ERP Navision – Microsoft Dynamics NAV ERP-softwareoverzicht

ERP Navision – Microsoft Dynamics NAV ERP-softwareoverzicht

In 2000 fuseerde Navision-software met Damgaard om Navision Damgaard A/S te vormen, dat later werd genoemd als Navision A/S. Dit bedrijf werd overgenomen door Microsoft en bracht in 2005 een ERP-oplossing uit onder de naam Microsoft Dynamics NAV. Naast Dynamics NAV heeft Microsoft drie andere ERP-oplossingen GP, ​​SL en AX en een CRM-oplossing. Microsoft startte een ambitieus project om alle vier de ERP-oplossingen te verenigen tot één compacte enkele oplossing die onlangs werd stopgezet vanwege tegenvallende resultaten, nu ondersteunt en verbetert Microsoft alle vier de oplossingen.

Microsoft Dynamics NAV ERP is meer geschikt voor de distributie- en groothandelsindustrie die branchespecifieke oplossingen nodig heeft voor efficiënt werken. Voor de distributie-industrie wordt het geleverd met de nieuwste functies, zoals het volgen van artikelen en een geautomatiseerd systeem voor het vastleggen van gegevens. Het is ook geschikt voor bedrijven in grensoverschrijdende zaken met faciliteiten om transacties in meerdere valuta af te handelen, meertalige ondersteuning en functies in financieel beheer voor consolidatie van gegevens van verschillende divisies en dochterondernemingen.

Bedrijfsanalyse voor Navision ERP ondersteunt online analytische verwerkingsdiensten met interactieve grafische weergave van belangrijke prestatie-indicatoren en trends en patronen van de markt. De systeembeheertoepassing van Navision ERP-software biedt de mogelijkheid om formulieren te ontwerpen, toegang tot menu’s en andere functionaliteiten aan te passen aan de rollen en verantwoordelijkheden, en stelt de beheerder ook in staat toegangsrechten voor dochterondernemingen en werknemers te specificeren voor een soepele werking en gegevensbeveiliging. Zelfs internettoegang kan worden gecontroleerd door de beheerder.

Het gebruikt SQL-server als database, maar kan ook werken met een native databaseserver die klassiek wordt genoemd, maar SQL is beter in staat om grote gegevens te verwerken en wordt geleverd met geavanceerde faciliteiten voor het schrijven van procedures. ERP Navision wordt geleverd met een set oplossingen voor het verbeteren van de mogelijkheden en applicaties kunnen worden geschreven in Pascal-achtige taal, dit maakt Navision ERP gemakkelijk aanpasbare software. Er zijn geen aparte procedures nodig voor het afhandelen van de database, de applicatie kan zelf de interface en de database aan, wat de tijd voor maatwerk reduceert in vergelijking met andere ERP-oplossingen.

Afgezien van distributie en groothandel heeft dit ERP-product van de Microsoft-familie functies voor financieel beheer, menselijk kapitaalbeheer, supply chain management, supply chain-analyse, klantrelatiebeheer, e-commerce, productie en flexibele rapportage- en analysetools. Deze eigenschappen maken het een complete ERP-oplossing en geschikt voor middelgrote bedrijven. Navision ERP wordt geleverd met voordeligere licentieaanbiedingen in vergelijking met andere ERP-software met vergelijkbare functies en faciliteiten. De schaalbaarheid wordt ook door de gebruikers gewaardeerd en kan meegroeien met de groeiende behoeften van de organisatie, upgrades worden goed ondersteund door Microsoft.

Net als andere Microsoft ERP-oplossingen is ook Navision nauw geïntegreerd met andere Microsoft-producten zoals MS-office en Excel, waardoor het gebruiksvriendelijker is. Evenals Navision kan ERP eenvoudig worden geïntegreerd met andere niet-Microsoft-producten en populaire software die vaak door de bedrijven worden gebruikt voor specifieke oplossingen. Microsoft biedt verticale oplossingen aan vele industrieën door middel van zijn andere producten, gemakkelijke en vlotte connectiviteit van Navision ERP met dergelijke producten, nu en in de toekomst, maakt het ook nuttiger ERP dan andere.

Bron: Nick Mutt

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie