Een snelle maar grondige vergelijking tussen goud en BitCoin

Een snelle maar grondige vergelijking tussen goud en BitCoin

Een snelle vergelijking tussen cryptovaluta, goud en Bitcoin

Op sommige plaatsen lijkt goud een belangrijkere plaats in te nemen in de financiële wereld. Aan de andere kant beginnen sommige mensen Bitcoin te zien als een geldige methode om ons spaargeld vast te houden.

Dit stelt ons in staat om te winkelen en andere dagelijkse transacties uit te voeren. Voor de gemiddelde consument lijkt Bitcoin & andere cryptovaluta een relevant alternatief te bieden. Het is waarschijnlijk een goed moment om een ​​vergelijking te maken tussen goud en Bitcoin en Ethereum (andere cryptovaluta).

Mensen gebruiken sinds millennia geleden goud als een soort valuta; terwijl Bitcoin pas iets meer dan een decennium bestaat. Hoewel het concept een rijpingsproces heeft doorgemaakt, heeft goud nog steeds een doordringende invloed op de markt. Bitcoin belooft continue verbeteringen op het gebied van gemak, veiligheid en functionaliteit. Experts hebben de huidige staat van Bitcoin vergeleken met het internet in het begin en midden van de jaren negentig. Voorstanders van Bitcoin beweren dat bijna alle vooruitgang met betrekking tot goud al is gebeurd, zoals blijkt uit de massale acceptatie van fysieke goudproducten sinds millennia geleden. Sommige bedrijfsovernames hebben zelfs gepresteerd met goud als valuta. Ze vertrouwen er gewoon niet op dat de regering niet overgaat tot hyperinflatie.

Het idee van goud versus Bitcoin is een belangrijk argument dat het waard is om op de plank te blijven liggen. In plaats van er een te kiezen; velen van ons zouden liever een combinatie ervan gebruiken om te profiteren van de betere eigenschappen van elk. In feite hebben we een co-existentie gezien tussen Bitcoin en goud, in de vorm van ‘Casascius-munten’. Dit is de eerste keer dat Bitcoin en goud samenkomen en het zal niet de laatste zijn.

Ethereum, een andere cryptovaluta, is $ 1.549.00. Het wordt meestal het beste gedolven met Raedon grafische kaarten x 5 of 6 op racks geplaatst voor een optimale organisatie. Lan-kabels maken het mogelijk om met hoge snelheden te minen voor winst op stroomverbruik.

Papiergeld is onze oplossing om de circulatie te verbeteren en goud is de oplossing van onze voorouders om de waarde van valuta te behouden. Het metaal is minder onderhevig aan inflatie, omdat het veel duurder is dan papier of andere goedkope metalen. En cryptovaluta is de nieuwe technologische uitrusting om betrouwbaarheid te bieden tijdens transacties, met de tijdloosheid en precisie van een Zwitsers horloge.

Ongeacht de kritiek zullen Bitcoin en andere cryptovaluta veel mensen blijven aanspreken vanwege de duidelijke voordelen, vooral in vergelijking met conventionele valuta zoals papiergeld dat opgeblazen wordt en vaak verloren, uitgegeven of gestolen wordt.

Het is gebaseerd op onmiddellijke, directe P2P-transacties (peer-to-peer) om omslachtige en dure elektronische betalingssystemen volledig te vermijden. Na verloop van tijd zouden beleggers ontdekken dat Bitcoin een betere waardeopslag biedt dan alle serieel gedrukte platte valuta’s.

Het Bitcoin-protocol stelt een limiet aan het aantal bitcoins dat tegelijkertijd beschikbaar is. Er zullen altijd 21 miljoen bitcoins zijn en het systeem lijkt soms eerlijker dan zelfs de Amerikaanse dollar. Met Bitcoin en andere cryptovaluta’s kunnen consumenten meer financiële privacy krijgen; al zijn er zorgen dat de overheid stilzwijgend het systeem zal aanboren met constant financieel toezicht.

Bron: Joe Fanning

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie