Gebruik van CPF Medisave in ziekenhuizen en medische centra in Maleisië

Gebruik van CPF Medisave in ziekenhuizen en medische centra in Maleisië

Minder dan 1 jaar sinds onze eerste detachering, handelde de regering van Singapore snel en in februari 2010 verklaarde het ministerie van Volksgezondheid (MOH) officieel dat Singaporezen vanaf 1 maart CPF Medisave kunnen gebruiken voor betaling in 12 ziekenhuizen/medische centra in Maleisië 2010. De dichtstbijzijnde van deze 12 ziekenhuizen/medische centra bij Singapore is het Regency Specialist Hospital in Johor Bahru (Regency ligt op slechts een uur rijden van Singapore of op slechts 25 minuten van de Johor Bahru CIQ).

Aangezien de medische rekeningen in Maleisische ziekenhuizen naar verwachting zo’n 20%-35% goedkoper zullen zijn in vergelijking met ziekenhuizen in Singapore, is dit goed nieuws voor Singaporese burgers die nu een alternatief hebben om de stijgende kosten van de gezondheidszorg te beheersen. Bovendien zijn deze 12 ziekenhuizen en medische centra in Maleisië eigendom van 2 zorggroepen in Singapore: Health Management International (HMI) en Parkway Holdings. Verwacht een bepaald niveau van medische zorg en voorzieningen.

De patiëntenzorgfaciliteiten en medische apparatuur van Regency zijn bijvoorbeeld vergelijkbaar met ziekenhuizen in Singapore. Het heeft de nieuwste ultramoderne medische en diagnostische apparatuur, waaronder een 64 multi-slice Computerized Tomographic (“CT”) Scanner en 1.5 Tesla Magnetic Resonance Imager (“MRI”) van General Electric (“GE”). Bovendien voegt het nieuwe hartkatheterisatielaboratorium (“Cath Lab”) het uitgebreide assortiment hartzorgbehandelingen toe voor mensen met acute coronaire symptomen die hartkatheterisatie, angioplastiek, stent-, ballon- of pacemakerimplantatie nodig hebben.

De onderstaande lijst toont de 12 medische centra en ziekenhuizen die momenteel zijn goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid voor het gebruik van CPF Medisave.

GEZONDHEIDSMANAGEMENT INTERNATIONAAL (HMI)

Verwijzingscentrum: Balestier-kliniek en gezondheidsscreeningcentrum (221 Balestier Road, #03-04 ROCCA Balestier)
Verwezen naar:
1. Regentschapsziekenhuis (Johor Baru)
2. Mahkota Medisch Centrum (Malakka)
PARKWAY HOLDINGS

Verwijzingscentrum: East Shore Hospital (321 Joo Chiat Place)
Verwezen naar:
1. Gleneagles Intan Medisch Centrum (Kuala Lumpur)
2. Pantai-ziekenhuis Kuala Lumpur
3. Pantai-ziekenhuis Cheras
4. Pantai Ziekenhuis Ampang
5. Pantai Ziekenhuis Klang
6. Pantai-ziekenhuis Ipoh
7. Pantai-ziekenhuis Ayer Keroh
8. Pantai-ziekenhuis Penang
9. Pantai-ziekenhuis Batu Pahat
10. Pantai-ziekenhuis Sungai Petani

Bron: Lawrence Gan

Affiliate Samenwerkingen
Berichten per categorie