Financiële stress is de belangrijkste oorzaak van echtscheiding

Financiële stress is de belangrijkste oorzaak van echtscheiding

Financiële problemen en de stress die daarmee gepaard gaat, zijn de belangrijkste oorzaken van echtscheiding. Bijna elk huwelijk kent financiële problemen, maar is echtscheiding de oplossing? Ik denk het niet! Mijn overtuiging is dat, als jij en je partner al die schulden en al die rekeningen kunnen doorkomen, het proces je huwelijk daadwerkelijk zal verbeteren.

Echtscheiding is ook de belangrijkste reden voor mensen om faillissement aan te vragen. Een grote schuld kan je huwelijk zeker kapot maken, maar welk voordeel kan een scheiding hebben op je financiën? Veel stellen praten niet eens over geldkwesties, plannen niet eens een budget of stellen geen geld terug. Waarom zou echtscheiding het antwoord zijn op dit communicatieprobleem? Een echtscheiding kan kostbaar zijn en zal u dus verder in de schulden drijven. Maar het kostbaarste deel van het echtscheidingsproces is het verliezen van de liefde van de persoon aan wie je beloofd hebt loyaal en toegewijd te blijven. Uw huwelijksgeloften omvatten ‘voor rijker, voor armer’ – niet ‘voor rijker en rijker’.

Je moet geldproblemen vroeg opmerken en ze samen aanpakken om rampen te voorkomen. Stenen werpen, strijdlust en schreeuwen tegen een echtgenoot helpt niet om financiële stress weg te nemen en neemt in plaats daarvan de focus weg van het oplossen van het probleem. Laat uw schuld uw leven niet bepalen; stap op het bord en neem de controle over uw financiën. De sleutel is om samen te werken aan een realistisch en redelijk budget op basis van de gestelde doelen. Houd uw uitgaven bij en laat uw dollars verder gaan door vast te houden aan dit budget zodra het op zijn plaats is. U zult een stapsgewijze formule hebben om uit te zoeken waar de belangrijkste plaats is om uw geld te gebruiken. U kunt dan bepalen op welke kosten u kunt bezuinigen of hopelijk kunt elimineren.

Begin een spaarrekening. Ik heb de gewoonte om mijn klanten te vertellen dat ze een spaarrekening aan de andere kant van de stad moeten openen. De redenering hierachter is: de verleiding om geld op te nemen wordt niet vergroot door gemak. Nog beter dan dat, gebruik een automatisch opnamesysteem om een ​​vooraf bepaald bedrag van elk salaris opzij te zetten. De beste strategie is om het eerst met een klein bedrag uit te proberen en het bedrag vervolgens zo lang mogelijk periodiek te verhogen. Onverwachte rekeningen en calamiteiten zijn onvermijdelijk. Het is goed om financieel op hen voorbereid te zijn door wat geld achter te houden.

Gebruik het geld waarmee Jezus je gezegend heeft verstandig, want hij wil niet dat we slaven van schulden zijn. We moeten op God vertrouwen, want hij weet wat we aankunnen. Hij zal ons blijven zegenen met meer als we slim blijken te zijn en in staat zijn om met zijn kostbare bezittingen om te gaan. Als we spelen met de bezittingen en zegeningen die we al hebben gekregen, neemt de Heer ze meestal weg.

Raak niet in paniek over financiële stress. Ga er niet vanuit dat je partner de schuld geven of zelfs maar een echtscheiding overwegen, het antwoord op de crisis is. Ga samen zitten, haal diep adem en pak dat notitieblok om de problemen op te schrijven. Visualiseer uw situatie om uw behoeften vast te stellen. Bel schuldeisers en praat met hen over ontberingsprogramma’s. Neem een ​​parttime functie om je over te halen.

Neem contact op met een kredietadviseur die u kan helpen om vanaf nu betere financiële beslissingen te nemen. Door advies in te winnen bij een professional, deelt u de last van het overwinnen van uw financiële problemen. Als je ze alleen onder ogen ziet, wordt het uitdagender en duurder.

Bron: Joe Larson

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie