Face ID in iPhone X: wat moeten iOS-app-ontwikkelaars weten?

Face ID in iPhone X: wat moeten iOS-app-ontwikkelaars weten?

Apple kondigde in september een nieuwe en dure editie van zijn populaire smartphone – iPhone X – aan. Het bedrijf maakte vervolgens iPhone X beschikbaar in meer dan 55 landen en gebieden. Naast een OLED-scherm van rand tot rand, wordt iPhone X ook geleverd met een aantal kant-en-klare functies om de dominantie van het Android-platform uit te dagen.

Tegelijkertijd komt het speciale iPhone-model ook met een exclusief gezichtsherkenningssysteem – Face ID. Met Face ID kunnen gebruikers hun gezicht net als conventionele wachtwoorden gebruiken. Met het gezichtsscansysteem kan een gebruiker zijn iPhone X ontgrendelen door simpelweg met open ogen naar de smartphone te kijken. Hij kan zelfs Face ID gebruiken om de gegevens op zijn iPhone X te beveiligen en mobiele betalingen te doen.

Face ID in iPhone X profiteert echter van een andere robuuste hardwarefunctie van de smartphone: TrueDepth-camera. Veel analisten denken dat Apple het innovatieve gezichtsscansysteem binnenkort ook beschikbaar zal maken voor andere iPhone- en iPad-modellen. Daarom moeten de iOS-ontwikkelaars belangrijke aspecten van Face ID in iPhone X begrijpen om te voldoen aan de opkomende trend in de ontwikkeling van mobiele apps.

Belangrijke aspecten van Face ID in iPhone X die elke iOS-app-ontwikkelaar moet weten

Vervangt Touch ID op iPhone X

Touch ID was een integraal onderdeel van verschillende iPhone-modellen. Met het authenticatiesysteem kunnen gebruikers hun smartphone ontgrendelen door simpelweg hun vingers op de sensor te plaatsen. Een gebruiker kan Touch ID zelfs gebruiken om verschillende financiële transacties en mobiele betalingen uit te voeren. IPhone X is ontworpen met Face ID in plaats van Touch ID. In tegenstelling tot Touch ID, vereist Face ID niet dat gebruikers hun smartphone aanraken. Een gebruiker kan Face ID gebruiken om zijn apparaat te ontgrendelen door simpelweg naar het scherm te kijken. Tegelijkertijd kunnen de ontwikkelaars van iOS-apps profiteren van het nieuwe gezichtsherkenningssysteem door simpelweg de Touch ID-code te vervangen door Face ID-code.

Maakt toegangscodes niet overbodig

Ondanks het vervangen van Touch ID op iPhone X, moet Face ID de toegangscodes nog volledig vervangen. Apple raadt iPhone X-gebruikers aan om toegangscodes te gebruiken tijdens het herstarten van het apparaat, het apparaat is meer dan 48 uur ontgrendeld gebleven en de gebruiker heeft vijf keer geprobeerd een verkeerd gezicht te matchen. Ook moet een gebruiker een toegangscode gebruiken om zijn iPhone X toegankelijk te maken voor vrienden en familieleden.

Verifieert via TrueDepth Camera

Face ID authenticeert gebruikers via een andere nieuwe functie van iPhone X – TrueDepth-camerasysteem. Het geavanceerde camerasysteem legt alle kenmerken van het gezicht van een gebruiker vast door middel van dieptemapping. TrueDepth creëert ook een unieke gezichtskaart door meer dan 30000 onzichtbare stippen vast te leggen die op het gezicht van een gebruiker worden geprojecteerd. Elke keer dat een gebruiker zijn iPhone X ontgrendelt, leest TrueDepth Camera de puntpatronen door een infraroodcamera en legt een infraroodbeeld vast. Vervolgens stuurt het het infraroodbeeld naar Secure Enclave in de A11 Bionic-chip. Zodra de authenticiteit van het infraroodbeeld is bevestigd, wordt de iPhone ontgrendeld.

Maakt gebruik van machine learning

Het uiterlijk van een gebruiker kan van tijd tot tijd verschillen. Face ID gebruikt machine learning-algoritmen om de veranderingen in het uiterlijk van een gebruiker te herkennen. Daarom kan een gebruiker zijn iPhone X ontgrendelen, ongeacht zijn huidige uiterlijk. Hij kan gebruikmaken van Face ID in iPhone X om te ontgrendelen en te verifiëren, ondanks het dragen van een hoed, het opzetten van een bril en het laten staan ​​van een baard. TrueDepth Camera maakt verder gebruik van een schijnwerper om het gezicht van een gebruiker te identificeren door middel van onzichtbaar infrarood licht wanneer er onvoldoende licht is.

Voorkomt toegang door onbevoegden

Ondanks het identificeren van verschillende verschijningen van dezelfde gebruiker, staat Face ID in iPhone X nog steeds niet toe dat andere personen de smartphone ontgrendelen. Tijdens het ontgrendelen van de iPhone X moet een gebruiker zijn ogen open houden. Als de ogen van de gebruiker gesloten zijn, blijft de iPhone X ontgrendeld. De functie maakt het moeilijk voor onbevoegde gebruikers om het mobiele apparaat te ontgrendelen wanneer de oorspronkelijke gebruiker slaapt of afwezig is. Face ID in iPhone X mist echter de mogelijkheid om identieke tweelingen te identificeren. Een gebruiker moet bovendien een toegangscode gebruiken om te voorkomen dat zijn iPhone X ontoegankelijk is voor de tweeling.

Geen mogelijkheid om meerdere gebruikers te registreren

Apple verbetert de beveiliging van iPhone X verder door elke gebruiker een enkel gezicht te laten registreren. Geen enkele gebruiker heeft de mogelijkheid om meerdere gezichten te registreren. Daarom kan slechts één gebruiker ontgrendelen en authenticeren via de Face ID. Een gebruiker kan zijn iPhone X echter nog steeds toegankelijk maken voor meerdere gebruikers door zijn toegangscode te delen. Meerdere gebruikers hebben toegang tot dezelfde iPhone X door authenticatie uit te voeren via een toegangscode in plaats van Face ID.

Voert meerdere taken uit

Naast het beveiligen van de iPhone X, verbetert Face ID ook de gebruikerservaring door enkele basistaken uit te voeren. Het aandachtsbewuste karakter van het gezichtsherkenningssysteem stelt gebruikers verder in staat om basistaken uit te voeren door simpelweg naar de iPhone X te kijken. Een gebruiker kan bijvoorbeeld profiteren van Face ID om berichten en meldingen te controleren, het volume van een alarm of beltoon te verminderen, en houd het scherm verlicht tijdens het lezen.

Vergemakkelijkt mobiel betalen

Naast het verbeteren van de beveiliging van iPhone X, zal Face ID ook mobiel betalen vergemakkelijken. Het werkt naadloos samen met Apple Pay. Een gebruiker kan ook profiteren van Face ID in iPhone X tijdens het winkelen in de fysieke winkels en restaurants die Touch ID-betalingen ondersteunen. Met de apps die Touch ID ondersteunen, kunnen gebruikers ook profiteren van Face ID. De ontwikkelaars kunnen ervoor zorgen dat hun bestaande iOS-apps Face ID ondersteunen door de Touch ID-code te vervangen door Face ID-code. Veel banken en financiële instellingen ondersteunen Face ID echter nog niet volledig.

Beveiligings- en privacyproblemen

Apple implementeert verschillende beveiligingsmechanismen om gezichtsscans privé en veilig te houden. Na het scannen van het gezicht van een gebruiker, heeft het TrueDepth Camera-systeem de informatie direct opgeslagen in de A11 Bionic-chip. Apple brengt de informatie verder niet over naar zijn server of cloud. Daarom blijft de gezichtsscaninformatie alleen op de iPhone X. Apple gebruikt het gezichtsherkenningssysteem verder als een robuust beveiligingshulpmiddel om gebruikersgegevens ontoegankelijk te houden en ongeautoriseerde toegang te voorkomen. Een hacker in Vietnam beweerde onlangs Face ID te breken door een complex gezichtsmasker te maken. Maar verschillende beveiligingsexperts zijn van mening dat Apple verschillende wijzigingen moet aanbrengen in Face ID in iPhone X om er een effectieve beveiligingsmaatregel van te maken.

Over het algemeen transformeert Face ID in iPhone X de ontwikkeling van iOS-apps door Touch ID te vervangen. Maar de ontwikkelaars van iOS-apps moeten onthouden dat het gezichtsherkenningssysteem momenteel alleen door een enkel model iPhone wordt gebruikt. Apple zal Face ID geleidelijk beschikbaar maken voor aankomende versies van iPhone en iPad. Daarom moeten de ontwikkelaars manieren onderzoeken om hun bestaande iOS-apps Face ID te laten ondersteunen. Ze moeten ook de opkomende trends in de ontwikkeling van iOS-apps overnemen om hun mobiele app over een langere periode relevant en populair te maken.

Bron: Arun Kumar Biswal

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie