De term ‘Google AdSense’ is een term waarmee veel website-eigenaren bekend zijn. Het is een inkomstenmodel dat u kunt gebruiken om geld te verdienen met uw website, door relevante advertenties met betrekking tot uw site op uw pagina’s te plaatsen. Afhankelijk van de volwassenheid van uw site en de kwaliteit van het terugkerende verkeer dat het ontvangt, kunt u elke maand een niche-inkomen van 4 cijfers creëren met Google AdSense.

Maar… er zijn enkele tegenstrijdige theorieën online over hoe u gemakkelijk geld kunt verdienen met Google AdSense. Het ene kamp suggereert graag dat je een autoriteitssite moet bouwen, en een ander kamp stelt voor dat je mini-nichepagina’s opzet die te maken hebben met 1 bepaalde zoekwoordterm. En plak dan overal AdSense-advertenties om de klik aan te moedigen.

Ik hou persoonlijk niet van het idee van mini-nichepagina’s. Het ziet er “scammy” uit, de promotie ervoor is verschrikkelijk, en het biedt geen echte waarde voor de bezoeker die de pagina bezoekt. Ik denk dat je je aan de route van de autoriteitssite moet houden, en ik zal een paar redenen aangeven waarom. Dit is de eerste reden:

1) Je bouwt een levenslange onderneming op

U kunt een website maken die 30 of 40 jaar (of zelfs langer) meegaat. Als u veel hits zou krijgen op uw autoriteitssite die veel leden heeft, zal er hoogstwaarschijnlijk op veel van uw AdSense-advertenties worden geklikt – omdat u in een niche actief bent. Een autoriteit komt niet sporadisch voor en is niet moeilijk bij te houden.

Maar bij mini-nichesites moet je zoveel onderhoud doen. De mensen die geld proberen te verdienen met Google AdSense (en verbannen worden) zetten kleine “spamblogs” op die inhoud overal vandaan halen (meestal RSS-feeds of artikelspinners) en deze op hun site plaatsen.

Volg deze ineffectieve techniek niet. Concentreer je in plaats daarvan op één site om je geld te verdienen en zet deze agressief op de markt. Als u niet weet hoe u geld kunt verdienen met 1 site, hoe verwacht u dan geld te verdienen met duizenden sites? Zie je de logica hier? Het heeft gewoon geen zin. Hier is nog een reden waarom u de route van de autoriteitssite zou moeten volgen:

2) Het is gemakkelijk om mensen terug te leiden naar uw site

Als u een autoriteitssite heeft, zult u hoogstwaarschijnlijk e-mailadressen verzamelen en in contact blijven met de leden op uw lijst. Hierdoor is het gemakkelijk om honderden of duizenden hits per dag te krijgen – gewoon buiten e-mailmarketing! Stel je met al die terugkerende bezoekers voor hoeveel ze op je advertenties zullen klikken. Afhankelijk van uw niche, kan het beter zijn dan het verkopen van een product.

Omdat het zo gemakkelijk is om mensen terug te leiden naar uw site, is het in uw eigen belang om deze route te volgen. Het maakt niet uit wat u verkoopt – inclusief AdSense… e-mailmarketing is de beste manier om geld te verdienen met online kansen.

Hopelijk heeft u baat gehad bij deze twee redenen waarom u een autoriteitssite zou moeten bouwen met uw AdSense-bedrijf. Houd u aan dit plan en u zult in uw bedrijf het geld kunnen verdienen waarnaar u op zoek bent.

Veel succes met het verdienen van geld met Google AdSense vandaag.

Bron: Randall A Magwood