Een korte introductie tot kunstmatige intelligentie

Een korte introductie tot kunstmatige intelligentie

We weten allemaal dat Siri, Google Now en Cortana allemaal intelligente digitale persoonlijke assistenten zijn op verschillende platforms (iOS, Android en Windows Mobile). Kortom, ze helpen bij het vinden van nuttige informatie wanneer u erom vraagt ​​door uw stem te gebruiken; je kunt zeggen: “Waar is het dichtstbijzijnde Indiase restaurant?”, “Wat staat er vandaag op mijn schema?”, “Herinner me eraan om mama of papa om acht uur te bellen”, en de assistent zal reageren door informatie te zoeken en informatie door te geven vanaf uw telefoon , of het verzenden van opdrachten naar andere apps.

AI is belangrijk in deze apps, omdat ze informatie verzamelen over uw verzoeken en die informatie gebruiken om uw spraak beter te herkennen en u resultaten te bieden die zijn afgestemd op uw voorkeuren. Microsoft zegt dat Cortana “voortdurend leert over zijn gebruiker” en dat het uiteindelijk het vermogen zal ontwikkelen om te anticiperen op de behoeften van gebruikers. Virtuele persoonlijke assistenten verwerken een enorme hoeveelheid gegevens uit verschillende bronnen om meer te weten te komen over gebruikers en om hen effectiever te helpen bij het organiseren en volgen van hun informatie.

Je smartphone, rekenmachine, videogames, auto, bank en je huis gebruiken allemaal dagelijks kunstmatige intelligentie; soms is het duidelijk wat het doet, zoals wanneer je Siri vraagt ​​om je een routebeschrijving naar het dichtstbijzijnde tankstation te geven. Soms is het minder voor de hand liggend, zoals wanneer u een abnormale aankoop doet met uw creditcard en geen fraudemelding krijgt van uw bank. AI is overal en maakt elke dag een enorm verschil in ons leven.

We kunnen dus zeggen dat kunstmatige intelligentie (AI) de tak van computerwetenschappen is die de nadruk legt op de ontwikkeling van intelligentiemachines, denkend en werkend als mensen. Bijvoorbeeld spraakherkenning, probleemoplossing, leren en plannen. Tegenwoordig is kunstmatige intelligentie een zeer populair onderwerp dat veel wordt besproken in de technologie- en zakelijke kringen. Veel experts en brancheanalisten beweren dat AI of machine learning de toekomst is – maar als we om ons heen kijken, zijn we ervan overtuigd dat dit niet de toekomst is – het is het heden.

Ja, de technologie bevindt zich in de beginfase en steeds meer bedrijven investeren middelen in machine learning, wat op een snelle groei van AI-producten en apps wijst. Kunstmatige intelligentie of machine-intelligentie is de simulatie van menselijke intelligentieprocessen door machines, met name computersystemen.

Wat is het nut van AI?

Visie systemen. De noodzaak om visuele input op de computer te interpreteren, volledig te begrijpen en te begrijpen, dwz AI wordt gebruikt om te proberen een afbeelding te interpreteren en te begrijpen – industrieel, militair gebruik, interpretatie van satellietfoto’s.

Wat is het doel van AI?

Toen AI-onderzoekers voor het eerst begonnen te mikken op het doel van kunstmatige intelligentie, was menselijk redeneren vooral interessant… De specifieke functies die op een computer zijn geprogrammeerd, kunnen mogelijk voldoen aan veel van de vereisten die ervoor zorgen dat deze overeenkomt met menselijke intelligentie

Wat is een ASI kunstmatige intelligentie?

Een superintelligentie is een hypothetische agent die een intelligentie bezit die die van de slimste en meest begaafde menselijke geesten ver overtreft.

Wat is het doel van AI?

In de volksmond wordt de term “kunstmatige intelligentie” toegepast wanneer een machine “cognitieve” functies nabootst die mensen associëren met andere menselijke geesten, zoals “leren” en “probleemoplossing”. Algemene inlichtingen behoren tot de langetermijndoelen van het veld.

Wat zijn de verschillende soorten AI?

We moeten de grenzen overwinnen die de vier verschillende soorten kunstmatige intelligentie definiëren, de barrières die machines van ons scheiden – en ons van hen.

Type I AI: reactieve machines

Type II AI: beperkt geheugen

Type III AI: Theory of mind

Type IV AI: zelfbewustzijn

Maakt computervisie deel uit van AI?

Kunstmatige intelligentie en computervisie delen andere onderwerpen zoals patroonherkenning en leertechnieken. Daarom wordt computervisie soms gezien als een onderdeel van het vakgebied van kunstmatige intelligentie of het vakgebied van de informatica in het algemeen.

Is machine learning hetzelfde als kunstmatige intelligentie?

Machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI) duiken steeds vaker op als oplossingen voor het omgaan met data. De twee worden vaak door elkaar gebruikt, en hoewel er enkele parallellen zijn, zijn ze niet hetzelfde.

Wat zijn de gebieden van kunstmatige intelligentie?

· Lijst met toepassingen

· Optische karakter erkenning.

· Handschrift herkenning.

· Spraakherkenning.

· Gezichtsherkenning.

· Kunstmatige creativiteit.

· Computervisie, Virtual reality en Beeldverwerking.

· Diagnose (AI)

· Speltheorie en Strategische planning.

Hoe belangrijk is kunstmatige intelligentie?

AI zijn de machines die zo zijn ontworpen en geprogrammeerd dat ze en denken en handelen als een mens. Kunstmatige intelligentie wordt het belangrijkste onderdeel van ons dagelijks leven. Ons leven wordt veranderd door AI, omdat deze technologie wordt gebruikt in een breed scala van dagelijkse diensten.

Voor de meesten van ons zijn de meest voor de hand liggende resultaten van de verbeterde krachten van AI leuke nieuwe gadgets en ervaringen zoals slimme luidsprekers, of het kunnen ontgrendelen van je iPhone met je gezicht. Maar AI staat ook klaar om andere gebieden van het leven opnieuw uit te vinden. Een daarvan is de gezondheidszorg. Ziekenhuizen in India testen software die beelden van het netvlies van een persoon controleert op tekenen van diabetische retinopathie, een aandoening die vaak te laat wordt gediagnosticeerd om verlies van gezichtsvermogen te voorkomen. Machine learning is van vitaal belang voor projecten op het gebied van autonoom rijden, waar het een voertuig in staat stelt zijn omgeving te begrijpen. Kunstmatige intelligentie is al aanwezig in tal van toepassingen, van zoekalgoritmen en tools die u dagelijks gebruikt tot bionische ledematen voor gehandicapten.

Soms lijkt het alsof elke andere website, app of productiviteitstool AI noemt als het geheime ingrediënt in hun recept voor succes. Wat minder gebruikelijk is, is een uitleg van wat AI is, waarom het zo cool is en hoe bedrijven het gebruiken om betere gebruikerservaringen te bieden. Als je niet veel weet over AI, kan het ontbreken van een verklaring verwarrend zijn. Tegenwoordig is het veld van kunstmatige intelligentie levendiger dan ooit en sommigen geloven dat we op de drempel staan ​​van ontdekkingen die de menselijke samenleving onomkeerbaar kunnen veranderen, ten goede of ten kwade.

Bron: Kranti Gaurav

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie