Effecten van moderne gadgets op de waarden van kinderen

Effecten van moderne gadgets op de waarden van kinderen

Met de moderne technologische trends van tegenwoordig, zijn kinderen vatbaar voor schadelijke effecten die gadgets met zich meebrengen. Ongeveer 60 tot 70% van de kinderen over de hele wereld in de leeftijd van 10-17 jaar is aangesloten op mobiele telefoons. Ze besteden tot 5 uur of meer aan bellen, sms’en of gewoon spelen. En er komt ook een mobiele telefoon, bekend als Firefly, voor kinderen onder de 5 jaar, ontworpen om eenvoudig hun moeder te kunnen bellen.

Het gebruik van deze gadget kan oncontroleerbaar zijn. Het is aan jou als moeder of ouder om je kind te leren verantwoordelijk te zijn op hun mobiele telefoons, om hen te vragen om te betalen wanneer hun mobiel geen geld meer heeft. Of om een ​​akkoord te krijgen van de mobiele bedrijven die het gebruik automatisch stopzetten wanneer het kind zijn maandelijkse vergoeding te veel gebruikt.

Het T-mobile-telefoonbedrijf heeft een functie waarmee u als ouder kunt weten welke nummers uw kind belt. De meeste mobiele telefoons hebben tegenwoordig een ingebouwde camera, zodat je je kinderen kunt vertellen wat goede foto’s zijn om te maken en slecht voor de bloedsomloop.

Laat ze weten dat je graag naar de foto’s en video’s kijkt, vertel hen dat jij alleen degene bent die ze kan verwijderen.

Koop de gemakkelijkste of eenvoudigste mobiele telefoons die mogelijk zijn. Als kinderen een telefoonmodel kregen waarmee ze op internet kunnen surfen, hun menuprogramma’s kunnen volgen en kunnen inloggen met de ingebouwde bedieningselementen voor jongere mobiele gebruikers.

Moderne technologie maakt onze levensstijl gemakkelijker, maar het heeft ook zijn voor- en nadelen. We moeten de jongeren leren over de gunstige en schadelijke effecten die het kan hebben. Denk aan het gezegde: “Kinderen zijn de hoop van het moederland.”

Bron: Ma. Sheila Escuro

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie