Een nieuwsbrief maken met Microsoft Office Publisher 2007

Een nieuwsbrief maken met Microsoft Office Publisher 2007

Invoering

Deze stapsgewijze zelfstudie leidt u door de basisprincipes van het maken van een nieuwsbrief met Microsoft Office Publisher 2007. Microsoft Publisher 2007 is een uitstekend softwareprogramma voor het maken van aangepaste nieuwsbrieven.

Of u nu reclame maakt voor uw bedrijf, schoolactiviteiten bijwerkt of vrienden of familie op de hoogte houdt van het laatste nieuws, Publisher 2007 is de perfecte keuze. Het softwareprogramma bevat een breed scala aan sjablonen om u te helpen bij het kiezen van een ontwerp voor uw nieuwsbrief die u vervolgens naar wens kunt aanpassen.

Stap 1 – Aan de slag

Om aan de slag te gaan, opent u Microsoft Publisher en scrolt u naar beneden in het gedeelte Publicatietypen (linksonder) om de nieuwsbriefoptie in het menu te vinden. Kies het ontwerp dat het dichtst bij het gewenste ontwerp ligt.

U krijgt de mogelijkheid om de kleuren voor uw lay-out, het lettertypeschema en de paginagrootte te wijzigen. Zodra u dit hebt voltooid, klikt u op de knop “Maken” rechtsonder in het scherm, zodat u aan uw inhoud kunt gaan werken.

Stap 2 – De nieuwsbrief bewerken

In elk tekstvak kunt u uw eigen informatie invoeren door deze in te typen of door deze uit een Word-document te kopiëren en in uw tekstvak te plakken. In het hoofdmenu vind je alle tools die je nodig hebt om het lettertype, de lettergrootte en het uiterlijk van de tekst te selecteren.

Als u op de buitenkant van het tekstvak klikt, kunt u uw muis gebruiken om de breedte en hoogte aan te passen aan uw pagina.

Stap 3 – Afbeeldingen toevoegen of bewerken

Nu is het tijd om afbeeldingen toe te voegen aan uw nieuwsbrief. Om uw afbeelding toe te voegen, markeert u de afbeelding in de nieuwsbrief die u wilt wijzigen, klikt u op “Invoegen” op de werkbalk en selecteert u vervolgens “Afbeelding”. U kunt kiezen uit de bestaande clipart die bij de software wordt geleverd of uw eigen afbeeldingen uploaden.

Nadat u de afbeelding heeft toegevoegd, klikt u erop met uw muis en kunt u de grootte aanpassen. U kunt het ook naar de gewenste locatie op de pagina verplaatsen. Volg hetzelfde proces als uw nieuwsbrief meer dan één pagina bevat totdat u al uw inhoud hebt gemaakt en opslaat.

Uw nieuwsbrief opslaan en verspreiden

Laten we niet vergeten onze nieuwsbrief op te slaan. Klik hiervoor op het pictogram Opslaan op de werkbalk of selecteer bestand en kies vervolgens opslaan met behulp van het vervolgkeuzemenu.

Microsoft Publisher 2007 bevat een manier om uw nieuwsbrief elektronisch te verspreiden. De nieuwe E-mail merge-lijst kan worden aangepast om een ​​persoonlijk bericht op te nemen voor de mensen die u probeert te bereiken.

Naast het adresblok is er een begroetingsregel waar u een speciaal bericht kunt opnemen voor elke persoon die het zal ontvangen. De functie E-mail merge werkt met zowel Microsoft Outlook als Outlook Express.

Bron: Johnny W. Rogers

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie