Flash Player-ondersteuning voor uw iPhone of iPad

Flash Player-ondersteuning voor uw iPhone of iPad

Adobe’s Flash Player is een van de meest gebruikte tools die bedoeld zijn voor het leveren van audio, video en animatie op het web. Maar momenteel is er geen ondersteuning voor Flash player op de iPhone of iPad, desalniettemin is dit aan verandering toe, tot grote vreugde van de grote Apple-fans.

De markt voor het maken van dynamische inhoud voor desktopwebviewers werd gedomineerd door Adobe Flash. Talloze internetsites gebruiken Flash Player door hun eigen online catalogus, webdemonstraties, gegevens en nog veel meer weer te geven. Sommige websites voor live sportuitslagen gebruiken Flash om hun scorebord bij te werken op live games en om wedstrijden op internet te streamen. Met de mobiele Apple-apparaten die de ondersteuning voor Flash Player op safari missen, kunnen eigenaren inhoud van topkwaliteit missen waartoe verschillende andere eigenaren van smartphones en tablets toegang hebben.

Dus waarom heeft Apple tot nu toe nog steeds niet noodzakelijkerwijs het idee gesteund om Flash op hun eigen mobiele apparaten te hebben? Sommigen veronderstellen dat het wordt veroorzaakt door rivaliteit tussen Apple en Adobe, anderen impliceren dat ontwikkelaars inkomsten zullen verliezen als gevolg van inhoud en games die worden ontwikkeld door nieuwe mensen die ervaring hebben met Flash Player, maar het officiële standpunt van Apple is eenvoudig: de het gebruik van Flash of misschien een Flash-speler op de apparaten zou een aanzienlijke uitputting van de batterij veroorzaken en veel bronnen gebruiken. Ze wilden een computerapparaat uitvinden dat direct uit de doos zou functioneren en dat gemakkelijk door een diverse markt zou kunnen worden gebruikt, en als gevolg daarvan voldeed Flash gewoon niet aan hun technische vereisten.

Aan de andere kant heeft Adobe op verschillende punten beweerd dat Apple niet bereid is om samen te werken, waarbij Adobe zelfs zo ver gaat om te vermelden op hun eigen iPhone Flash-website: “Voor alle duidelijkheid, Adobe wil Flash Player 10.1 beschikbaar maken voor de iPhone en met de steun van Apple zijn we klaar om het werk te doen”. Adobe heeft ook eerder vermeld dat ze elke maand gemiddeld drie miljoen aanvragen ontvangen van iPad- en iPhone-bezitters, die op zoek zijn naar een speler die voor hun apparaten kan worden geproduceerd.

Het is een grote stap voor een bedrijf als Apple om Flash niet te ondersteunen voor zowel hun iPhone- als iPad-systemen, vooral omdat er een groot aantal internetwebsites zijn die deze technologie gebruiken, en er is geen onzekerheid dat dit snel toeneemt vanwege verbeterde breedband gegevensoverdrachtsnelheden samen met maandelijkse vergoedingen. In eerste instantie zou het enige tijd kosten om een ​​website te lanceren die gebruikmaakt van Flash. Nu merk je echter vrijwel nooit de verandering, en in de meeste situaties zul je je niet realiseren dat je een op Flash gebaseerde website of webtoepassing bekijkt.

Apple heeft ook grote concurrentie van veel andere tablet- en smartphonefabrikanten, die vrijwel allemaal Flash Player op hun systemen ondersteunen, of ze nu Windows- of Android-besturingssystemen gebruiken. Ze moeten ook rekening houden met de enorme gebruikersbasis die internetsites zoals Facebook momenteel hebben, en hoe vaak van hun gratis online games wordt genoten, die allemaal worden aangedreven door Flash. Naarmate het gebruik van internet toeneemt en mobiele apparaten deze markt al stormenderhand hebben veroverd, zou je kunnen verwachten dat veel mensen die een iPad of iPhone kopen over het algemeen teleurgesteld zullen zijn wanneer ze ontdekken dat ze geen plezier kunnen hebben met hun favoriete online games terwijl ze niet achter hun computer thuis zitten.

Flash voor safari blijft nog ver weg, aangezien er geen verklaring is gegeven of Apple dit in hun apparaten zal opnemen, maar de hoop is niet helemaal verloren, aangezien ze onlangs hebben aangekondigd dat ze een gratis Flash-speler zullen uitbrengen die is ontworpen voor iPhone via hun app store, die kan worden gebruikt om op Flash gebaseerde software uit te voeren. Ondanks het feit dat je nog steeds geen geluk zult hebben met Flash tijdens het verkennen van het internet, is het zeer waarschijnlijk dat er ook een volledig functionele Flash-speler voor surfen op het web zal worden uitgebracht.

Bron: Michelle Hopkins

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie