Volledige afhandeling gebeurt via e-mail & telefoon info@sofie.be
Stuur Sofie een e-mail
info@sofie.be

Blog

Een iPhone-scherm spiegelen op een Mac of pc

Ben je op zoek naar een app om het scherm van je iPhone te spiegelen op een pc of Mac? Als dat het geval is, raden we je aan 5KPlayer te bekijken, dat compatibel is met zowel Windows OS als Mac OS X. Een van de beste eigenschappen van deze app is dat hij compatibel is met AirPlay. Met deze functie kunt u de speler gebruiken om uw telefoonscherm te spiegelen op Windows en Mac. Daarom kun je genieten van je favoriete games en andere dingen op je Mac of Windows-computer. Lees verder om te zien hoe u dit stap voor stap kunt doen.

Hoe is het gedaan?

Het delen van het scherm gebeurt door het scherm naar het scherm van een pc of Mac te streamen. Eigenlijk ondersteunt de speler tonnen AirPlay-apps van derden. Daardoor hoef je niet veel gedoe te nemen en heb je ook geen draden of adapters nodig. Het enige dat u nodig hebt, is uw smartphone, een mirroring-app en een computer of Mac.

Volg deze stappen

Als je het scherm van je iPhone of iPad op het grote scherm van een pc wilt laten zien, wil je misschien AirPlay eens proberen. Met dit protocol kunt u bestanden delen tussen verschillende producten van Apple. In feite kunt u met deze functie de spiegelfunctie gemakkelijk bereiken. Om u te helpen de configuratie uit te voeren, hebben we de hele procedure stap voor stap beschreven.

1. Allereerst moet je naar de officiële website van de speler gaan. Ga vervolgens naar de downloadpagina en klik op de downloadknop. Nadat de speler is gedownload en geïnstalleerd, moet u deze starten.

2. Nu moet u AirPlay op uw computer configureren. In de Voorkeuren moet u een naam en een wachtwoord instellen. Om de functie te activeren, moet u het paneel van uw iPhone met snelkoppelingen vegen. Het wachtwoord zorgt ervoor dat ongewenste gebruikers geen toegang krijgen tot de app.

3. Je volgende stap is om op de AirPlay-knop naast de voortgangsbalk te drukken. Op de Mac vind je het in de rechterbovenhoek van het venster. De app wordt geactiveerd. Als het eenmaal is ingeschakeld, moet u doorgaan en de volgende stap volgen.

4. Dat is het. U kunt uw telefoon gebruiken en de inhoud van het scherm wordt weergegeven op uw computer of Mac.

Onthoud: als je wilt spiegelen, zorg er dan voor dat je Mac en iPhone zijn verbonden via dezelfde wifi-bron.

Wat de audioformaten betreft, ondersteunt 5KPlayer AAC, M4A, MP3, MOV, M4V en MP4. Als je een bestand hebt dat AirPlay niet ondersteunt, raden we je aan een videoconversie-app te gebruiken.

Dus als je nog niet eerder een mirroring-app hebt gebruikt, raden we je aan deze speler te bekijken. Afgezien van deze app, staat het internet vol met tonnen apps waarmee je kunt genieten van de inhoud van je mobiele telefoon op je computer of Mac. Het enige dat u hoeft te doen, is de hierboven beschreven stappen te volgen, vooral als u dezelfde speler gebruikt die we in dit artikel hebben genoemd.

Bron: Shalini Madhav

  • Gerelateerde Tags: