Everything As A Service – Een aanzienlijk tempo in het functioneren van de Amerikaanse regering brengen

Everything As A Service – Een aanzienlijk tempo in het functioneren van de Amerikaanse regering brengen

In het digitale tijdperk van de moderne tijd is bijna alles online beschikbaar. Je zou kunnen winkelen voor je jurken, een smartphone bestellen of zelfs je meubels. Evenzo, zoals u wellicht weet, helpt internet u ook om uw bedrijf te versnellen, en dit is waar de ‘cloud’ van de wereld in de strijd komt. Op dit moment is cloud computing verantwoordelijk voor een groter aantal diensten die via het web worden geleverd in plaats van lokale of on-site platforms. Met name Everything As A Service of XAAS is een verzamelnaam die wordt gebruikt om al dergelijke soorten cloudgebaseerde services aan te pakken. Het omvat in de eerste plaats:

  • Software-as-a-service of SaaS: Het wijst de taak van softwarebeheer en -implementatie toe aan externe serviceproviders. Voorbeelden van SaaS-applicaties zijn Salesforce, Google Apps, Dropbox en meer.
  • Platform-as-a-service of PaaS: Het is gebouwd op virtualisatietechnologie en biedt een platform voor de ontwikkeling en implementatie van software. Veelvoorkomende voorbeelden zijn Google App Engine, Heroku en Red Hat’s OpenShift
  • Infrastructure as a Service of IaaS: Het zorgt voor geautomatiseerde ontwikkeling en implementatie van PaaS-, SaaS- en webschaaltoepassingen. Prominente IAAS-providers zijn onder meer Softlayer, Navisite, Exoscale, CompuNext, enz.

Daarnaast bevat het ook een heleboel andere diensten, zoals:

  • Infrastructuur als een service
  • Platform-als-een-service
  • Desktop-als-een-service
  • Noodherstel-als-een-service
  • Gezondheidszorg-als-een-service
  • Opslag-als-een-service
  • Marketing-als-een-service

Hoe kan XaaS bedrijven transformeren?

Het ‘Everything As A Concept’ is niet alleen een businessplan of een methode om inkomsten te genereren, het is in feite de operationele en strategische blauwdruk van kernmodernisering. Het heeft grote bedrijven zoals General Electric en Amazon geholpen om gedurfde en nieuwe kansen te benutten die verder gaan dan hun traditionele manier van zakendoen.

Niet alleen de individuen of bedrijven, ook de regeringen wereldwijd profiteren van deze recente technologische ontwrichting. Zoals duidelijk is, is de Amerikaanse regering niet anders. Terwijl Amazon zijn interne diensten aan klanten heeft uitgebreid, transformeert GE langzaam van een fabrikant naar de detailhandelaar van goederen. In feite legt GE’s transformatieplan grotendeels de nadruk op softwaregedefinieerde alles’ en ‘data als inkomstengenerator’. Daarom hebben beide hun strategieën te gelde gemaakt om met behulp van XaaS plaats te maken voor betere bedrijfsresultaten.

Hoe zou het de Amerikaanse regering kunnen helpen?

De Verenigde Staten behoren tot de meest vooraanstaande landen die technologische innovaties met open armen omarmen. Ook XaaS is welkom, wat blijkt uit de samenwerking met verschillende IT-organisaties om het functioneren van haar afdelingen te accentueren. De AWS-cloud wil bijvoorbeeld graag kostenefficiënte en schaalbare oplossingen bieden aan de Amerikaanse federale overheid. Dit zou laatstgenoemde helpen om het ministerie van Defensie en verschillende civiele instanties in staat te stellen kosten te verlagen, efficiënte processen te waarborgen en innovaties te versterken.

Meerdere clouddiensten

Het bedrijf levert ook de diensten van AWS GovCloud (US) Region (AWS Region) om te voldoen aan de specifieke wettelijke vereisten van Amerikaanse overheidsinstanties, onderwijsinstellingen en verschillende andere partners en klanten.

De XaaS-cloudinfrastructuur is ook handig voor de overheid om strafrechtelijke informatie op te slaan. Momenteel neemt AWS ook deel aan het Federal Risk and Authorization Management Program (FedRAMP), dat een standaardbenadering biedt voor autorisatie, beveiligingsbeoordeling en permanente monitoring van cloudservices en -producten.

In plaats van gelicentieerde software te kopen, zou de overheid verschillende componenten van XaaS kunnen gebruiken, zoals SaaS om tijdregistratiegegevens bij te houden, het salarissysteem te verbeteren, het personeelsbeheer te verbeteren, enz.

ALEN

American Law Enforcement Network is al een 100% cloudgebaseerde softwareleverancier. Het stelt de officieren en rechtbankpersoneel in staat om ‘in de hand’-technologieën zoals internetwebbrowsers te gebruiken, om vanaf elke locatie toegang te krijgen tot de robuuste, hoogwaardige en veilige oplossingen. Dit is een welkome afwisseling ten opzichte van de traditionele methoden waarbij de wetshandhavingsinstanties hun eigen IT-oplossingen moesten kopen, bouwen en onderhouden. De advocatenkantoren stappen prompt over op dit betaalbare, veilige en flexibele alternatief voor de traditionele software.

Gezondheidszorg.gov

Nogmaals, AWS heeft een belangrijke rol gespeeld bij het leveren van zijn cloudservices aan de Amerikaanse overheid, het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, om precies te zijn. Het bedrijf dat clouddiensten levert, heeft de Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) geholpen om een ​​zeer schaalbare en stabiele set functies voor zijn websites te ontwikkelen. Deze cloudberekeningsfuncties kunnen duizenden gebruikers tegelijkertijd verwerken tijdens de piekperiodes van aanmelding voor verzekeringen

Kortom, het Everything As A Service-model gaat over de providers die de mogelijkheid hebben om rijke services naar de eindgebruiker te brengen. Het wijkt af van de eerdere modellen die met producten te maken hebben. Zijn bijdrage aan de verfijning van de Amerikaanse regering is ook enorm geweest, met de hulp van vooraanstaande IT-bedrijven. Er is echter nog veel ruimte voor de overheid om volledig over te stappen op XaaS. Ik hoop dat het gebruik maakt van het beste van technologische innovaties.

Bron: Mohammad Atif

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie