Gaat Apple Stock hyperbolisch worden naar een marktkapitalisatie van meer dan 2 biljoen?

Gaat Apple Stock hyperbolisch worden naar een marktkapitalisatie van meer dan 2 biljoen?

Het is verbazingwekkend wat voor soort gekunsteld geluid en woede we elke dag op het financiële nieuws horen, om nog maar te zwijgen van de samenzweringstheorieën van al degenen die graag short gaan op de markt, ja sommige zijn puur waanvoorstellingen, andere zijn market makers en hebben een aandeel in het spel, terwijl er nog steeds mensen zijn die het goedmaken als ze gaan voor de occasionele prime time financiële nieuws-soundbits. Oké, laten we dit allemaal bespreken en wat het te maken heeft met de prijs van rijst in China of de aandelenkoersen op de NYSE, DOW of NASDAQ, zullen we? Maar eerst even een kort verhaaltje over iets wat ik niet zo lang geleden op tv hoorde.

Het spijt me, maar ik kon gewoon mijn mond niet houden nadat ik de man op Market Watch hoorde die me vertelde dat Apple medio 2014 $ 2000 per aandeel zou gaan – “Oh, in Pete’s Sake, geef me een pauze!” Ik schreeuwde de woonkamer in! Heb je enig idee wat dat zou betekenen? Dat zou een marktkapitalisatie van zo’n 2 biljoen dollar betekenen, wat ik u mag herinneren dat geen enkel bedrijf ooit heeft bereikt, in feite heeft geen enkel bedrijf tot nu toe de 1 biljoen dollar bereikt. Zie je wat ik bedoel?

Dat doet me een beetje denken aan CALPERS (California Teacher’s Pension Fund) wiens briljante economische voorspellers zeiden dat de aandelenmarkt in 2075 96.000 punten zou hebben bereikt en zolang alles in dat tempo bleef stijgen, zou alles goed komen. Maak je een grapje? Geen wonder dat alle grote overheids- en bedrijfspensioenfondsen in het land zo in de war zijn en ondergefinancierd zijn voor tientallen miljarden dollars. Wie verzint deze onzin eigenlijk?

Oké, dus, wat is de moraal van het verhaal hier, vraag je, ik bedoel, waarom heb ik de moeite genomen om dit artikel te schrijven? Nou, het is omdat ik veel te veel zinloze dribbel zie die er zijn en echt slecht advies voor het kiezen van aandelen. Nee, het is niet dat ik iets tegen Apple heb – het aandeel heeft het goed gedaan, behoorlijke winsten, een goed groeipotentieel en tot dusver is het goed gegaan.

Maar om een ​​aanhoudende hyperbolische curve te projecteren naar $ 2000 per aandeel, nou, ik moet je gewoon vragen wat deze mensen roken, verder, als je op de aandelenmarkt gaat spelen, gebruik dan je verstand en als je iets rookt, stop dan! Overweeg dit alles en denk erover na, want anders ga je gewoon goed geld weggooien, zou ik zeggen.

Bron: Lance Winslow

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie