Een beginnershandleiding voor kunstmatige intelligentie

Een beginnershandleiding voor kunstmatige intelligentie

AI is een tak van de informatica die verband houdt met machines. In de tweede helft van de 20e eeuw werd AI beschouwd als elk werk dat werd gedaan door machines waarvoor geen menselijke intelligentie nodig was om een ​​bepaalde taak uit te voeren. Deze definitie werd toegeschreven aan de grondleggers van kunstmatige intelligentie, bekend als Minsky en McCarthy. De huidige definitie is het vermogen van robots die worden bestuurd door een computer om problemen op te lossen die het intellect en de vaardigheden van mensen vereisen, zoals het vermogen om te redeneren, te generaliseren en gegevens vast te stellen.

Soorten kunstmatige intelligentie

AI kan worden onderverdeeld in twee categorieën: smalle AI en algemene AI. Smalle AI wordt vaak als zwak beschouwd. Het is specifiek taakgericht. Algemene AI wordt als sterk beschouwd. Het kan een breed scala aan taken uitvoeren, in tegenstelling tot Narrow AI.

Smalle AI

Dit is te zien aan de computers die we gebruiken. Dit soort AI is over het algemeen gericht op een enkele taak die het heel goed kan doen. Voorbeelden zijn virtuele assistenten die spraak en taal herkennen en auto’s die zelf kunnen rijden. Dit type kunstmatige intelligentie kan alleen een specifieke taak uitvoeren die hen is geleerd, maar kan niets meer doen. Reageren op vragen en zorgen van klanten is een veel voorkomende vorm van beperkte kunstmatige intelligentie, samen met samenwerking met andere kunstmatige intelligentie voor de taken van hotelboekingen, radiologen helpen om tumoren te vinden door middel van röntgenstralen die potentieel gevaarlijk kunnen worden, problemen met liften detecteren, het voorbereiden van een driedimensionaal model van de wereld, enz. Het kan alleen taken uitvoeren die hen zijn geleerd, in tegenstelling tot mensen, en dit is een van de grootste nadelen.

Algemene AI

Dit type AI is te vinden in meer verfijnde systemen. Het kan verschillende taken uitvoeren die een mens kan doen en menselijke intelligentie gebruiken om verschillende problemen op te lossen, variërend van een eenvoudige taak zoals het knippen van nagels en haar en planten water geven tot een zeer bekwame taak zoals redeneren op basis van verzamelde gegevens. De thema’s van westerse films worden sterk beïnvloed door algemene AI. De datawetenschappers beweren dat de algemene kunstmatige intelligentie tegen het jaar 2040-2050 enorm zal stijgen, en dat het de toekomst van dit universum zou zijn tegen het jaar 2075, en dat het de hele wereld zou domineren, inclusief de mens. Het zou ook een bedreiging vormen voor de menselijke soort. Algemeen wordt aangenomen dat AI de cognitieve menselijke prestaties in virtuele domeinen overtreft. Veel wetenschappers zijn hierover echter verdeeld. Veel wetenschappers geloven dat algemene AI is nog lang niet de toekomst van de wereld. De pioniers van de algemene kunstmatige intelligentie, zoals Demis Hassabis, Geoffrey Hinton en Yann LeCun, hebben deze mening ook. Ze geloven dat er geen concrete basis is voor de angst dat de menselijke soort in de nabije toekomst wordt bedreigd door algemene kunstmatige intelligentie.

Bron: Shalini M

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie