Geavanceerd bloggen met WordPress

Geavanceerd bloggen met WordPress

Breek door in de blogindustrie met WordPress

Als je een blog van elke omvang hebt of als je een grote blog wilt laten groeien, dan is dit artikel iets voor jou.

Eenvoudig hulpmiddel om uw inhoudsstroom te beheren

Werk je binnen WordPress en heb je meerdere schrijvers of anderen die de inhoud voor je blog beheren? Probeer in plaats van te rommelen met spreadsheets en Google Documenten, de EditFlow-plug-in voor WordPress. EditFlow is een plug-in waarmee je dingen kunt doen die bijvoorbeeld alleen voor editors zichtbaar zijn. Alleen de mensen die redacteur zijn, kunnen de opmerking zien. Je kunt direct in de post een dialoog voeren! Het biedt een doorzoekbare en sorteerbare kalender, zodat u op een gemakkelijke manier alle artikelen kunt zien die zijn geschreven. U kunt “afbeeldingen nodig” en andere opmerkingen in de zijbalk plaatsen om uw inhoudsstroom te beheren.

Is het te laat om te beginnen met bloggen?

Als nieuwe blogger denk je misschien dat het te laat is. Je zou kunnen denken dat de andere succesvolle bloggers een te grote voorsprong hebben. Met bloggen kan iedereen een stem ontwikkelen. Mensen die nu beginnen met bloggen, zijn niet te laat. Het is zeker rommeliger en er zijn veel meer blogs, maar dit biedt mogelijkheden om te netwerken en sneller te groeien. Hoewel er tegenwoordig veel mensen bloggen, is er niemand die exact dezelfde ervaringen, verhalen, vaardigheden en perspectieven heeft. Gebruik wat je hebt dat uniek is. Het is een geweldige manier om door te breken in de blogindustrie.

Technieken om uw blogbezoekers aan te trekken en te betrekken

De redactionele mix die in een succesvolle blog past, varieert. Maar voor het grootste deel plaatsen succesvolle blogredacteuren elke week (op donderdag of vrijdag) één nieuwsbrief met tips voor het weekend. Met een team van schrijvers en enkele gastschrijvers worden dagelijks twee originele artikelen geplaatst. Om met zoveel mogelijk sociale netwerken in contact te komen, kost het veel tijd. Dus om te slagen, moet u uw middelen plannen en strategisch plannen. Door de week is er meestal een “uitdaging”-opdracht voor bezoekers om mee te nemen en voort te bouwen op de tutorials die eerder in de week zijn gepubliceerd.

Model voor bloggen:

Mensen zijn veel meer geneigd om tutorials te lezen als ze daartoe zijn geïnspireerd. De belangrijkste dingen die worden gebruikt voor het succes van een unieke blog, zijn onder meer een succesvol redactioneel model. Elke blog is anders, maar voor het grootste deel werkt deze redactionele kalender.

Bouw drie dingen op in de redactionele kalender:

 1. Informatie – 90%
 2. Inspiratie
 3. Interactie

Dit is allemaal gratis inhoud. Vier dagen per week berichten, twee keer per dag, plus één keer per week een samenvattende nieuwsbrief om de tips en overzichtsinformatie die gedurende de week is gepost op een rij te zetten.

Wat is lange inhoud en waarom werkt het?

Long form content is een trend die het erg goed doet op blogs. Lange inhoud kan “vlezigere” inhoud worden genoemd. Terwijl typische nieuwsvriendelijke inhoud artikelen met een bereik van 500-800 woorden omvat, is inhoud in lange vorm anders. De gemiddelde inhoud van een blogger was ongeveer 1.000 woorden of minder. Artikelen waren sterk gericht op SEO, inclusief zoekwoordoptimalisatie. Het enige probleem met deze strategie? Bloggers kregen veel zoekverkeer, maar niet veel retourverkeer, direct verkeer of zoekopdrachten naar merken, en statistieken voor gebruikersbetrokkenheid – zaken als bouncepercentage en tijd op de site – waren vrij laag.

Aan de andere kant wordt inhoud met een lange vorm niet alleen beloond door de zoekmachines – het resoneert ook met lezers. Door langere, meer diepgaande inhoud te creëren die veel waarde biedt aan een publiek, heeft de inhoudsstrategie van bloggers succes geboekt met verbeterde betrokkenheidsstatistieken.

Ideale grootte van bloginhoud

Op basis van statistische gegevens duurt het lezen van de ideale blogpost zeven minuten en is hij ongeveer 1600 woorden lang. Dit is geen gemakkelijke lectuur, maar het is de extra tijd en investering zeker waard, omdat sommige blog-editors melden dat bij lange inhoud de gemiddelde tijd op de site meer dan verdrievoudigd is!

Ideeën voor extra inhoud

Wedstrijden (met een prijs) en polls (of discussies) zijn belangrijk. Gemeenschap en betrokkenheid is de sleutel. Alles wat u een lezer op uw site kunt laten “doen”, is belangrijk. Ten tweede leert het u veel over uw lezers. Aan het einde van de maand is een maandelijkse peiling met een vervolgbericht om de gegevens opnieuw te bekijken nuttig voor lezers. Bovendien zullen andere blogs uw inhoud als goede onderzoeksgegevens beschouwen waarnaar ze willen linken.

Forums – hoewel een beetje ouderwetse technologie, is het nog steeds interessant voor lezers. Lezers kunnen discussies voeren en pronken met enkele van hun eigen ideeën. Forums zijn eenvoudig in te stellen en in de meeste gevallen biedt uw webhostingprovider u een gratis tool aan die gemakkelijk te gebruiken is.

Plug-ins voor verbetering van de functionaliteit

Met de groei van lange inhoud, scrolt de gebruiker naar beneden om het hele artikel te lezen. Dit zorgt ervoor dat de zijbalkitems in de meeste gevallen omhoog scrollen of tijdelijk verdwijnen. De mogelijkheid om enkele van de belangrijkste zijbalkitems zichtbaar te houden en persistent te houden, is een geweldige oplossing om toe te voegen aan een bestaande blog.

 • Zwevende zijbalk
 • Lichte dozen
 • Liveboxen verlaten
 • Einde van brievenbussen verschijnt
 • Wat wil je dat de gebruiker ziet als hij aan het einde van de pagina komt? Als je daar iets anders kunt leveren, kun je paginaweergaven of nieuwsbriefabonnees vergroten.

Waar kan ik deze plug-ins krijgen?

De meeste van deze plug-ins zijn beschikbaar op WordPress.com. Als u op zoek bent naar een meer specifieke plug-in die is gericht op professioneel bloggen, kunt u overwegen lid te worden van problogger.com. Als u lid wordt van problogger.com/download-center, vindt u alle plug-ins die zij hebben ontwikkeld voor professioneel bloggen.

De plug-ins voor bloggers zijn onder meer:

 • Facebook volgen,
 • Sticky Top Bar-boodschapper,
 • Flicker-plug-in om afbeeldingen in je blog te zuigen
 • EasyDigitalDownloads – beheer al uw eBook-verkopen vanuit WordPress
 • WordPress redactionele kalender – helpt om alle geplande berichten te visualiseren en u kunt ze vervolgens slepen en neerzetten om de plaatsingsdatum te wijzigen

Inkomsten genereren met uw website

Er zijn talloze manieren waarop u inkomsten kunt genereren met uw inhoud. Als je beperkt bent tot slechts een paar en niet te veel tijd kunt besteden aan het testen van alle beschikbare opties voor het genereren van inkomsten, dan kun je je energie beperken tot eBooks en gelieerde links.

Inkomsten genereren met eBoeken

eBooks zijn een winstgevende inkomstenstroom. Als u 4-5 eBooks per jaar lanceert, levert dit u door de jaren heen een aardig inkomen op. Het schrijven en publiceren van eBooks is een hele strategie die in een ander artikel zal worden beschreven. Er is zoveel informatie nodig om deze strategie voor het genereren van inkomsten volledig uit te leggen.

Meer ideeën voor het genereren van inkomsten

Affiliate-acties zoals Amazon-links zorgen ook voor een goed inkomen. Nieuwsbriefadvertenties en banneradvertenties kunnen ook als uitgever lucratief zijn. Goede ouderwetse Google AdSense kan winstgevend zijn voor een blogger als u een hoog doel met uw inhoud biedt. Het is moeilijk te verslaan in termen van directe verkoop. Wees, net als bij het genereren van inkomsten, geduldig en volhardend en gebruik alleen originele inhoud van hoge kwaliteit.

Webhosting voor blogs

Hoewel de meeste bloggers WordPress gebruiken, zijn er enkele bloggers die nog steeds b2evolution of andere blogtools gebruiken. Voor het grootste deel bieden alle webhostingproviders WordPress gratis aan. De vraag of u een goedkope webhost nodig heeft of een partner die daadwerkelijk gespecialiseerd is in WordPress met hulp bij plug-ins of migratiehulp, kan nodig zijn. Elke blog is anders en welk type webhosting u gebruikt, is iets dat u, de bedrijfseigenaar, moet beslissen. Bouw een merk op waarmee adverteerders zich willen afstemmen en zelfs met weinig verkeer. Als je echt goede onderwerpen hebt, kun je een goede boterham verdienen met je blog.

Bron: Stephanie Rosendahl

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie