Financiële crisis treft timeshare-industrie

Financiële crisis treft timeshare-industrie

De huidige wereldwijde financiële crisis heeft een verontrustende situatie gecreëerd voor timeshare-eigenaren. Terwijl de meeste sectoren van de economie de druk voelen, wordt de timeshare-industrie van het land van beide kanten beukt, aangezien banken bezuinigen op leningen en consumenten bezuinigen op uitgaven.

Als gevolg hiervan, terwijl individuen te maken hebben met stagnerende of dalende inkomens, verslechterende pensioenfondsen en hogere kosten van levensonderhoud, geven timeshare-resortbedrijven die het moeilijk hebben hun financiële lasten door aan de consument.

Consumentenuitgaven

Momenteel bezuinigen individuen, gezinnen en bedrijven sneller op hun uitgaven voor vrije tijd en reizen dan verwacht, meldt Bloomberg.com. In het artikel van 23 oktober staat “voorspellingen” [show] dat de verslechtering van vrijetijds- en zakenreizen versnelt naarmate bedrijven en consumenten kampen met hogere voedselprijzen, dalende huizenprijzen, banenverlies en schaars krediet.”

Lisa Ann Schreier, auteur en expert op het gebied van timeshare, zegt dat mensen op dit moment eenvoudigweg niet het beschikbare inkomen hebben. “Mensen zijn bang”, zegt Scheirer. “En met de kredietcrisis zal het voor mensen steeds moeilijker worden om timeshares te financieren. Ik denk dat de timeshare-industrie zichzelf te lang recessiebestendig heeft geacht, en ik denk van niet.”

De bevroren kredietmarkt

Als de timeshare-industrie zich ooit recessiebestendig beschouwde, dan is dat zeker niet meer het geval. De timeshare-industrie staat niet alleen onder druk omdat consumenten minder uitgeven, maar ook omdat deze sector grotendeels afhankelijk is geweest van door hypotheken gedekte effecten.

David Siegel, bedrijfsdirecteur van Westgate Resorts, het grootste particuliere timeshare-bedrijf ter wereld, schrijft de “financiële krapte” van zijn bedrijf toe aan het feit dat er geen effecten meer worden gekocht.

In een artikel van september in de Orlando Sentinel legt Siegel uit dat de timeshare-bedrijven “[keep] geld dat door kredietlijnen stroomt die vervolgens worden afbetaald wanneer [these companies] hun hypotheken bundelen en verkopen als effecten”, zegt Siegel. “Plotseling koopt niemand die effecten.”

Siegel’s Westgate Resorts heeft in het hele land meer dan 10.000 mensen in dienst en heeft onlangs een groot deel van de verkoop moeten stopzetten en honderden werknemers moeten ontslaan.

Twee andere belangrijke spelers in de timeshare-industrie die het vermelden waard zijn, Starwood Hotels & Resorts Worldwide Inc. en Wyndham Worldwide, hebben hun winst en omzet zien dalen, waarbij de timeshare-omzet van Starwood in het derde kwartaal met 11 procent daalde. Starwood, het op twee na grootste hotelbedrijf in de VS, heeft werknemers bezuinigd, verkoopcentra gesloten en de kosten in de hotels Sheraton en Westin van Starwood teruggebracht.

Wyndham Worldwide heeft honderden werknemers ontslagen, variërend van marketingdirecteuren tot managers en financiële analisten.

Dit alles heeft de timeshare-industrie ertoe aangezet om de overheid te vragen in te grijpen.

Zoals gemeld in een artikel van Orlando Sentinel van 29 oktober getiteld “Timeshare-industrie zoekt verlichting”, vraagt ​​American Resort Development Association (ARDA), een timeshare-handelsgroep, de federale overheid om in te grijpen en timeshare-hypotheken te garanderen in ruil voor een verzekeringspremie.

Howard Nusbaum, CEO van ARDA, waarschuwde dat de timeshare-industrie “zichzelf failliet verkocht”. “Als ons bedrijfsmodel wordt onderbroken, kost dat banen”, zegt Nausbam.

“Het is niet goed… voor timesharing als er geen liquiditeit op de markt is.”

Zoals elk bedrijf is het tegenwoordig moeilijk voor timesharebedrijven om aan geld te komen. En nu wordt het voor deze bedrijven steeds moeilijker om de hypotheken van hun klanten te gebruiken om geld op te halen.

In het recente verleden waren timeshare-bedrijven in staat om hun huidige inkomen te gebruiken om meer timeshare-eenheden op verschillende locaties te bouwen om de winst te vergroten. Deze strategie werkte goed in goede economische tijden, maar vergroot helaas het aftappende effect wanneer krediet schaars is en wanneer de inkomsten dalen.

Wat dit betekent voor timeshare-eigenaren

Nu consumenten minder uitgeven aan reizen en de kredietmarkten zijn bevroren, wenden hotel- en timesharebedrijven, waaronder Westgate, Starwood en Wyndham, zich tot de enige plaats waar ze een deel van hun verliezen kunnen terugverdienen: timeshare-eigenaren.

Het is duidelijk dat timeshare-resortbedrijven op elk moment en om welke reden dan ook kunnen eisen dat timeshare-eigenaren speciale aanslagen betalen. Het is ook duidelijk dat onderhoudskosten niet gemaximeerd zijn en kunnen worden verhoogd naar goeddunken van de timeshare-resorts. In de afgelopen maanden zijn er meldingen geweest van timeshare-eigenaren die speciale beoordelingskosten van $ 1.000 tot $ 3.000 ontvangen.

Chad Newbold, president van VI Network, Inc., een van ‘s lands grootste facilitators van vakantie-eigendommen, meldt dat de huidige economische omstandigheden, de verhoging van de vergoedingen voor het gebruiksjaar 2009, samen met ongekende speciale beoordelingsfacturen en een verwaterde wederverkoopmarkt, heeft de perfecte storm voor de timeshare-industrie gecreëerd. Deze storm heeft ertoe geleid dat een recordaantal eigenaren gewoon weg willen, wat volgens hem ongetwijfeld zal resulteren in weer een sterke stijging van de onderhoudskosten voor het gebruiksjaar 2010.

Voor velen leek het veilig om aan te nemen dat de initiële kosten om een ​​timeshare te kopen – gemiddeld meer dan $ 19.000 in 2007 – plus jaarlijkse onderhoudskosten voldoende zouden zijn geweest om de exploitatie en het beheer van een timeshare-resortcomplex te financieren. Maar naarmate meer en meer timeshare-eigenaren worden getroffen door deze speciale beoordelingen, is deze veronderstelling op zijn kop gezet. Eigenaren van timeshares voelen zich misbruikt omdat ze nog meer “vrijetijds- en reiskosten” moeten betalen op een moment dat ze dat het minst kunnen betalen.

Hoeveel hogere bijzondere aanslagen en andere tarieven zullen stijgen, is onzeker. Maar één ding is zeker: er is geen tijd zoals nu om de voor- en nadelen van timeshare-eigendom af te wegen en enkele opties te overwegen. Er zijn haalbare oplossingen voor iedereen die overweegt zijn timeshare te behouden of niet. Een bedrijf, Timeshare Relief Inc., is sinds 2001 bezig om mensen uit hun timeshare-contracten te halen en ze garanderen dat hun klanten nooit meer een timeshare-vergoeding hoeven te betalen. Andere opties die beschikbaar zijn voor timeshare-eigenaren, zoals het doorverkopen van een timeshare door deze online of via een wederverkoopmakelaar te vermelden, vereisen vooraf geld en bieden geen garantie dat de timeshare wordt verkocht. In economisch moeilijke tijden kan een garantie een lange weg gaan.

Bron: Siobhan Kelly

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie