Een inleiding tot Microsoft 365

Een inleiding tot Microsoft 365

Er is de laatste tijd veel geroezemoes in de internetwereld vanwege de recente aankondiging door Microsoft van een nieuwe softwaresuite die volledig in de cloud wordt gehost. Ja, dat klopt, Microsoft 365 wordt gehost in de cloud; het combineert de nieuwste versie van Office, 2010, met hun cloudgebaseerde services om de samenwerking te verbeteren voor bedrijven die steeds meer over de hele wereld worden verspreid.

Eerst een uitleg van “de cloud”, voor het geval u niet zeker weet wat de term betekent. De cloud is eigenlijk gewoon internet; als iets in de cloud wordt gehost, betekent dit dat het via internet wordt gehost in plaats van lokaal op uw eigen harde schijf. Het is nog steeds ergens opgeslagen, maar op een locatie die je waarschijnlijk nooit zult zien. Het hosten van data in de cloud heeft een aantal voordelen. Het is over het algemeen goedkoper dan je eigen hardware kopen en zelf onderhouden. Als u er vervolgens voor kiest om uw gegevens zowel lokaal als op afstand op te slaan, heeft u een back-up die bestand is tegen eventuele ongelukken die vervolgens uw eigen kantoor raken.

Het belangrijkste voordeel van cloud computing is echter overal toegang. Met uw eigen login heeft u over het algemeen overal ter wereld toegang tot gegevens. Door uw gegevens in de cloud te plaatsen, hoeft u zich geen zorgen te maken over uw eigen computer als u toegang nodig heeft tot uw informatie. U kunt ervoor kiezen om een ​​veilige locatie te zoeken om er toegang toe te krijgen, maar als u dat doet, is dit gemakkelijk te doen.

Een van de belangrijkste vlaggenschippunten van het gebruik van Microsoft Office 365 is dat van meer samenwerking. Het is duidelijk dat hun belangrijkste concurrent, Google Docs, dit met trots uitzendt als een van de voordelen van hun eigen service. U kunt zien wat anderen aan het bewerken en schrijven zijn en er zelf aan werken, realtime, waardoor het voor grote aantallen mensen gemakkelijk wordt om samen te werken en een document te controleren zonder meerdere versies ervan te maken, die gemakkelijk verloren kunnen gaan of met elkaar verward kunnen worden . Als u klaar bent, kunt u uw document meenemen naar Office 2010 en de laatste, meer geavanceerde bewerkingen uitvoeren die de software biedt. Microsoft biedt nu dezelfde service voor al hun Office-suites. Met pay-as-you-go-services kunt u eenvoudig services en medewerkers toevoegen wanneer u ze nodig hebt, in plaats van regelmatig voor onnodige services te betalen.

Microsoft 365 heeft ook meer mogelijkheden om te delen. Outlook 2010 haakt rechtstreeks aan op verschillende sociale netwerken en het is gemakkelijker dan ooit om diavoorstellingen te delen met PowerPoint Broadcast Slide Show. Je zit nooit zonder contact als je weer moet werken. Bovendien werken de apps met telefoons – niet alleen de aankomende Windows Phone 7, maar ook iPhones, Androids en BlackBerries. Er is niet veel beter voor samenwerking op afstand dan de mogelijkheid om documenten op je telefoon te bekijken; u hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat u net voor of tijdens een vergadering iets belangrijks bent vergeten, want de informatie is altijd binnen handbereik.

De enige vraag die nog overblijft, is of het gebruik van de cloud om documenten op te slaan en te bewerken een succes zal worden. Als dat zo is, heeft Microsoft zich goed gepositioneerd om te profiteren van de trend wanneer deze zich voordoet.

Bron: Meghan Burton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie