Een VPN gebruiken om uw internetverkeer te versleutelen

Een VPN gebruiken om uw internetverkeer te versleutelen

Nu steeds meer mensen een groot deel van hun leven online doorbrengen, wordt privacy voor veel gebruikers een punt van zorg. We sturen vaak informatie in e-mails en in instant messaging (IM) chats die we niet graag openbaar zouden maken. Helaas zijn openbare wifi-hotspots, internetcafés en zelfs openbare bibliotheken kwetsbaar voor inbreuken op de beveiliging en diefstal van uw internetverkeer. Om nog maar te zwijgen van het feit dat verschillende regeringen over de hele wereld vaak wetten hebben waarmee wetshandhavingsinstanties al uw verzonden webverkeer kunnen controleren.

Een VPN voor meer veiligheid

Voor de beveiligings- en privacybewuste gebruikers die er zijn, hoeft u niet in een grot te wonen om deze potentieel gevaarlijke omgevingen te vermijden om internet te gebruiken. U kunt een zogenaamd Virtual Private Network (VPN) gebruiken om al uw internetverkeer veilig van uw computer naar de eindbestemming te routeren. Deze VPN fungeert als een virtuele tunnel waar uw gegevens privé doorheen kunnen en versleutelt onderweg elke bit en byte.

VPN’s gebruiken om toegang te krijgen tot geocentrische bronnen

Een van de extra voordelen van het gebruik van een dergelijke VPN om uw internetverkeer door te leiden, is dat de VPN-server, die de tunnel voor u maakt, alle websites of services die u bezoekt, het IP-adres van zijn eigen server laat zien. Waar dit met name van pas komt, is wanneer u zich buiten de Verenigde Staten bevindt en toegang probeert te krijgen tot een online service die het gebruik ervan beperkt tot alleen inwoners van de VS, of wordt geblokkeerd door het land van waaruit u verbinding maakt. dat wil zeggen, in China blokkeert de Great Firewall of China van de overheid de toegang tot populaire Amerikaanse sites zoals Facebook en YouTube.

Soms is het misschien geen land, maar misschien staat zelfs het netwerk van je universiteit je geen toegang toe tot bepaalde externe websites. Zolang u verbinding kunt maken met uw VPN, kunt u dergelijke beperkingen omzeilen.

Een VPN-provider kiezen

Om aan de vraag te voldoen, zijn er steeds meer bedrijven die Virtual Private Network-diensten leveren tegen een maandelijks bedrag. Ik heb persoonlijke ervaring met het gebruik van HMA, StrongVPN en Witopia. Ik zou ze ook in die volgorde van kwaliteit rangschikken. Als u toegang wilt tot de online services van een bepaald land, bieden alle bovenstaande leveranciers meerdere geografisch gelegen VPN-servers waarmee u verbinding kunt maken. Verwacht niet meer dan $ 100 per jaar te betalen voor een dergelijke service.

Problemen met VPN-snelheid

Ik geloof dat de snelheidsproblemen bij het gebruik van een VPN sterk afhankelijk zijn van de VPN-provider die je kiest. De methode die het bedrijf gebruikt om uw gegevens te “tunnelen” en deze van begin tot eind te versleutelen, kan voor meer pakketoverhead zorgen bij elke overdracht van gegevens die u maakt. Aan de andere kant beweert HMA in ieder geval enkele gegevenspakketten voor u te comprimeren, wat zelfs de overdrachten meer kan versnellen dan wanneer u de VPN niet zou gebruiken.

Geografisch gezien zou je wat meer vertraging moeten verwachten als je toegang hebt tot de computer van je buurman via VPN in plaats van zonder. Maar als u meestal websites bezoekt op een locatie aan de andere kant van de wereld, zou het gebruik van een VPN-server dichter bij die locatie de zaken voor u in het algemeen moeten versnellen. De reden hiervoor is dat de gegevens die u verzendt en ontvangt meestal tussen veel verschillende servers worden doorgegeven om u te bereiken. Bij gebruik van een VPN wordt echter een meer directe route tot stand gebracht.

VPN voor gemoedsrust

Samengevat bieden VPN’s meer veiligheid, privacy en in sommige gevallen snelheid voor al uw internetverkeer. Als u waarde kunt hechten aan uw informatie en beveiliging, weet ik zeker dat de kosten van een VPN voor een jaar veel lager zijn.

Bron: Leon Stafford

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie