Elektrische voertuigen en led-verlichting voor de toekomst

Elektrische voertuigen en led-verlichting voor de toekomst

Als je iemand in het begin van de jaren veertig en vijftig zou vragen naar de toekomst van auto’s, zou hij je hebben verteld dat ze rond de eeuwwisseling van de 20e eeuw vliegende auto’s verwachtten. Hoewel technologie de mens in staat heeft gesteld grote stappen te zetten in de autotechniek vanaf het moment dat deze voor het eerst werd geproduceerd, hebben we helaas nog niet de technologie bereikt om vliegende auto’s voor het publiek te maken. Nog niet tenminste. De 21e eeuw is een innovatief stadium van engineering waar “groene technologie” centraal staat en in een poging om minder op fossiele brandstoffen te vertrouwen en meer op alternatieve keuzes zoals elektriciteit. Hybride voertuigen met een gecombineerde gas- en elektrische motor worden steeds populairder onder consumenten om geld te besparen op gas en de uitstoot van giftige stoffen te verminderen. Er beginnen ook volledig elektrische voertuigen te verschijnen, maar met een hoog prijskaartje eraan. Om energie te besparen, worden ook efficiëntere verlichtingsmethoden zoals LED-verlichting steeds populairder bij autofabrikanten en gewone consumenten. LED-verlichtingstechnologie wordt de toekomst van autoverlichtingstechniek.

Hybride voertuigen zijn auto’s die zowel een gasmotor als een elektrische motor gebruiken om zichzelf voort te stuwen. Een kleine lijst van opmerkelijke hybride voertuigen die veel consumenten besturen, omvat de Toyota Prius, Honda Civic, Lexus CT200H, Ford Fusion en nog veel meer. Dankzij de constructie van deze auto’s is het niet gebruikelijk om een ​​MPG met een EPA-classificatie (Miles Per Gallon) van 40 of meer op straat of op de snelweg te zien. Verschillende voordelen van hybride voertuigen zijn onder meer geld besparen door minder geld uit te geven bij het tankstation, uw ecologische voetafdruk in de wereld te verkleinen en toegang tot HOV (high-occupancy vehicle) of beter bekend als carpoolstroken. Hybride auto’s besparen geld en geven u toegang tot handigere functies op de snelweg, maar produceren ook minder schadelijke uitstoot, zoals koolmonoxide, monostikstofoxide en kooldioxide

Naast hybride voertuigen beginnen autofabrikanten volledig elektrische voertuigen te produceren en verkopen, zoals de Scion iQ, Chevrolet Volt, Tesla Roadster, Toyota RAV4 EV en meer. In tegenstelling tot hun close hybride tegenhangers; deze volledig elektrische auto’s maken geen gebruik van een gasmotor. Volledig elektrische voertuigen zijn de ultieme manier om geld te besparen op gas; besparingen tot $ 580 geadverteerd door bedrijven als Tesla. Aangezien deze auto’s geen verbrandingsmotor gebruiken, produceren ze geen uitlaatemissies; dit is een gouden standaard voor een voertuig met groene technologie. Een van de nadelen van dit nieuwe tijdperk van auto’s is dat het hoge initiële prijskaartje consumenten wegjaagt, maar na verloop van tijd zullen ze betaalbaarder worden naarmate de technologie vordert. Naast de kosten is de integratie van laadstations in het hele land nog enkele jaren weg, waardoor het onhandig is om lange afstanden af ​​te leggen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opladen van de auto.

Andere technologische innovaties om de efficiëntie van het voertuig te verbeteren, worden ook in deze auto’s geïntegreerd, zoals led-verlichting. LED staat voor een “light emitting diode” en is een halfgeleider die oplicht als er stroom op staat. LED-verlichting is veel efficiënter in het omzetten van energie in zichtbaar licht in vergelijking met gloeilampen. Dit kenmerk van de lamp maakt het een aantrekkelijk stukje technologie voor hybride en volledig elektrische voertuigen die profiteren van alle mogelijke elektriciteitsefficiëntie. Veel fabrikanten beginnen LED-technologie in hun auto’s te integreren; de Toyota Prius en Lexus CT200H hebben bijvoorbeeld opties om te worden uitgerust met in de fabriek geïnstalleerde LED-koplampen. In de fabriek geïnstalleerde LED-achterlichten en LED-dagrijlichten worden ook steeds populairder bij autofabrikanten; of de auto nu een hybride, volledig elektrische of gas-/dieselmotor is. LED-lampen zijn niet alleen efficiënter, ze kunnen ook een meer esthetisch aantrekkelijke lichtkleur produceren. LED-verlichting kan in verschillende tinten worden geproduceerd, zoals warm wit, puur wit, rood, amber en meer, die allemaal op verschillende manieren op het voertuig kunnen worden gebruikt; voorbeelden zijn de kentekenplaatverlichting, richtingaanwijzers, koplampen, looplichten, achterlichten, interieurverlichting en meer!

Hoewel we ons nog niet in het tijdperk van vliegende auto’s bevinden, gaan we langzaam maar zeker stap voor stap vooruit in technologie. Hoewel de kosten van deze geavanceerde technologie nog steeds hoog zijn, omdat deze verbetert en meer geïntegreerd raakt in de dagelijkse wereld; het zal betaalbaarder worden. LED-lampen worden standaarduitrusting op veel voertuigen en zelfs op commerciële en residentiële verlichting. De toekomst voor LED-verlichting is zeer rooskleurig en zal samen met de auto-industrie blijven groeien en rijpen naarmate het tijdperk van de “groene technologie” zich ontvouwt.

Bron: Eric Wu

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie