Financiële hulp krijgen voor universitair onderwijs voor alleenstaande moeders

Financiële hulp krijgen voor universitair onderwijs voor alleenstaande moeders

Alleenstaande moeders en moeders in de VS kunnen hun gezin en kinderen een betere toekomst bieden door een beter betaalde baan te krijgen. Nou, dit is alleen mogelijk met het juiste soort diploma in de hand, behaald op hogescholen. De weg naar succes door middel van onderwijs is echter behoorlijk moeilijk, aangezien de kosten die gepaard gaan met de hogere studies aan hogescholen vrij hoog zijn, waardoor veel alleenstaande moeders in de VS hun hogere studies halverwege moeten staken. Afgezien van de hoge kosten, zijn er ook extra schuldencrisissen, waardoor hbo-opleiding een onbereikbare substantie is voor alleenstaande moeders en moeders. Toch is er hoop nu de regering-Obama de subsidieprogramma’s voor vrouwen heeft vernieuwd, vooral voor alleenstaande moeders of moeders. Dit initiatief is genomen om vrouwen en alleenstaande moeders in de VS mondiger te maken, zodat ze een betere kans krijgen en hun leven beter maken, zonder de tegenslagen achter zich te laten.

De Obama Single Mother Grant is een van de beste manieren om te helpen met collegegelden om financiële crises te voorkomen. Alleenstaande moeders of moeders uit huishoudens met een laag inkomen of geen inkomen kunnen tot $ 5.000 ontvangen als onderwijsvoordeel via het Federal Pell Grant-programma, ook wel bekend als de Single Mother Grant. Het Amerikaanse ministerie van Onderwijs houdt toezicht op het hele programma en betaalt de financiële steun voor hogere studies voor moeders via staatsorganisaties, deelnemende hogescholen, actieorganisaties, liefdadigheidsorganisaties en non-profitorganisaties. Onthoud altijd dat vrouwelijke deelnemers gemakkelijk gratis financiële hulp kunnen krijgen via door Obama goedgekeurde overheidssubsidies in vergelijking met mannelijke deelnemers.

Gezien Pell Grant is het een op behoeften gebaseerd programma; daarom is het altijd gericht op het begunstigen van de behoeften van alleenstaande moeders. De federale Pell Grant biedt u een geweldige kans om te ontsnappen aan de hogere terugbetalingspercentages van leningen. Bovendien hoeft het niet te worden terugbetaald zoals leningen. Eerder bekend als Basic Education Opportunity Grants (BEOG’s), biedt Pell Grant ongeveer $ 5.500 aan de in aanmerking komende alleenstaande moeders voor collegegeld, studiemateriaal en huisvestingskosten.

Hoe de Federal Pell Grant aan te vragen?

Onthoud dat je geen recht hebt op het ontvangen van de Pell Grant voor meer dan één universiteit waar je je hogere studies wilt voortzetten. Om de financiële steun te ontvangen, is het essentieel om de gratis aanvraag voor federale studentenhulp of (FAFSA) in te vullen. Een goed aanvraagproces is niet compleet zonder het indienen van FAFSA. Nadat de FAFSA is ingediend, worden uw financiële behoeften geëvalueerd op basis van de informatie op de FAFSA. Nadat de FAFSA is verwerkt, ontvangt u waarschijnlijk een Student Aid Report, waarin staat of u in aanmerking komt voor de Federal Pell Grant.

Als u geïnteresseerd bent, kunt u contact opnemen met uw overheidsinstantie om de Pell Grant aan te vragen of naar https://fafsa.ed.gov/options.htm gaan om online een aanvraag in te dienen. Hoewel het een tijdrovend proces is, zijn de voordelen voor hbo-opleiding die met Pell-beurs worden verdiend, ongeëvenaard.

Bron: Deepa Majumder

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie