Flutter versus React Native: welke te kiezen?

Flutter versus React Native: welke te kiezen?

De leidende marktspelers en ontwikkelingskaders – Flutter en React Native zijn topkandidaten geworden die strijden om hun waarde te bewijzen bij de ontwikkeling van mobiele apps op meerdere platforms. Mensen die apps sneller en tegen lagere kosten willen ontwikkelen, krabben aan hun hoofd omdat ze het buitengewoon moeilijk vinden om te bepalen welk raamwerk het beste bij hun app-idee past.

Om deze oefening een beetje gemakkelijk te maken, hebben we in dit artikel de meest cruciale vergelijkingspunten behandeld die u zullen helpen zinvolle inzichten te krijgen bij het kiezen van een van beide.

Wat is Flutter en React Native? Een sneak peek

Flutter is een SDK voor mobiele apps waarmee je een app in één database kunt schrijven en naar zowel Android als iOS kunt compileren OF het kunt gebruiken als een draagbare UI-toolkit van Google voor het bouwen van native gecompileerde applicaties voor mobiel, web en desktop vanuit een enkele codebase.

React is een JavaScript-framework van Facebook dat wordt gebruikt voor het schrijven van echte, native mobiele applicaties voor iOS en Android.

Vergelijkingsfactoren

A. Programmeertaal

React Native gebruikt JavaScript als programmeertaal die veel wordt gebruikt door webontwikkelaars, waardoor het gemakkelijk te adopteren is. Terwijl Flutter Dart-programmeertaal gebruikt die zelden wordt gebruikt en minder populair is in de ontwikkelaarsgemeenschap, waardoor we gemakkelijk kunnen concluderen dat React het voortouw neemt.

B. Technische architectuur

React Native gebruikt JavaScript Bridge om te communiceren met de native modules en integendeel, flutter heeft al die native componenten die nodig zijn voor app-ontwikkeling in de Flutter Engine of het framework zelf, waardoor de prestaties beter zijn dan de vorige.

C. Gebruikersinterface

Flutter-apps zien er goed uit in alle OS-versies vanwege hun ene codebase en componentrijke aard, wat betekent dat de app zich natuurlijk zal gedragen en hun native componenten zal kopiëren, terwijl de applicatiecomponenten van Native er net zo uitzien als de native. Dus als u wilt dat uw app er op alle platforms bijna hetzelfde uitziet, kunt u React gebruiken.

D. Tijd tot markt

React is natuurlijk sneller in ontwikkeling, maar iets minder dan flutter. Rekening houdend met het gebruik van de bridge en native component die afzonderlijke optimalisatie vereist voor elk platform, wat de ontwikkelingstijd verlengt.

E. Wanneer niet kiezen?

Als uw app-ontwerp platformspecifiek is, meerdere interacties met een besturingssysteem vereist, een minimalistische gebruikersinterface nodig heeft en specifiek is voor telefoonhardware, dan is flutter niet het raamwerk waar u voor moet gaan. U moet kiezen voor native app-ontwikkeling, terwijl als uw app aangepaste communicatie via Bluetooth vereist, een ingewikkelde taak op de achtergrond moet uitvoeren en u een app voor Android wilt ontwikkelen, u zeker voor native app-ontwikkeling moet gaan. Omdat het goed is voor de ontwikkeling van iOS-apps.

F. Ondersteuning van de gemeenschap

Sinds React veel eerder werd gelanceerd dan Flutter, is het behoorlijk populair geworden, maar flutter staat nog steeds in de kinderschoenen met een groeiende gemeenschap.

G. Testondersteuning

De React Native-community heeft geen officiële ondersteuning voor testen en integratie op UI-niveau; het maakt gebruik van tools van derden zoals Detox en Appium, terwijl flutter een uitgebreide reeks testfuncties heeft, zoals het testen van widgets, waardoor het veel beter is dan React.

Kortom, flutter is nog steeds naïef, maar werkt actief aan het verbeteren van de stabiliteit ervan en er zijn veel apps gebouwd met Flutter, waaronder de Xianyu-app van Alibaba, Google Ads-app, App for JD Finance, Hamilton-app, enz. En de populaire apps bouwen met React Native zijn Instagram, Facebook, Pinterest, Skype, Tesla, Wix, etc.

Gezien de bovenstaande vergelijking, kunt u waarschijnlijk inschatten welk framework het beste past bij de ontwikkeling van uw mobiele app.

Bron: Anuradha Badone

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie