Een kunstmatig intelligent kassasysteem – is het mogelijk?

Een kunstmatig intelligent kassasysteem – is het mogelijk?

In de afgelopen jaren is er veel ontwikkeld om de typische retailgebruiker te voorzien van Point of Sale Solution-hardware die de nieuwste technologie en een geweldig esthetisch ontwerp belichaamt. Helaas heeft de POS Solution-software deze innovaties in hardwareontwerp niet bijgehouden.

De meeste POS-software verzamelt standaard enorme hoeveelheden gegevens tijdens normaal dagelijks gebruik. Helaas wordt deze informatie meestal niet gebruikt, omdat de meeste POS Solution-software geen dataminingfunctionaliteit en geen geschikte gebruikersschermen biedt om deze informatie te gebruiken om een ​​bedrijf te runnen.

De komende weken gaan we de mogelijkheid onderzoeken om ‘Artificial Intelligence’, kortweg ‘AI’, op deze data toe te passen en de voordelen op verschillende gebieden van een retailbedrijf te onthullen. De gebieden die we gaan behandelen zijn:

1) Doelmarketing van retailklanten

2) Productprijs- en margecontrole

3) Automatisering van productbestelling

4) Automatisering van realtime voorraadwaardering

5) Gebruik van prestatie-indicatoren

DOELMARKETING VAN DETAILHANDELSKLANTEN

Het lijdt geen twijfel dat Point of Sale-oplossingen die geïntegreerde proactieve retailmarketing omvatten, cruciaal worden voor de groei van een succesvol retailbedrijf. Het is algemeen aanvaard dat klanten duurder zijn om te verwerven dan om te behouden.

POS Solutions kan, met behulp van tools zoals ‘AI’, hun systemen trainen om klanten te herkennen op basis van gekochte producten, bestedingsbedrag en bestedingsfrequentie.

Een e-mailmarketingcampagne, gericht op deze klanten, kan de vorm hebben van een informatieve nieuwsbrief, een aanbieding voor een specifiek product, gerelateerd aan hun algemene interessegebied, of een loyaliteitsvoucher in combinatie met nieuws over een gloednieuw product. Het is relatief eenvoudig om te beslissen wat te verzenden, wanneer de POS-oplossing, met behulp van ‘AI’, een klantenlijst heeft opgesteld. Met een paar muisklikken kan deze campagne verstuurd worden.

Overweeg deze mogelijkheid…

POS-oplossingen, die gebruik maken van ‘AI’ en Spend Analysis, kunnen worden getraind om klanten te identificeren die de ondersteuning voor een bedrijf willen laten vallen. Uit onderzoek blijkt dat het bieden van een speciale voucher of gratis product aan deze klanten kan helpen om deze klanten te behouden. Op de lange termijn kan dit een enorm verschil maken voor de omzet van een bedrijf!

Campagne volgen en evalueren

Een intelligente POS-oplossing zou dan volledige tracking van de campagne mogelijk maken, om de effectiviteit ervan te evalueren. Het zou vragen als de volgende moeten beantwoorden:

1) Heeft het de verkoopvolumes verhoogd tijdens de campagne?

2) Heeft het de verkoopopbrengst tijdens de campagne verhoogd?

3) Heeft het de verkoopmarges verhoogd tijdens de campagne?

4) Hoeveel klanten hebben de e-mail gelezen

SMS, of Short Message Service, kan op precies dezelfde manier worden gebruikt als e-mail. Herinneringen voor speciale verkoopdagen, nieuwe productaanbiedingen, $ Vouchers, links naar websites kunnen allemaal via sms worden verzonden. En alles gaat vrijwel direct naar de klant. POS-oplossingen met behulp van ‘Artificial Intelligence’ laten dit alles en meer automatisch gebeuren, met een paar muisklikken.

Bron: Trent Appleton

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie