Featured Snippets, een uitgebreide gids van Google

Featured Snippets, een uitgebreide gids van Google

Wederom is Google klaar met zijn volledige uitleg over de featured snippets. Soms zullen gebruikers, wanneer ze een zoekopdracht uitvoeren, zien dat er een beschrijvend vak bovenaan de resultaten van Google staat waarin uitleg wordt gegeven over de zoekopdracht. Dit vak is een ‘featured snippet’. Hopelijk krijg je in dit bericht volledige details over welke featured snippets (rijke antwoorden) en ook over een nieuwe serie achter de schermen over hoe Google Zoeken werkt op snippets.

Het aanbevolen werk van Google en de variaties tonen enkele van de uitdagingen waarmee Google wordt geconfronteerd met deze fragmenten. Deze directe antwoorden zijn een van de meest uitgebreide verklaringen van Google tot nu toe. Featured snippets zijn in het kort de snelle antwoorden die u bovenaan de Google-zoekmachineresultaten ziet die meestal verschijnen als antwoord op sommige zoekopdrachten.

Om het onderwerp verder te illustreren, legde Google ook uit dat wat uitgebreide antwoorden zijn en welke verschillende gebruikersinterfaces en behandelingen gebruikers kunnen krijgen van deze inhoudrijke directe antwoorden van Google, verband houden met resultaten op desktop, mobiel en spraakgestuurd zoeken. Daarnaast zijn rijke antwoorden belangrijk voor mobiel zoeken en met spraakgestuurde digitale assistenten.

Met deze updates illustreert Google deze reguliere vermeldingen ook als reactie op zoekopdrachten, samen met aanbevolen fragmenten, omdat deze niet bedoeld zijn als een eenzame basis van informatie. Deze fragmenten maken deel uit van een algemene reeks resultaten die we aanbieden, waardoor mensen informatie krijgen uit een brede keuze aan bronnen, “voegde Google eraan toe. Deze rich snippets in zoekacties helpen personen echter om gemakkelijker te ontdekken waarnaar ze op zoek zijn, zowel vanuit de afbeelding en wanneer ze op de link tikken om de pagina zelf te bekijken. Het is vooral handig voor mensen die mobiel en met spraak zoeken.

Meer weten over fragmenten

Het werd al snel duidelijk dat SEO-rijke antwoorden verkeer naar de website leiden. Dit is de reden waarom SEO-experts tips delen over hoe ze de kansen om er een te worden te vergroten, omdat ze weten dat de waarde van het worden vermeld in dit middel een verkeersbooster is.

Deze zijn natuurlijk niet bedoeld als een eenzame basis van informatie. Ze zijn de fractie van een van de hele reeks resultaten die we bieden, en geven personen informatie uit een breed scala aan bronnen.

Na verloop van tijd geeft Google toe dat er veel werk is dat veel moet worden verbeterd, dus de techgigant heeft veel meer werk te doen en zal deze resultaten in de loop van de tijd blijven verbeteren. Mensen die bijvoorbeeld zoeken naar “zijn honden goede huisdieren” krijgen het gelijkaardige fragment als “de slechte huisdieren van onze hond” omdat individuen dezelfde informatie krijgen: de vraag die hier rijst is hoe reptielen als huisdier worden beoordeeld? De resultaten van de featured snippets kunnen elkaar echter tegenspreken.

Kortom, we kunnen zeggen dat featured snippets zeker niet helemaal perfect zullen zijn, net zoals zoekresultaten in het algemeen nooit helemaal goed zullen zijn.

Bron: Rohit Bisht

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie