Een magische nieuwe manier om uw apps op echte apparaten te testen

Een magische nieuwe manier om uw apps op echte apparaten te testen

Apps zijn het ‘nieuwe ding’. We leven in een tijdperk waarin je op je mobiele scherm klikt voor je avond kopje ‘cuppa’. Met de komst van technologie en internet worden mobiele telefoons en diensten gepersonaliseerd als nooit tevoren! En om aan deze services te voldoen, verschijnen er elke dag talloze apps voor verschillende platforms. Van de apps is de vraag naar consumentenapps het grootst, maar er zijn ook verschillende bedrijfsapplicaties in ontwikkeling om verschillende bedrijven te ondersteunen. Vanwege de steeds groeiende vraag naar mobiele apps, verleggen app-makers en ontwikkelaars hun focus naar het maken van strategieën en roadmap voordat ze hun applicaties lanceren. Het is gemakkelijker om een ​​app te starten met functies en functionaliteit die vereist zijn voor een bepaalde service, maar het is vrij essentieel om een ​​rigoureus en foutloos mobiel testplan te hebben vóór de implementatie.

“70% van de apps wordt binnen een paar minuten na installatie door de gebruikers verwijderd”

Testen is een cruciale stap, waarbij ontwikkelaars de kwaliteit van de app die ze gaan uitbrengen kunnen garanderen. Niemand wil een app uitbrengen vol met bugs, of die veel pop-ups toestaat. Een defecte GUI of een verwarrende UX kunnen de redenen zijn voor de trieste ondergang van uw app voordat deze zijn eigen ruimte in de app-markt creëert. Dat is de reden waarom het beheersen van de kunst van het testen van mobiele apps het primaire doel is geworden voor elke ontwikkelaar om op de markt te blijven.

Het testen van mobiele apps zorgt voor veel nieuwe soorten uitdagingen

 • Er zijn talloze echte apparaten op de markt en waarvoor ontwikkelaars een groot aantal tests moeten doorlopen

 • Er zijn frequente wijzigingen in mobiele apps. Het is moeilijk geworden om gelijke tred te houden met de veranderingen.
 • Beschikbaarheid van de juiste mobiele app-infrastructuur, de juiste apparaatmatrix en de juiste toolset is een zeer selectief proces!
 • Het simuleren of reproduceren van door gebruikers gerapporteerde bugs is buitengewoon moeilijk omdat ze meestal gerelateerd zijn aan een specifiek apparaat. Bugs zijn altijd progressief van aard. En dat is de reden waarom de kosten van ontwikkeling aanzienlijk stijgen.

Huidige aanpak:

De typische testbenadering omvat het gebruik van simulatoren/emulators met een combinatie van een intern mobiel laboratorium (geselecteerde set apparaten). Deze benaderingen bieden geen volledige testdekking. Bugs worden gevonden wanneer een app op de markt wordt gelanceerd. Het leidt tot over het algemeen hoge kwaliteitskosten. Organisaties zijn begonnen naar automatisering te kijken om de cyclustijd te verkorten en de testdekking te vergroten. Maar zonder een goede mobiele lab-infrastructuur levert het geen goed resultaat op.

Oplossing: de toekomst is we cloud

Waarom is het testen van mobiele apps in de cloud de beste keuze?

 • Produceert apps van betere kwaliteit door te testen op de grootst mogelijke verscheidenheid aan beschikbare apparaten, terwijl de kapitaalbudgetten worden verlaagd.

 • De Cloud biedt een kant-en-klare infrastructuur voor automatiseringsruns, wat resulteert in een toename van de testdekking.

 • Reproduceer snel bugs die vanuit de markt zijn gemeld.

 • Het zorgt voor een gemakkelijke samenwerking tussen verschillende teams.

 • Versterkt het Agile-ontwikkelingsproces door eenvoudige integratie binnen een continu proces mogelijk te maken.

 • Het bespaart kosten omdat hetzelfde lab toegankelijk is voor geografisch verspreide teams.

 • Met de cloud hebt u toegang tot apparaten die op de markt zijn gestopt. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds veel gebruikers in India die de oude Android-versies zoals 2.3 op de telefoon gebruiken, zoals Samsung Galaxy Star Duos.

Conclusie:

Effectief gebruik van de cloud kan cyclustijden verkorten, app-kwaliteit verbeteren en kapitaalbudgetten verminderen door orde te scheppen in de chaos van het ontwikkelen en testen van mobiele apps.

Bron: James Lees

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie