Elektrische voertuigen worden nog steeds geconfronteerd met hindernissen in de echte wereld om te strijden om dominantie

Elektrische voertuigen worden nog steeds geconfronteerd met hindernissen in de echte wereld om te strijden om dominantie

Elektrische voertuigen hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt op de markt, maar nog steeds is het aantal op de weg in vergelijking met voertuigen op gas vrij klein, op zijn best slechts een paar procent. Natuurlijk boeken bedrijven als Tesla, Nissan en GM vooruitgang op de markt, maar het staat nog in de kinderschoenen en heeft nog een lange weg te gaan. Er zijn enkele belemmeringen voor zo’n droom dat iedereen in de toekomst een elektrische auto bestuurt. Laten we er een paar behandelen.

Hier zijn vijf zaken om te overwegen en uitdagingen voor EV’s (elektrische voertuigen) als ze elk jaar willen concurreren in het aantal door benzine geproduceerde auto’s:

1). Wegenbelastingsubsidies: in veel staten geven departementen van motorvoertuigen registratiekortingen voor EV’s, wat betekent dat andere autobezitters meer betalen, en sommige staten merken op dat ze de verlaging van de inkomsten niet aankunnen, dus die belastingvoordelen zullen binnenkort verdwijnen – opnieuw verwijderen van prikkels om een ​​auto te kopen EV, op een moment dat de EV-markt begint op te stijgen.

2). Elektriciteitskosten voor consumenten: Consumenten worden nu meer in rekening gebracht voor elektriciteit als gevolg van mandaten voor elektriciteit op het elektriciteitsnet van alternatieve energie. Tijdens droogteperiodes wordt waterkracht verminderd en worden zonneparken over het algemeen geplaatst in gebieden ver van de grote metrogebruikers, wat betekent dat er meer transmissielijnen de woestijn in gaan, wat miljarden dollars kost + energie gaat verloren voor elke mijl transmissie. De kosten van zonne-energie zijn niet goedkoop, en de kosten van windenergie ook niet. Hoewel beide veel efficiënter worden, hebben veel van de eerder gebouwde zonne- en windparken een behoorlijke ROI nodig en waren hun kosten hoger dan de kosten om nu nieuw te bouwen. Hogere elektriciteitskosten veranderen de waarde en kosten voor consumenten die hun auto thuis opladen.

3). Bereik elektrische auto’s: Voorstanders zeggen dat het met grote sprongen verbetert, WAAR. Mensen hebben echter vrienden die elektrische auto’s hebben en hebben gehoord dat hun bereik niet zo goed is als eerder beloofd. Dat klantensentiment en -perceptie is een PR-probleem dat moet worden opgelost voor de EV-industrie en het zal tijd kosten om dit om te buigen, waardoor de verkoop op korte termijn wordt geschaad.

4). Gebrek aan laadstations: Voorstanders merken op dat Tesla werkt aan dit probleem van EV-laadstations – en ja, dat zijn ze ook, goed voor hen, maar niet iedereen heeft een Tesla of kan er een betalen. Kan Tesla dit nog aanbieden als de prijs daalt? Hoe zit het met andere kopers van kleinere EV’s, want als we volledige adoptie willen, hebben mensen laadstations nodig zodat ze op reis kunnen gaan, niet alleen lokaal rijden. EV’s beperken de reiskeuzes van consumenten, en aangezien deze voertuigen gemiddeld meer kosten dan gewone auto’s, zullen mensen blijven kopen wat ze gewend zijn. De EV-industrie zal enkele miljoenen auto’s per jaar moeten verkopen voordat volledige adoptie is bereikt.

5). Tijd om op te laden: Voorstanders merken op dat de tijd om EVS op te laden dramatisch daalt, ja, maar nogmaals, de perceptie is er nog niet in de hoofden van de consumenten. En niet alle elektrische auto’s zijn gelijk gebouwd en hebben ook geen vergelijkbare batterijtechnologieën waardoor ze sneller kunnen opladen. Geen sap meer hebben en moeten wachten om met uw auto te rijden is hetzelfde als “vastzitten” en consumenten haten de gedachte daaraan.

Op dit moment werken ingenieurs, wetenschappers en professionals uit de industrie aan deze dingen, maar er is nog een lange weg te gaan, dat betekent veel winst ja, maar het is nog een lange weg te gaan. Overweeg dit alstublieft.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie