Een 401k komt overeen met financieel zelfbehoud voor de toekomst

Een 401k komt overeen met financieel zelfbehoud voor de toekomst

Een 401k biedt een grotere financiële toekomst dan de sociale zekerheid of de meeste pensioenregelingen. Het is nu belangrijker dan ooit voor werknemers om te investeren in deze financiële redder in nood.

Externe pensioenbronnen

Zowel socialezekerheids- als pensioenregelingen worden beschouwd als buiten de pensioenmiddelen, wat betekent dat de middelen voor pensionering ergens anders vandaan komen dan de werknemer. Het is geen geheim dat externe pensioenbronnen de afgelopen jaren talloze financiële rampen hebben veroorzaakt.

Sociale zekerheid is niet langer een haalbare optie voor pensionering omdat het geen rijkdom opbouwt zoals een 401k doet. Bovendien heeft de sociale zekerheid de afgelopen jaren ernstige financiële klappen te verduren gehad. Het slaagt er niet alleen niet in om harde werkers een veilig pensioen te verzekeren, maar ook niet om hen van enig pensioen te verzekeren.

Hetzelfde geldt voor pensioenregelingen. Er zijn gevallen geweest waarin deze plannen niet werden uitbetaald vanwege geldproblemen met de betaler. Andere pensioenregelingen worden teniet gedaan door bedrijfsovernames. Het lijkt erop dat harde werkers geen opties meer hebben, maar dat is alleen waar als die harde werkers afhankelijk zijn van externe middelen. Wanneer een werknemer een 401k opzet, kan niemand dat geld aanraken, behalve de werknemer.

De basis

Er zijn twee soorten plannen: traditioneel en Roth. Beide kunnen worden omgezet in een Individual Retirement Account (IRA) bij pensionering of als een werknemer het bedrijf verlaat, ongeacht de reden.

Als een werknemer deelneemt aan een traditioneel plan, kan een werknemer met een door de werkgever gesponsord plan sparen voor zijn of haar pensioen met een lagere belastingdruk, wat betekent dat de werknemer geniet van uitgestelde inkomsten. Dit begint op het moment dat een werknemer geld op zijn rekening stort. De IRS staat dit uitstel toe omdat het geld dat op de rekening wordt gestort, afkomstig is van een salaris voordat de belastingen worden ingehouden. Het resultaat: minder belastbaar inkomen en een lagere belastingaanslag. Belastingen worden nooit betaald op de rekening, of eventuele beleggingsinkomsten die het genereert totdat het geld wordt opgenomen. De meeste mensen nemen dit geld op bij pensionering, wanneer ze een lager inkomen en lagere belastingtarieven hebben. Deze lage aantallen op latere leeftijd betekenen dat er minder geld wordt uitgekeerd aan het spaargeld.

Als u deelneemt aan een Roth, verlaagt uitstel uw belastbaar inkomen of belastingaanslag niet. De beloning komt aan het einde wanneer het geld belastingvrij wordt opgenomen, zolang de werknemer minimaal 59 is en de rekening minimaal vijf jaar oud is.

Een ander pluspunt is dat het gebruikelijk is dat een werkgever een deel van het spaargeld van een werknemer vereffent nadat een bepaald percentage is gespaard. Dit komt voor in zowel traditionele als Roth-plannen. Soms kan deze match gelijk staan ​​aan een rendement van vijftig procent, vrijwel ongehoord in beleggingsrendementen.

Beschikbare investeringen

Het is gebruikelijk dat plannen acht tot twaalf investeringsopties aanbieden. Sommige van die opties omvatten bedrijfsaandelen, geldmarktfondsen, stabiele waarderekeningen en aandelenfondsen. Een financieel adviseur kan een goed inzicht bieden in wat voor soort investeringen moeten worden gedaan op basis van individuele behoeften.

Uiteindelijk draait het allemaal om een ​​sterke financiële toekomst voor uw pensioen en om alle dingen die u in uw latere jaren zou willen doen. Een 401k kan een geweldige basis vormen.

Bron: Alfred Ardis

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie