Een financieel adviseur kiezen

Een financieel adviseur kiezen

Zijn het de gestresste, in grijze pakken geklede financiële adviseurs die logisch zijn of een spijkerbroek en t-shirt, technisch onderlegde afbeelding? Om waar te zijn, zijn het kopen en verkopen van bestellingen niet het laatste woord in dit vak. De hele poging van een financieel adviseur moet zijn om zoveel mogelijk geld voor hun klanten te genereren. Dit vereist inzicht in het belang van een alomvattende aanpak op het gebied van investeringen, verzekeringen, budgettering, pensioenplanning, belastingbetaling en financiering voor onderwijs of landgoed. Dat kan niet zonder een gedegen opleiding tot financieel adviseur. Daarom volgt hier een kort overzicht van het kiezen van een financieel adviseur met ijzersterke ideeën over uitgebreide financiële planning.

Kijk rond voordat u een adviseur kiest

Uitgebreide financiële planning overtreft de vroegere theorie van geef morgen uit wat je vandaag spaart. Daarom is het van het grootste belang dat de gekozen financieel adviseur niet vastzit aan deze specifieke theorie van weleer. Hij moet in staat zijn om uw wensen vandaag te bepalen en dienovereenkomstig plannen om u van het leven te laten genieten en tegelijkertijd te sparen. Het vinden van zo’n financieel adviseur kan een zware taak zijn; daarom is het essentieel om een ​​vergelijking te maken tussen al degenen die u kunt benaderen.

Bereid uw vergadering voor

Het loont de moeite om alles te weten wat wordt bedoeld met een echte en uitgebreide financiële planning; het omvat:

  • Het belang van de financiële droom van een klant aanpakken.
  • Een maximale focus op alles wat lijkt gerelateerd aan de specifieke doelen.
  • Het beschikbaar stellen van het kapitaal als daar behoefte aan is.

Dit alles leidt tot een lastige situatie; een financieel adviseur hoeft pas te worden geselecteerd nadat hij een bevredigende schatting kan geven. Het zal blijken of hij de zaken goed vorm kan geven.

Uw rechten beschermen

De belangen van een belegger zijn zijn/haar grondrecht. Uw dollars zijn geen kiezelstenen en hebben een maximale beschermingsgarantie nodig. Een financieel adviseur met een zeer basisdiploma (bijv. NASD algemeen effectenexamen) zal veel achterblijven bij een financieel adviseur met een duidelijke chit in de Series 6, 7 en 63 examens. Deze laatste zijn vereist als de minimumcriteria voor de wettelijke vereisten van de sector en men kan deze oprekken om CFP (gecertificeerde Financial Planner®), CFA (gecharterde financiële analist) en ChFC (gecharterde financiële adviseur) examens te behalen. Afgezien van deze drie, is er een vierde die bijna gelijkwaardig is. Een CPA-aanduiding (gecertificeerd openbaar accountant), zoals het wordt genoemd, is de beste als het gaat om het afhandelen van de belastingen. Daarnaast blijven er ook nog de factoren die ethische vereisten worden genoemd, mentale behendigheid om onderscheid te maken tussen vereisten en het vermogen om de subtiele wendingen van wettigheid te begrijpen om soepele overgangen te bedenken. Op die manier zijn ze ook verantwoordelijk als u niet:

– Ontvang informatie over werkgeschiedenis en rekeningafschriften.

– Maak vooraf kennis met de risico’s, verplichtingen en kosten voor elke investering.

– Ontvang bevredigende en consistente aanbevelingen.

– Ontvang nauwkeurige en begrijpelijke accountinformatie en overeenkomsten.

– Krijg regelmatig toegang tot uw geld of krijg te maken met meer beperkingen of beperkingen dan beloofd.

Uw klachten behandelen

Tenzij een financieel adviseur bevestigend reageert op de grieven van zijn klanten op bovenstaande punten, is het geen goede beslissing om hem in dienst te nemen. In het geval dat dergelijke incidenten zich voordoen, een klacht indienen bij FINRA (Financial Industry Regulatory Authority) en Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie zal een waardevolle stap zijn.

Beste advies

Hoewel advertenties in de dagelijkse en wekelijkse krantenadvertenties met betrekking tot het vinden van een financieel adviseur in overvloed zijn en dat geldt ook voor de websites, blijft een feit dat om een ​​adviseur te vinden, een persoon de geloofwaardigheid van de bron moet waarborgen. Wiseradvisor.com is zo’n site die ervoor heeft gezorgd dat een groot aantal mensen financiële adviseurs hebben gevonden die het meest geschikt zijn voor hun respectievelijke behoeften en er zijn genoeg getuigenissen van tevreden klanten om uw verloren gemoedsrust te herstellen. Lijkt dat interessant? Begin uw zoektocht naar een financieel adviseur op Wiseradvisor.com.

Bron: Sambit Sahoo

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie