo. Bewaar deze informatie in het eerste deel van uw 3-ringband.

Zoek vervolgens waar uw geld naartoe gaat (de cashflow), of de realiteit dat u geen idee heeft waar u al dat geld hebt uitgegeven. De eenvoudigste manier om uw cashflow te bepalen, is een computerprogramma zoals Quicken of QuickBooks. Een handige website is mint.com. Als u liever niet met de computer werkt, kan dit met Excel, kolommen op gelinieerd papier of op ruitjespapier.

Om een budget te maken, verzamelt u uw chequeboekjes, controlestrookjes en rekeningafschriften. Geef elke uitgave een categorie en een subcategorie. Voorbeeld: Hulpprogramma’s: telefoon, Hulpprogramma’s: mobiele telefoon, Hulpprogramma’s: kabel en voer uw uitgaven voor elke maand in. U krijgt een totaal voor elke subcategorie en een totaal voor de hele categorie Hulpprogramma’s. Vergeet niet uw inkomen in te vullen, inclusief het inkomen uit kinderbijslag en alimentatie. Elke maand een rapport afdrukken en elke 3 maanden een kwartaalrapport. Zet deze in een Cash Flow of Budget sectie van uw map.

Het kan enkele maanden duren om een beeld te krijgen van uw inkomsten en uitgaven, maar het zal de basis worden om uw financiën te beheren en om te onderhandelen over kinderbijslag en alimentatie.

Met grip op uw cashflow kunt u op zoek gaan naar plaatsen waar u kosten kunt besparen of uitgaven kunt beheersen. Probeer 10% van uw inkomen af te halen als spaargeld. Herwerk vervolgens uw uitgaven om te zien of u het nog kunt beheren. Gebruik het bedrag dat u kunt besparen om:

• Kom uit de schulden – betaal creditcards en leningen af
• Zorg voor een noodfonds dat niet op de aandelenmarkt belegt. Streef naar minimaal 3 maanden huishoudelijke uitgaven aan spaargeld. Zorg indien mogelijk voor nog eens 3 maanden op een kortlopende CD- of geldmarktrekening
• Profiteer van pensioenregelingen

Zet deze informatie in het gedeelte Spaardoel van de map.

Gewapend met deze informatie kan een consult met een gecertificeerde echtscheidingsadviseur, vroeg in het proces, u helpen de uitdagingen van echtscheiding met meer vertrouwen en waardigheid aan te gaan dan anders het geval zou zijn.

Bron: Renee W. Senes

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie