Een eenvoudige introductie tot Bitcoin

Een eenvoudige introductie tot Bitcoin

Peer-to-peer-technologie is geëvolueerd om betalingssystemen te accommoderen, zoals wordt geïllustreerd door Bitcoin. Het is een digitale valuta die tegen redelijke kosten kan worden gebruikt voor persoonlijke en zakelijke transacties. Soms aangeduid als de valuta van internet, is Bitcoin niet onderworpen aan een centrale autoriteit. Het werd zo’n vijf jaar geleden opgericht en is met grote sprongen gegroeid, waarbij veel speculanten beweren dat deze stijging zich in de nabije toekomst zal voortzetten.

Meer over Bitcoins
Bitcoin beschrijft de daadwerkelijke technologie die in het spel is. Deze munten vertegenwoordigen de valuta zelf en worden verhandeld. Ze worden verzonden of ontvangen via portemonnee-software die op een pc, een web-app of een smartphone draait. Ze kunnen worden verkregen via product- en dienstenuitwisselingen of door middel van mijnbouw.

Wat is minen?
Mijnbouw is gewoon het proces waardoor nieuwe bitcoins worden gemaakt. Voor elke transactie die plaatsvindt, worden records op een sequentiële manier bijgehouden in een openbare database die de blokketen wordt genoemd. Degenen die deze blokketen onderhouden, zijn de mijnwerkers en hun beloning is nieuw gecreëerde bitcoins.

Bitcoins gebruiken
Deze munten zijn gemakkelijk te verkrijgen voor verschillende valuta’s. De meest pijnloze manier is om ze voor contant geld te kopen. Er zijn bedrijven die de wisseldiensten uitbreiden naar hun klanten, waarbij de tarieven worden bepaald door factoren als volume.

Er zijn mensen die hebben geïnvesteerd in bitcoins, met de verwachting dat hun waarde zal stijgen. Hoewel deze aannemelijkheid onmiskenbaar is, brengt het een zeker risico met zich mee. Er zijn kwetsbaarheden in deze munten, en deze factor maakt grootschalige investeringen moeilijk. Dit samen met enkele inherente beperkingen, zoals de onomkeerbaarheid van de transacties, de volatiliteit van de Bitcoin-wisselkoers en de beperkte discretie van de gebruiker, maken beleggen een reserve voor alleen de geavanceerde beleggers. Positief is echter dat Bitcoin inflatie kan omzeilen, waardoor het ideaal is voor plaatsen waar nationale valuta problematisch zijn.

De toekomst van deze munten
Bitcoins hebben een gemengde reactie gekregen in de markt. Sommige economen beweren dat deze technologie een digitale valuta heeft geboden die al lang gewenst is. Anderen vonden het minder overtuigend, met het argument dat het gebrek aan betrouwbaarheid en de volatiliteit ontmoedigend zijn. Hoe dan ook, veel handelaren zijn er enthousiast over geworden, en de groeiende populariteit ervan impliceert dat het succes ervan als een regulier betaalmiddel aanstaande is.

Als Bitcoin nieuw voor u is en veel van uw tijd online doorbrengt, moet u het eens proberen. Het biedt een soort unieke flexibiliteit en gemak dat ontbreekt in andere beschikbare betalingsgateways.

Bron: G Sonali

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie