Een Maltese hond aan uw gezin toevoegen

Een Maltese hond aan uw gezin toevoegen

Gezinsleven met een Maltezer

Maltezers zijn goede gezinshonden voor gezinnen met oudere kinderen. Deze hond is een kleine, knuffelige metgezel en houdt van aandacht. Het is bekend dat ze veel energie hebben en erg speels zijn. De Maltezer geeft de voorkeur aan gesloten ruimtes en doet het goed in kleine tuinen en zelfs in appartementen of herenhuizen.

Vanwege hun kleine formaat is de Maltezer fysiek erg kwetsbaar. Dit is de reden waarom het ras niet wordt aanbevolen voor jonge kinderen. Als u per ongeluk op de hond stapt of op uw Maltezer gaat zitten, kan de hond botbreuken en andere ernstige verwondingen veroorzaken.

Een Maltezer heeft als puppy veel socialisatie nodig om zich op zijn gemak te voelen in verschillende sociale situaties. Dit ras kan blaffen en happen naar jonge kinderen, omdat de hond de snelle bewegingen, geluiden of indirect ruw spel van kinderen (zoals trekken aan oren en staarten) niet begrijpt.

Wanneer de Maltezer onvoldoende gesocialiseerd is met de dagelijkse routine van het gezin, kan hij angstig worden als hij alleen wordt gelaten. Verlatingsangst zorgt ervoor dat de hond veel destructief gedrag vertoont wanneer het gezin het huis uit is.

Dit ras wordt vaak naar opvangcentra gebracht of in de steek gelaten door eigenaren die hun geblaf, hun humeurigheid met jonge kinderen of hun problemen met verlatingsangst niet kunnen verdragen.

Voordat je je familie een Maltees geeft, moet je ervoor zorgen dat je familie het gedrag van de Maltezer kan tolereren voor zowel de goede als de slechte persoonlijkheidstrekken. Het is oneerlijk tegenover de hond en kinderen om harten te breken als de hond niet de juiste keuze is voor uw gezin.

Deze honden staan bekend als hypoallergeen en kunnen prettiger zijn voor mensen die normaal gesproken allergisch zijn voor dieren. Dit ras vereist dagelijkse verzorging van hun vacht en vacht.

Het is een geweldige kans voor kinderen om verantwoordelijke taken op zich te nemen die bij hun leeftijd passen. Deze honden krijgen ook dagelijks een met tranen bevlekte vacht rond hun ogen en hebben dagelijkse oogreiniging nodig. Door uw Maltezer te verzorgen en te verzorgen, wordt de band tussen uw gezin en uw hond bevorderd.

Maltese rasgeschiedenis

Aangenomen wordt dat de Maltese hond afkomstig is uit het centrale Middellandse Zeegebied, van het eiland Malta, waar de hond een gezelschap was van adellijke vrouwen.

De Maltezer is speciaal gefokt om zijn kleine formaat te bereiken. In de 17e en 18e eeuw werd het ras nog kleiner gemaakt, zodat de honden ongeveer zo groot waren als een eekhoorn. Het ras reisde met de nomadische stammen door Europa en het Midden-Oosten waar de hond de mensen beschermde tegen knaagdieren.

In 1888 werd de raszuivere Maltezer erkend door de American Kennel Club. Deze kleine hond heeft een klassiek “halo”-effect rond de ogen, wat betekent dat de donkere ogen worden omgeven door donkere huidpigmentatie. De neus van de Maltezer kan in de winter roze of bruin worden, “winterneus” en in de zomer donkerder worden als gevolg van blootstelling aan de zon.

In de afgelopen jaren is de Maltezer gefokt met Poedels, Mopsen en Shih Tzus om meer wenselijke en sociale eigenschappen te bereiken, zoals kleiner, vriendelijker en zo min mogelijk verharen.

Maltese gezondheid

Hoewel de meeste Maltezen gezond zijn, is het ras gevoelig voor een aantal specifieke gezondheidsproblemen. Enkele gezondheidsproblemen die van invloed kunnen zijn op het Maltese ras zijn:

Luxerende Patella – Of glijdende knieschijf, veroorzaakt pijn bij het lopen. Met operatie behandeld.

Lever shunt– Wanneer het bloed abnormaal circuleert en de lever omzeilt, wat belangrijk is voor het ontgiften en reinigen van het bloed. Behandelbaar door middel van dieet, medicatie en chirurgie. Deze aandoening kan er ook voor zorgen dat de hond bloedarmoede krijgt als behandeling en diagnose worden uitgesteld.

Ooginfecties door onvoldoende of onregelmatige reiniging.

Sommige mensen kozen ervoor om de gezondheid van hun hond in de gaten te houden met de FitBark, een draagbaar, discreet apparaat dat aan de halsband van de hond wordt gedragen en dat constant de activiteit, slaap en voeding van uw hond controleert en rasspecifiek is. De FitBark koppelt eenvoudig met uw Fitbit, Apple Watch, HealthKit of Google Fit-apparaat om de voortgang te volgen. Onderzoekers en dierenartsen hebben een uniek algoritme ontwikkeld om u te voorzien van realtime, kwantitatieve gegevens over de gezondheid van uw hond. Geweldig om erachter te komen hoe uw hond zich echt voelt en om de communicatie te vergemakkelijken tijdens vervolgafspraken met dierenartsen.

Het ontwikkelen van een sterke relatie met een vertrouwde dierenarts is belangrijk om de gezondheid van uw Maltees te maximaliseren.

Bron: Yuliss Saint Pierre

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie