Eenvoudige manieren om Bitcoin te kopen en te investeren

Eenvoudige manieren om Bitcoin te kopen en te investeren

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een gedecentraliseerd, peer-to-peer, digitaal valutasysteem, ontworpen om online gebruikers de mogelijkheid te bieden om transacties te verwerken via een digitale uitwisselingseenheid die bekend staat als Bitcoins. Met andere woorden, het is een virtuele valuta.

Het Bitcoin-systeem is in het jaar 2009 gemaakt door een niet nader genoemde programmeur (s). Sindsdien heeft Bitcoin enorme aandacht en controverse gekregen als alternatief voor Amerikaanse dollar, euro’s en grondstoffenvaluta’s zoals goud en zilver.

Stijging naar populariteit

Bitcoin had vóór het jaar 2009 niet veel aandacht gekregen in de wereld van zaken en financiën. Het kreeg bekendheid in de periode 2011-2012 toen het meer dan 300% won. Bitcoin is sinds augustus vorig jaar in waarde gestegen met 400%. Als gevolg hiervan blijven durfkapitaalbedrijven en investeerders over de hele wereld belang hechten aan de cryptocurrency.

In de eerste helft van 2014 investeerden durfkapitaalfirma’s in het eerste kwartaal $ 57 miljoen in Bitcoin, gevolgd door nog eens $ 73 miljoen in het tweede kwartaal voor een totaal van $ 130 miljoen, wat 50% meer is dan het totaal van $ 88 miljoen van vorig jaar. Dit staat in schril contrast met het scenario in 2012 waar Bitcoin-firma’s een relatief mager bedrag van $ 2,2 miljoen vergaarden.

Deze statistieken bewijzen zonder enige twijfel dat Bitcoin uw investering waard is, wat de vraag oproept, hoe kunt u Bitcoin kopen en erin investeren?

Een richtlijn voor beginnende beleggers in Bitcoin

De eenvoudigste en minst gecompliceerde methode om in Bitcoin te investeren, is door bitcoins te kopen. Er zijn veel gevestigde bedrijven, voornamelijk in de VS en in het buitenland, die zich bezighouden met het kopen en verkopen van bitcoins, afgekort als BTC.

Coinbase

Als je in de VS woont, dan is Coinbase de plek die je zoekt. Coinbase biedt zijn klanten BTC tegen een geschatte opslag van 1% ten opzichte van de bestaande marktprijs. Inwoners van de Verenigde Staten hebben de mogelijkheid om hun Coinbase-portemonnee te synchroniseren met hun bankrekeningen. Als gevolg hiervan worden toekomstige betalingsoverdrachten probleemloos uitgevoerd. Dit bedrijf geeft je ook de mogelijkheid om van tijd tot tijd automatisch bitcoins te kopen. Als u bijvoorbeeld aan het begin van elke maand $ 50 in bitcoins wilt kopen, kunt u met Coinbase voor dat bedrag een automatische aankoop instellen.

Houd rekening met de algemene voorwaarden voordat u deze service gaat gebruiken. Als u bent geabonneerd op een automatische bitmuntservice, kunt u de prijs waartegen de BTC elke maand wordt gekocht, niet controleren. Merk op dat Coinbase niet functioneert als een Bitcoin-uitwisseling, dat wil zeggen dat u de munten rechtstreeks van het bedrijf koopt en verkoopt. Aangezien het bedrijf de munten van andere kopers moet betrekken, kunt u tijdens snelle marktbewegingen te maken krijgen met vertragingen of onderbrekingen bij het plaatsen van bestellingen.

BitStamp

BitStamp voldoet aan de eisen van een conventionele bitcoin-uitwisseling. Bitcoin fungeert als tussenpersoon waarmee u kunt handelen met andere gebruikers en niet met het bedrijf zelf. Hier is de liquiditeit hoger en heb je altijd een goede kans om iemand te vinden die met je wil handelen. Er is een initiële vergoeding van 0,5% die kan worden verlaagd tot 0,2% als u binnen een periode van 30 dagen $ 150.000 verhandelt.

Alternatieve manieren om Bitcoins te kopen

Lokale Bitcoins

Omwisselen is niet de enige manier van beleggen in bitcoins. Lokale Bitcoins worden vaak gebruikt om BTC offline te kopen. De website is ontworpen om potentiële kopers en verkopers met elkaar te verbinden. De bitcoins zijn locker van de verkoper in een escrow en kunnen alleen worden vrijgegeven aan kopers.

Het offline kopen van bitcoins is niet altijd even betrouwbaar of veilig. Daarom is het beter om de verkopers overdag te ontmoeten en een vriend met je mee te laten gaan voor het geval het mis gaat.

Bitcoin is niet alleen een moderne trend. Durfkapitaalfirma’s beschouwen Bitcoin op de lange termijn als een fatsoenlijk alternatief voor conventionele valuta. Er zijn muntloze manieren om het gebied van bitcoin-investeringen te betreden. Zoals eerder vermeld, zijn Coinbase, BitStamp en Local Bitcoins de meest populaire kanalen om in bitcoin te investeren in de Verenigde Staten. Doe je huiswerk en ontdek welke weg al je vakjes aankruist.

Bron: Sifat Siddique

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie