Een vroege blik op Google Pixel 2

Een vroege blik op Google Pixel 2

Google Pixel zorgde voor veel ophef toen het in 2016 werd uitgebracht.

De telefoon werd veel gepromoot en claimde zijn claim met een geavanceerde camera. De verkoop is stabiel geweest, maar vormde geen echte bedreiging voor industriële titanen zoals Apple’s iPhone en de Samsung Galaxy.

Sommigen geloven dat de verkoop van Pixel de grotere spelers niet uitdaagde vanwege een ontwerp dat niets bijzonders was en de prijs nogal hoog rond de $ 650.

Nog steeds zijn velen in de branche van mening dat de poging van Google om de Android-markt weg te werken een mooie eerste stap was en hebben ze hoge verwachtingen dat de techgigant ergens dit jaar een nieuwe, verbeterde versie zal uitbrengen.

Experts wijzen op Apple en de ongelukken en verbeteringen die het heeft aangebracht bij elke nieuwe telefoonrelease. Ze verwachten niets minder van Google.

Wat te verwachten? Denk eerst aan waterdicht maken. Dit wordt een industrienorm, te vinden in iPhone 7 en Samsung Galaxy S7. Velen geloven dat de volgende versie van Pixel zowel water- als stofbestendig zal zijn. Het bedrijf heeft het niet in zijn eerste model opgenomen, maar het zou een functie moeten zijn wanneer “2” uitrolt.

Uit rapporten blijkt dat Google de camera wil verbeteren. Het bedrijf is al een van de beste beschikbare smartphonecamera’s en kan zich richten op het verbeteren van de prestaties bij weinig licht en het toevoegen van een paar nieuwe functies.

Pixel-fans moeten mogelijk meer betalen. Volgens een rapport van 9to5Google zou de prijs hoger kunnen zijn. Er zouden grote verbeteringen nodig zijn om een ​​marktconform prijskaartje te rechtvaardigen.

Omgekeerd zei hetzelfde rapport dat Google ook lagere Pixel-apparaten test, misschien voor een release naar landen buiten Noord-Amerika. Deze zouden minder functies en een lagere prijs hebben. Toch zou het logisch zijn als in de VS een lager apparaat zou worden aangeboden waarmee Google meer delen van de markt kan dekken.

Er zou meer vermogen op komst kunnen zijn. Een krachtigere Snapdragon-chip zou kunnen worden gebruikt. In het eerste model werd een Qualcomm Snapdragon 821 gebruikt. Er gaan geruchten dat het bedrijf een Snapdragon 830- en/of 835-processor aan het testen is. Sommige Intel-chips kunnen ook worden overwogen.

Pixel is het hoofdbestanddeel geworden van alles wat met Android te maken heeft en de eerste telefoon had de volledige versie van Android Nougat. De nieuwe versie zou Android 0 (8.0) kunnen hebben om op dat pad door te gaan.

De grootte van de telefoon is van belang en er is weinig gezegd over een Pixel XL 2. Hoewel velen moeite hebben om een ​​originele Pixel XL te vinden, lijkt het erop dat Google het model zou willen voortzetten, vooral met het succes van Apple’s grotere iPhone 7 Plus met al zijn uitgebreide functies.

Wanneer kun je erop rekenen dat je de Pixel 2 ziet? Velen geloven dat het dit najaar zal komen, ongeveer een jaar na de release van de originele versie.

Hoe Google de release-kaart speelt, zal interessant zijn om te zien, aangezien de nieuwe Apple iPhone 8, Samsung Galaxy S8 en LG G6 allemaal rond dezelfde tijd klaar moeten zijn voor de markt.

Bron: George Rosenthal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie