Egels voeren

Egels voeren

Bij sommige dieren is het makkelijk – ze eten maar één ding (slangen eten alleen muizen / ratten – behalve de ruige groenen die insecten eten!). Bij andere dieren kan het een stuk moeilijker zijn!

Egels eten vrijwel alles, zo wordt ons verteld. Er is veel advies van andere egelhouders over wat u uw egel moet voeren. Ze eten kattenvoer, tonijn, droog kattenvoer, roerei, ongekruid gehakt, aardbeien, kiwi’s, appel, banaan, yam, wortelen, suikermaïs, paddenstoelen – ze zijn alleseters. Als traktaties kun je meelwormen, morio-wormen, pinkies (babymuis) geven – maar deze zitten vol met vet, dus mag slechts af en toe worden gegeven, anders krijg je een zwaarlijvig hedgie:)

Nou, we hebben verschillende gevonden, en ik denk dat net als mensen en andere dieren, alle wezens hun voorkeuren hebben. Pink (onze albino Afrikaanse pygmee-egel) is geen fan van vegetatie of groenten! Ze houdt van haar vlees – nat en droog kattenvoer, vis, kip, rundvlees, pinkies, wormen, ham – ze houdt zelfs van pasta!!! Groenten, daar is ze wat selectiever mee – alle groenten moeten gekookt worden, omdat heggen zich kunnen stikken in de vezelige stukjes erin. Ze eet gekookte bloemkool en broccoli, de binnenkant van zoete maïs (ze laat de schil achter), wat bladgroente (geen ijsbergsla!) Aardappel (gekookt). Ze houdt niet van saladespul (zoals tomaten, komkommer, radijs enz.). Ze houdt van roerei en kiwi’s, maar je ontdekt al snel wanneer voedsel je hedgie niet lekker vindt! Jazeker! Roerei en kiwi bezorgden haar een rommelige buik! Als traktatie krijgt ze wat meelwormen of 1 of 2 morios of een pink, of een heel speciaal verkruimeld biscuitgebak:) Je MAG je egel GEEN melk of kaas voeren – hedgies zijn lactose-intolerant en van deze voedingsmiddelen kunnen ze HEEL ziek.

De truc draait om vallen en opstaan. Probeer je egel met alles wat wordt voorgesteld, en vind hun voorkeuren. Let op de lichamelijke reacties van uw hedgie en u zult snel ontdekken wat u wel en niet kunt voeren. Let op wat ze in hun voerbak achterlaten en dat zal je vertellen wat je niet meer moet voeren. Ze zijn alleseters, dus zorg ervoor dat je wat fruit en groenten vindt die ze lekker vinden om een ​​uitgebalanceerd dieet te geven. Vergeet ook niet dat egels nachtdieren zijn, dus voer je egel pas halverwege de avond (rond 730 / 20 uur), als je het eten eerder neerzet, zal het uitdrogen en bederven en je egel zal dat niet willen eet het op – zodra uw huisdier de geur van het voedsel opmerkt, zal het ernaar op zoek gaan, en het is zo’n genot om het te zien omdat het eerst zijn favoriete stukjes uitkiest…

Een laatste woord van waarschuwing als je aan een hedgie denkt, het zijn behoorlijk stinkende dieren – ze zijn schoon en Pink is zelfs zindelijk, maar ze verspreiden een behoorlijk sterke geur. We hebben een plug-in luchtverfrisser in de kamer en het maskeert de geur. Afgezien daarvan zijn hagen een mooi en dankbaar huisdier.

Bron: Dale Preece-Kelly

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie