Een verzorgermap maken

Een verzorgermap maken

Het maken van een mantelzorgmap is om veel redenen essentieel. Reden nummer één is gemoedsrust voor de mantelzorger en de zorgvrager. Deze map is een draagbare compilatie van hulpmiddelen die u binnen handbereik heeft om u te helpen bij uw rol als verzorger.

Een mantelzorgmap moet zoveel informatie bevatten als nodig is voor de behoeften van de zorgontvanger. Het moet draagbaar zijn om de zorgverlener en zorgontvanger te vergezellen wanneer ze zorgverleners bezoeken. De meeste artsen zullen u vragen naar de medicijnen die u gebruikt om er zeker van te zijn dat ze de meest actuele lijst hebben. Als ze wijzigingen aanbrengen, kunt u de lijst op dat moment bijwerken.

Maak ten minste twee exemplaren van de map voor zorgverleners. Bewaar één exemplaar bij de zorgvrager thuis en één exemplaar bij de mantelzorger. Werk alle kopieën bij als dingen veranderen en zet de datum van de wijziging naast elk item. Instapdata zorgen ervoor dat u over de meest actuele informatie beschikt.

Er zijn een aantal opties om een ​​mantelzorgmap en kopieën te maken. Een fysieke kopie is het meest logisch als de hoofdkopie bij de zorgontvanger blijft. Zo hebben alle zorgverleners die bij de zorgvrager thuis komen toegang tot hun gegevens.

Een andere optie, eventueel voor een kopie, is in digitaal formaat. Opties voor digitale indeling zijn onder meer: ​​apps op een smartphone of bestanden delen in de cloud of internet. Dit formaat kan handig zijn omdat u geen map bij u hoeft te hebben, maar toch draagbaar en gemakkelijk toegang hebt tot de informatie van de zorgontvanger. Ik raad aan eerst de fysieke map te maken en vervolgens te bepalen welke optie u voor de kopie moet kiezen.

Kies voor de fysieke kopie een drie-ringband met een zakje aan de binnenkant van de voor- en achteromslagen. Sommige ordners hebben een versie met ritssluiting die ervoor zorgt dat dingen er niet uit vallen, en sommige hebben vakken aan de binnenkant. Bladbeschermers en tabbladverdelers helpen om de categorieën te ordenen voor snelle en gemakkelijke toegang.

Zoals hierboven vermeld, moet elke map zoveel informatie bevatten als nodig is en ook specifiek zijn voor de behoeften van de zorgontvanger. Hieronder vindt u een lijst met items die doorgaans worden opgenomen in een map voor zorgverleners. Kies de items die u nodig acht om uw map te maken en verzamel of maak deze documenten. Voeg andere vereiste documenten toe die hier mogelijk niet worden vermeld.

 • De belangrijkste informatie van de zorgontvanger
 • Lijst met contactpersonen voor noodgevallen
 • Contactlijst van medische professionals-artsen, fysieke, ergo- en logopedisten, professionals in de geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijk werkers, apotheken, enz.
 • Lijst met medicijnen, doseringen, schema’s en wie zorgt voor medicatiebeheer
 • Lijst met allergieën, zowel medicatie als omgevingsfactoren en hoe ze zich voordoen
 • Afsprakenkalender
 • Contactgegevens van thuiszorgmedewerkers, hun schema’s en beschrijving van diensten – dit is belangrijk voor toezicht
 • Medische gegevens
 • Ontslaginstructies van ziekenhuisverblijven
 • Meerdere kopieën van geavanceerde richtlijnen, de medische professionals die een kopie hebben gekregen en de datum waarop de kopie is verstrekt – de verstrekte datum is belangrijk, want als de professional zegt dat ze geen kopie hebben, kan dat een rode vlag zijn voor hun dossier houdend vermogen
 • Meerdere kopieën van volmachten (POA’s), een lijst van de professionals die een kopie hebben gekregen en de datum waarop de kopie is verstrekt – de verstrekte datum is belangrijk, want als de professional zegt dat ze geen kopie hebben, kan dat een rode vlag met betrekking tot hun vermogen om gegevens bij te houden
 • Lijst met dieetwensen indien van toepassing
 • Lijst met inkomstenbronnen, maandelijkse uitgaven, betalingsinformatie, wie rekeningen betaalt en betalingsschema

Nadat u de eerste fysieke map hebt gemaakt, bepaalt u hoe u een kopie of kopieën wilt maken. Vergeet niet om alle kopieën bij te werken wanneer er een wijziging optreedt. Als u ervoor kiest om een ​​fysieke kopie te maken, herhaal dan de stappen die u hebt genomen om de eerste map voor zorgverleners te maken. Digitaal gaan voor kopieën is heel logisch als u meerdere zorgverleners heeft. Door het delen van bestanden kan informatie in realtime worden gedeeld, zodat iedereen op elk moment over de meest nauwkeurige informatie beschikt.

Zoals hierboven vermeld, zijn er een aantal opties om een ​​digitale mantelzorgmap te maken; apps op een smartphone of bestanden delen in de cloud of internet. Er zijn veel organizer-apps voor smartphones en je moet wat onderzoek doen om degene te vinden die voor jou werkt. Mijn voorkeur voor organizer-apps en degene die ik gebruik is Evernote. Het heeft veel functies voor het organiseren van documenten, waaronder het delen van bestanden. Andere opties voor het delen van bestanden zijn onder meer Dropbox en Google-documenten.

Wanneer u de digitale optie bepaalt, gebruikt, scant of maakt u een foto met uw telefoon van de documenten in de fysieke map en uploadt u ze naar uw smartphone-app of de optie voor het delen van bestanden. Deel de documenten vervolgens, indien van toepassing, met uw kring van zorgverleners om ze op de hoogte te houden.

Bron: Sally E Morgan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie