Een webhost kiezen – de checklist

Een webhost kiezen – de checklist

Sommige mensen realiseren zich misschien niet hoe belangrijk het is om samen te werken met het juiste webhostingbedrijf. Het is net als een partnerschap. Wanneer bedrijven de verkeerde webhost kiezen, kunnen ze moeite hebben om ondersteuning te krijgen, last hebben van downtime of erger nog. Het verlies op de initiële kapitaalinvestering is niets vergeleken met de schade als gevolg van slechte webhosing. Het kiezen van een hostingpakket hoeft echter geen ontmoedigende taak te zijn, aangezien bedrijven bij het zoeken naar een pakket alleen de volgende punten in overweging moeten nemen en ze zullen ontdekken dat het te kiezen plan een stuk duidelijker wordt.

Type hosting

  • Heeft het bedrijf een eigen infrastructuur nodig?
  • Heeft het meer toegang of controle nodig over zijn website en server(s)?
  • Zijn ze niet te technisch?
  • Is het raadzaam dat de webhost de website onderhoudt?

Dit soort vragen zouden ze moeten stellen. Ongeacht het type hosting: shared hosting, dedicated hosting, managed hosting of VPS-hosting, de voor- en nadelen moeten worden overwogen. Ze moeten het doel van hun site kennen en niet bang zijn om advies in te winnen.

Ze kunnen zich afvragen of ze hun eigen website gaan bouwen. Dit vereist meer vaardigheden dan eenvoudige HTML. Degenen die nieuw zijn in het ontwerpen van websites, kunnen websitebouwers gebruiken zoals Shopify, Squarespace, Weebly of Wix, onder andere. Er zijn webhosts die ze als bundel in hun standaardpakket aanbieden.

Steun

Welke ondersteuningskanalen zijn er beschikbaar: e-mail, livechat, forums, telefoon en zijn deze 24/7 of alleen tijdens kantooruren?

Waar zijn ze gevestigd?

Als er iets met hun website/services gebeurt, zoals technische fouten en DNS-aanvallen, moeten ze het probleem meteen oplossen. De ernst van de situatie is afhankelijk van het type website. Als het bijvoorbeeld een e-commercesite betreft, kan het bedrijf geld verliezen gedurende de tijd dat het offline is. Daarom moeten ze zeker zijn van de ondersteuning die in hun behoeften voorziet.

Communicatie is van cruciaal belang als het gaat om problemen die snel moeten worden opgelost. Een webhost die in de VS is gevestigd, weet hoe het is om met hun bedrijf, klanten en tijdzone te werken. Deze hostingprovider kan een persoonlijk tintje geven in termen van klantenservice en het succes van het aanpakken van hun probleem.

Functies

Wat zijn de functies die de webhost biedt?

Maakt deze provider gebruik van cPanel voor single-click installaties van gekozen software?

Wat is de beschikbare opslagruimte en bandbreedte? Hoeveel domeinen kan één account hosten?

Functionaliteit is cruciaal voor alle websites en toekomstbestendig. Wanneer een website zich verder ontwikkelt, heeft deze meer ruimte nodig. Kunnen de capaciteit en functies van de webhosts dan groeien?

De webhost waar bedrijven over beslissen, moet ze soepel kunnen verplaatsen naar het volgende abonnement en de volgende opslagruimte om aan hun behoeften en die van hun website te voldoen. Schaalbaarheid, upgrade en downgrade, is een andere essentiële functie die vaak over het hoofd wordt gezien. Ze zouden in staat moeten zijn om te verkleinen wanneer ze de verkeerde hostingproducten gebruiken die erg groot zijn voor hun website. Ze moeten ervoor zorgen dat ze een hostingprovider kiezen die hen de vrijheid geeft om naar het juiste abonnement te gaan.

Bron: Karina Popa

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie