Een inleiding tot WordPress-plug-ins

Een inleiding tot WordPress-plug-ins

Plug-ins zijn softwarecomponenten met verschillende functies die in een WordPress-website kunnen worden geïntegreerd. Ze kunnen de functionaliteit uitbreiden of andere functies in uw WordPress-websites opnemen. Geschreven in de PHP-scripttaal, gaan WordPress-plug-ins soepel samen met WordPress. Het gezegde “daar is een plug-in voor” wordt vaak gehoord in de WordPress-gemeenschap. Ze helpen gebruikers door het proces van het toevoegen van functies aan hun site te vereenvoudigen, zelfs als ze geen enkele code kennen. Duizenden van hen kunnen gratis worden gedownload in de officiële WordPress-directory.

Sitebeheerders kunnen plug-ins installeren of verwijderen vanuit het beheergebied. Ze kunnen ze downloaden, maar ook handmatig installeren met een FTP-client.

De meeste plug-ins zijn gratis, dus het is belangrijk om te onthouden dat ze vaak geen technische ondersteuning bieden. Dat is de reden waarom het cruciaal is om voorzichtig te zijn bij het kiezen van degenen die op uw website moeten worden geïnstalleerd. Hoewel veel plug-ins praktisch alles kunnen, hebben sommige een betere kwaliteit dan andere. Om de beste te kiezen, kunt u uzelf een aantal vragen stellen, zoals wanneer deze voor het laatst is bijgewerkt. Werkt het met de nieuwste WordPress-versie? Krijgen mensen antwoord wanneer ze ondersteuningsvragen stellen? Wat is zijn beoordeling?

Sommige mensen zeggen dat WordPress-plug-ins je site vertragen. Dit is zeker niet waar. Alleen degenen van slechte kwaliteit zullen het vertragen.

Premium versus gratis

Een groot aantal WordPress-plug-ins kan gratis worden gedownload in de WordPress.org-directory. Premium/betaalde WordPress-plug-ins zijn ook beschikbaar en er zijn veel verschillende redenen waarom sommige gebruikers kiezen voor een betaalde:

Hoewel de plug-in-directory wordt geleverd met duizenden plug-ins die gratis kunnen worden gedownload, worden betaalde plug-ins geleverd met ontwikkelaars en personeel die fulltime ondersteuning bieden en ervoor zorgen dat de beveiliging wordt gehandhaafd en plug-ins compatibel zijn met de nieuwste WordPress-versie, plus andere thema’s en plug-ins .

Meestal werken plug-ins goed samen met de kern van WordPress en met andere plug-ins; soms kan de code van een plug-in echter de weg van een andere plug-in blokkeren, wat leidt tot compatibiliteitsproblemen. Het is heel anders met een betaalde plug-in, omdat er ondersteunend personeel is dat hulp kan bieden als er iets misgaat.

Nu vraag je je misschien af ​​wat voor soort dingen plug-ins kunnen bereiken. Wat je ook bedenkt, daar is altijd wel een plugin voor. U hoeft alleen maar de map met WordPress-plug-ins te doorlopen om alle mogelijke manieren te bekijken waarop plug-ins uw WordPress-site kunnen uitbreiden of verbeteren.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie